Dolar 32,4463
%0.11
Euro 34,4790
%-0.04
Altın 2.475,650
%-0.3
Bist-100 9.645,00
%-0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Gün’de gündem ‘Kıbrıs’ ve Karşıyaka... Soyer yalnız bırakıldı

8. Gün’de gündem ‘Kıbrıs’ ve Karşıyaka... Soyer yalnız bırakıldı

TV35 ekranlarının sevilen siyaset programı 8.Gün’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘Kıbrıs’ açıklamaları ve kongreler öncesi CHP Karşıyaka’da yaşananlar konuşuldu. 8. Gün’de gündem ‘Kıbrıs’ ve Karşıyaka...

  • Ege Postası
  • 28.10.2019 - 18:10

TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğlulları’nın hazırlayıp sunduğu gazeteci Adem Nakçı’nın daimi konuk olarak katıldığı İzmir’in siyaset nabzının attığı 8. Gün’de gündem Başkan Soyer ve CHP Karşıyaka’ydı. Her iki gazeteci de Tunç Soyer’in Kıbrıs açıklamaları sonrası CHP tarafından yalnız bırakıldığı görüşünde birleşti.

‘TUNÇ SOYER YUNANİSTAN’IN OLSUN DEMİYOR Kİ’

Başkan Soyer’in ‘Kıbrıs Kıbrıslılar’a bırakılmalıdır’ sözleri sonrası yaşanan tartışmalarının konuşulduğu programda konuyla ilgili görüşünü dile getiren Adem Nakçı, Cumhur İttifakı Büyükşehir üzerinden muhalefet yürütüyor.  AK Parti ve MHP yanlış siyaset yapıyor. Tunç Soyer sadece şunu diyor 'Kıbrıs halkı kendi kaderini tayin etsin istiyor. Daha önce biz evet dedik onlar hayır' dedi. Böyle bir söylem kötü değil. Sanki Tunç Soyer başka bir partinin belediye başkanı gibi, hiç kimse savunmadı. Ben üzüldüm. Sanki HDP’nin belediye başkanıymış gibi, ona yükleniyormuş gibi sustu. 24 belediye başkanı var. İYİ Parti'yi de ekle. Kaç belediye başkanı açıklama yaptı. 30 tane ilçe başkanından ses yok. Bundan üç-dört sene önce referandum yapılmadı mı. Tunç Soyer, Yunanistan’ın olsun demiyor ki. Bu adama bir soru sorulursa cevap verir. Aslında haklılar bu kadar eleştiride. Tunç Soyer yalnız kalmış. Bütün CHP’liler bir araya gelse gövde gösteri yapsa kimse sesini çıkaramazdı.

TUNÇ SOYER’E OPERASYON!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 'Kıbrıs’ açıklamaları sonrası yaşananların bir operasyon olarak değerlendiren Umutoğlulları,  “Bir tek il başkanı açıklama yaptı. Belediye başkanları yanıt vermeyebilir, genel siyasete girmek istemeyebilirler. Ancak milletvekilleri daha sorumludur. O kadar yorum yapılıyorsa, karşı hamle yapmaları gerekiyordu. Orman yangınında nasıldı CHP’liler. Hiç durmadılar. Orman Bakanı İzmirli. Adam uçakların tepesinden inmedi. Kendi ilinizden bir bakan çıkmış onu yemek için ellerinden geleni yaptılar... Şimdi aynı algıyı AK Parti ve MHP’liler Tunç Soyer’e karşı yapmak istiyor. Bir tane milletvekili çıksın da bir dakika kardeşim desin. Evet Kıbrıs’ta geçmiş dönemde yaşananlar çok acı. Dünyada farklı renkler vardır. Başkan ‘biz Kıbrıs’tan çıkalım ya da istemiyoruz’ demiyor ki. Öyle derse biz de iyi niyetli değil deriz eleştiririz. Bunu kendi haline bırakın diyor. Muhalefet susmuyorken, CHP’lilerden ses yok. Sanki Tunç Soyer burayı Rumlara verelim demiş. Bence başkanlığını hazmedemiyorlar. Tunç Soyer siyasete müdahil olmuyor. O yüzden başkanlığını hazmedemiyorlar. Başkan Soyer’e süre vermek lazım. 1 yıl sonra konuşacağız. Daha 6 ay olmuş geleli, Körfez kokuyor diyorlar. Daha önce de kokuyordu. Ekonomik kriz var devlet bir çok projeyi erteledi. Buna rağmen Tunç Bey metro ve Aziz Bey’den kalan projeleri devam ettiriyor" dedi.

