Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Gün’de gündem: Halil Arda, Kemal Karataş ve DEVA Partisi

8. Gün’de gündem: Halil Arda, Kemal Karataş ve DEVA Partisi

8.Gün programında gündem maddeleri Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle ifade vermesi, ardından serbest bırakılması, CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş’ın açıklamaları, AK Parti'nin İzmir'de uyguladığı seçim stratejilerinin yanlışlığı ve AK Parti cephesinden yetkililerin CHP’ye ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelttiği HDP’ye destek verdikleri eleştirileri oldu.

  • Ege Postası
  • 06.06.2020 - 15:05

EGEPOSTASI- Programda konuşan TV35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları,  AK Parti Gaziemir Grup Başkanvekilinin mevcut CHP’li başkanı görevden aldırıp yerine belediye başkanı olmak istediğini çevresindekilere söylediğini belirterek, bu stratejinin AK Parti’ye İzmir ve Gaziemir’de seçim kaybettireceği uyarısında bulundu.

Umutoğulları: Bence sakıncalı bir durum

Mithat Umutoğulları, “AK Parti Grup Başkanvekili için Halil Arda’yı görevden aldırıp, belediye başkanı olacağım dediğini söylüyorlar. Bu niyetle hakikaten bu işleri yapıyorsa, bence sakıncalı bir durum. Sayın Cumhurbaşkanımız seçildiğinde görevden aldılar, bir şiir için dört ay cezaevinde yattı. İçeriden çıktığında halk bağrına bastı. Burada da alengirli Ali Cengiz olaylarıyla siyasetçiyi, belediye başkanını diskalifiye etmeye çalışmak tepki oluşturan bir durum aslında” dedi.

Nakçı: Siz efsane, kahraman yarattınız

Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı da, AK Parti’nin tutumunun yanlış olduğunu savunarak, “Halil Arda’nın örgütle bir kopukluğu vardı. Bugün belediyenin önünde bin tane adam vardı. Böyle devam edersen iki bin tane adam olacak. On bin tane olacak. Elli bin kişi olacak. Muhalefet yapmak illa temcit pilavı gibi pişirip pişirip ortaya koymak değildir. İhalede yolsuzluk olur konuşursun, haksızlık etmiştir bağırırsın. Siz efsane, kahraman yarattınız. Adamın partisini adamın arkasında sıraya dizdin. Sen bu kafayla gidersen artık orada kazanma şansın sıfıra inecek. Daha da vahimi, onu düşüreceğiz ben olacağım diyorsan zaten Allah ıslah etsin” değerlendirmesini yaptı.

Umutoğulları: Demek ki seni kullanıyorlar

TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş’ın Tunç Soyer aleyhine yaptığı açıklamaları da değerlendirerek, “Kendi partililerinin şikayetiyle adaylığın düşmüş. E şimdi gelmişsin Soyer’i eleştiriyorsun. Partiden kınama verdiler durmadı. İhraç ettiler durmadı. Partiden attılar yine durmadın. Çok enteresan değil midi? Haber ajansının sadece ve sadece CHP’ye muhalif bir adamı bulup sadece CHP’li belediye başkanları üzerine seninle röportaj yapıyor. Kemal Karataş aynı ajans üzerinden hükümeti eleştirse o haber çıkar m? Çıkmaz. Demek ki seni kullanıyorlar” diye konuştu.

Nakçı: Allah Soyer’e sabır versin

Adem Nakçı da Umutoğulları’na destek vererek, “Kemal Karataş bu masa siyahtır der, seni ikna edinceye kadar konuşur, beş gün on gün konuşur seninle. Beyaz diyemezsin. Taktı mı takar. Allah Tunç Soyer’e sabır versin yani” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları: Ne kadar çok AK Parti burada propaganda yaparak giderse dolayısıyla tabanı birbirine kenetliyor. Dolayısıyla belediyenin önüne bin kişiyi, CHP İlin önüne iki bin kişiyi toplarsınız. Ondan sonra da AK Parti İzmir’de seçimi nasıl kazanamıyor diye şey yapıyorsunuz. AK Parti’nin yeni bir HDP takıntısı başladı. Kemal Karataş’ın enteresan açıklamaları var. Bütün bunları konuşacağız.