MÜPTEZEL DİYE LAFA BAŞLIYOR!

Cumhur İttifakı mensupları tarafından yapılan eleştirileri üslup yönünden eleştiren Umutoğulları, “Tunç Soyer adaydı sürekli PKK eleştirisi yapıldı. Soyer HDP’nin bir tane etkinliğine katılmış her yerde o fotoğraf vardı. Devlet yetkilileri PKK’lılarla görüşmedi mi, o süreçte neler oldu hatırlıyorsunuzdur. Alıp aynı fotoğrafı pişirip pişirip önümüze koydular. Onlar bunu yaptıkça Tunç Soyer büyüdü ve büyümeye devam ediyor. MHP’in İzmir’e pek uğramayan milletvekili Tamer Osmanağaoğlu ‘Bulduğu her fırsatta terörle dayanışmaya giren müptezel’ diye lafa başlıyor. Biz böyle konuşsak bize dava açar. Bu vekil İzmir’e gelmiyor ya muhtemelen Twitter’da görmüştür. Oradan olaya müdahil olmuştur." dedi.

SOYER DE CHP’Lİ ÇERÇİOĞLU DA CHP’Lİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu’na geçtiğimiz hafta, yerel seçimlerde yendiği AK Partili vekilin omuz atması olayını hatırlatan Adem Nakçı, “ Özlem Çerçioğlu’na omuz atılınca ne old? Aydın'da herkes ayağa kalktı. Seven sevmeyen herkes yanında durdu. İzmir niye başkanına sahip çıkmadı. Soyer de CHP'li, Çerçioğlu da CHP’li. Soyer bu saldırıyı hak etmiyor. Soyer üzerinden CHP’yi dövüyorlar” diye konuştu.

YILDIRIM MAĞDUR YARATMAK İSTİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kongreler öncesi ilçesindeki ‘Mavi Liste’ye olan desteğini ve sempatisini açıkladığı videoyu yayın sırasında izleyen ikiliden durumu değerlendiren Umutoğulları, “Geçtiğimiz aylarda başkanla telefonla konuşurken bana ısrarla 'kongre topuna girmeyeceğim' dedi. Ben de dedim siz merak etmeyin bu parti sizi o topa sokar dedim. Görüyoruz başkan da topa girmiş. Bu gerilimi Uğur Yıldırım’ın yarattığı düşüncesindeyim, kendisini mağdur yaratmak istiyor. Uğur Yıldırım niye geldi. Sadece Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kuzeni diye ilçe başkanı oldu. Kongre günü Akpınar çıktı; ‘beni oylayacaksınız’ dedi. Cemil Tugay da 'böyle bir ilçe başkanı istemiyorum. Ben partilisine sahip çıkacak başkan istiyorum, beni de sevmesin' diyor. Uğur Yıldırım öncesi başkanlar böyleydi zaten. Ali Engin Karşıyaka’daki siyasete karışacak söylemedi demeyin.. Bu arada Uğur Yıldırım, başkanın adını sandık görevlilerine teşekkür toplantısında bilerek söylememiş. Salonda konuşulmuş ‘bilerek söylemedi’ diye. Oraya gelen belediye başkanını görüp anons etsen ne olur” dedi.

KARŞIYAKA’YI BÖLÜP PARÇALAMAK HİÇBİR İŞE YARAMIYOR.

Başkan Tugay’ın Mavi Liste’ye olan desteğini değerlendiren Nakçı “Orası 35,5’tur. Alaybey’e giderken 10 sene kaldı o tabela ‘Kutsal topraklara hoş geldiniz’ diye. Karşıyaka’yı bölüp parçalamak hiçbir işe yaramıyor. Her ne kadar Uğur Başkan aday olmayacağım diye düşünüyorsa da aday olacaktır. Bu durum CHP’ye zarar verir. Karşıyaka değişik bir yerdir. Cevat Durak 10 yıl kendine yakın bir ilçe başkanı bulamadı. Cemil Başkan ‘ben size başkan dayatmayacağım’ diyor. ‘Eş dost akraba gelmeyecek girmeyecek’ diyor. Karşıyaka kendi özgür iradesiyle hareket edecek diyor. Ses tonunda bir yükselme ya da masaya vuruyor mu. Kibarca ‘Kuzen’ esprisini de yapıyor. Uğur Yıldırım’ın çok yakınındakileri susturması lazım. O insanlar konuşmaya devam ettikçe Karşıyaka’da sular durulmaz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.