CHP İÇİNDE KENDİ YANDAŞLARI VAR'

Adem Nakçı: Yerel seçimlerden sonra yavaş yavaş birileri bunu pişirmeye başladı. Altı ay önce başladılar. El altından karanlık sitelerden yaymaya başladılar. İki ay önce bir daha pişirdiler. En son ite kaka mahkemeye getirdiler. Hesap, mahkeme ceza verecek, bunlar yargının işleyişini de bilmiyorlar. Bir senenin üzerinde ceza alsın, başkanlık düşsün, yerine yeni biri gelsin. CHP içinde kendi yandaşları var ya. İkameti Karaburun ama son bir haftadır bekliyormuş. Bu hafta içinde Arda mahkemeye çıkabilir. Karaburun’da ikamet eden ve AK Partililerle birlikte çalışan bu arkadaş bu sefer gitmeyecekmiş, Gaziemir’de kalacakmış, önemli bir şeyler olabilirmiş. Sağda solda konuşuyormuş çevresindekilere. O arkadaş bu kez Karaburun’a gitmemiş. Bu hafta herşey bitiyor diye konuşuyormuş. E olmadı işte. Hayalleri.

Mithat Umutoğulları: Zaten bir belediye başkanının yargılama süreci bugün başlasa herhalde bayağı uzun bir süre alır.

Adem Nakçı: İki sene sürer. Son iki senede ne olur bilmiyoruz.

Mithat Umutoğulları: CHP’li meclis üyesiyle ilgili ev hapsi bugün kaldırıldı mesela. Bu önemli bir gelişme. Türkiye’de adamı alıyorsun içeri atıyorsun, yargılamaya başlıyorsun. E dışarıda kalsa ne olu? Bu adam belediye başkanı, diğeri meclis üyesi, kaçacak göçecek yeri yok.

Adem Nakçı: İki sene mahkeme sürecek kardeşim.

Mithat Umutoğulları: Hızlandırılabiliyor süreç bu tür durumlarda. Hangi IP’den atılmış. Sosyal medya kurumları maalesef vermiyor. 5 yıl önce almışsan ve belediye  başkanı bunları silmişse nasıl ispatlayacaksın ne olduğunu'

ADAM YAZMADIĞINI SÖYLÜYOR

Adem Nakçı: Adam yazmadığını söylüyor. Şimdi buradan çıktı ne old? Geçen gün AK Parti’nin oradaki ağır isimlerinden bir tanesi, konuşuyoruz, Halil Arda’nın yerine bizden biri gelseydi, Nazmi Yılmaz seçilseydi, belediyeye çöreklenmiş adamları bu kadar çabuk temizleyemezdi, dedi. Normaldir bu adama düşman olmaları.

Mithat Umutoğulları: Başkanın en büyük sıkıntısı ekonomisi kötü bir belediye aldı.

Adem Nakçı: Halil Arda’nın örgütle bir kopukluğu vardı. Bugün belediyenin önünde bin tane adam vardı. Böyle devam edersen iki bin tane adam olacak. On bin tane olacak. Elli bin kişi olacak. Muhalefet yapmak illa temcit pilavı gibi pişirip pişirip ortaya koymak değildir. İhalede yolsuzluk olur konuşursun, haksızlık etmiştir bağırırsın. Siz efsane, kahraman yarattınız.

BUNDAN SONRA NE ANLATACAKLAR'

Mithat Umutoğulları: Son verilen yargı kararları, kamuoyunun vicdanını rahatlatan işlere döndü. Karabağlar Belediye meclis üyesinin tutuklanacağını sandık. Savcı ev hapsi verdi, sonra onu da kaldırdılar. Halil Arda ile ilgili kaygılar vardı. Banu Özdemir ile ilgili verilen karar ağırdı, sonra mahkeme tutuklama kararını kaldırdı mesela. En azından tutuksuz yargılanacak. Mahkemelerin verdiği kararlar da kamuoyunun vicdanını rahatlatıyor. Muhalefetin elindeki son kozdu, o da gitti. Bundan sonra ne anlatacaklar'

Adem Nakçı: Sen düzgün bir muhalefet yapamazsan. Çökecek. İşte çöktü. Bundan sonra üst mahkemeye mi gideceksin'

ALİ CENGİZ OLAYLARI

Mithat Umutoğulları: AK Parti Grup Başkanvekili için Halil Arda’yı görevden aldırıp, belediye başkanı olacağım dediğini söylüyorlar. Bu niyetle hakikaten bu işleri yapıyorsa, bence sakıncalı bir durum. Çiğli hikayesi gibi düşün. Çiğli’de belediye başkanısınız. Sadece kendinize rakip olduğunuz kişiyi, biz sokaktan duyduk, öyle diyorlar diye ifade vermek gibi bir şey. Halk bunu yemiyor ama. Sayın Cumhurbaşkanımız seçildiğinde görevden aldılar, bir şiir için dört ay cezaevinde yattı. İçeriden çıktığında halk bağrına bastı. Burada da alengirli Ali Cengiz olaylarıyla siyasetçiyi, belediye başkanını diskalifiye etmeye çalışmak tepki oluşturan bir durum aslında.

Adem Nakçı: Siyaset yaptığın yeri bileceksin. Gaziemir’de bir Gaziemirliler var, bir de Seydiköylüler var. Halil Arda, Adnan Yüksel, bir sürü aile Seydiköy kökenli. Seçilen başkanların tamamı bu kökenden. AK Parti grup başkan vekili de oraya sonradan gelen bir ailenin çocuğu. Adamın partisini adamın arkasında sıraya dizdin. Sen bu kafayla gidersen artık orada kazanma şansın sıfıra inecek. Daha da vahimi, onu düşüreceğiz ben olacağım diyorsan zaten Allah ıslah etsin.

CHP’LİLER EMİNİM ŞAŞKINLIKLA OKUDU

Mithat Umutoğulları: Kemal Karataş DHA’ya bir açıklama yapmış. Bu açıklama büyük bir hayal kırıklığı. Yani ömrünün büyük bölümünü sosyal demokrasiyle geçirmiş bir il başkanının parti ihracından sonra söylediği şeyler inanılmaz. CHP’liler eminim şaşkınlıkla okudular. Yuh arkadaş ya. Adam camideki Çav Bella çalınmasını bile Tunç Soyer’e bağladı ya. Soyer’e yaranmak için adam bunu yapmış.

Adem Nakçı: Yedi defa atandı, sonunda seçilebildi. Hep böyle aykırı. Parti seni başkan olarak özümsememiş. Hakaretin partiden atılma gerekçesi olduğunu bilmeyecek kadar.

Mithat Umutoğulları: Biliyor canım. Konak’ta belediye başkanı olarak aday oldu. Aç gözlülüğü yüzünden il başkanı istifa etmedi. Aday olmazsam geri dönerim hikayesi yani.

KARATAŞ HİÇBİR ZAMAN SOLCU OLARAK KABUL EDİLMEMİŞTİR

Adem Nakçı: Kemal Karataş’ı çok iyi tanırım. Benim bildiğim Karataş hiçbir zaman solcu olarak kabul edilmemiştir. CHP’nin sağ kanat adamı oldu. Son Sarıgül Baykal seçiminde Deniz gidecek, Sarıgül gelecek diyenlerdendi. Baykal’ın bir huyu var, partiye ihanet edenleri bir süre sonra affeder. O afla geri gelenlerden biri. Kemal Karataş da hep partinin sağında olan bir isim. Karataş sol çizgiden gelen bir insan olsaydı, Çav Bella gibi uluslararası faşizme karşı yazılmış, dünyanın bütün dillerine mal olmuş sol bir marşı, başka marş mı yok diye dışa atmazdı.

TUNÇ SOYER’E YARANMAK İÇİN...

Mithat Umutoğulları: Tunç Soyer’e yaranmak için bunu çaldılar diyor. Soyer’in taşındığı misafirhaneden itibaren Tunç Soyer takıntısı var çözemediğim. Haftalık rutin eleştiriyor. Dans eder, eleştirir. Müzik dinler eleştirir. İcraat yapar eleştirir. Bir takıntı var Kemal Karataş’ta. Ben Karataş ile sabaha kadar tartışırım bu konuyu. Bizi ikna edemez. İl başkanlığı yapmış bir adamın, kişinin bu kadar sorumsuz davranmasının tek bir gerekçisi, hatta iki gerekçesi olabilir. Ya psikolojin bozuldu ya da bir adama takıntılısındır. O ne yaparsa yapsın sana batar. Doğru da yapsa yanlış da yapsa batar. Kemal Karataş’a iki kez Konak’a aday adayı oldu. Arkadaş parti seni aday göstermedi. Bunu ne Soyer yaptı ne Kocaoğlu. İstifa etmiş olsaydın Hakan Tartan yerine sen vardın. Belki beş dönem belediye başkanlığı yapacaktın. Ama sen şimdi yasayı çiğnemişsin, bunu senin partililerin fark etmiş. Zaten sevilen bir adam olsan karışmazlardı. Ama kendi partililerinin şikayetiyle adaylığın düşmüş. E şimdi gelmişsin Soyer’i eleştiriyorsun. Partiden kınama verdiler durmadı. İhraç ettiler durmadı. Partiden attılar yine durmadın. Çok enteresan değil midi? Haber ajansının sadece ve sadece CHP’ye muhalif bir adamı bulup sadece CHP’li belediye başkanları üzerine seninle röportaj yapıyor. Kemal Karataş aynı ajans üzerinden hükümeti eleştirse o haber çıkar m? Çıkmaz. Demek ki seni kullanıyorlar. Yetmiş yaşına gelmişsin oturmuşsun gece gündüz Tunç Soyer aşağı Tunç Soyer aşağı. Sosyal medya hesabına gir, neredeyse emin ol, son bir yıldır bütün eleştirileri Tunç Soyer eleştirileri.

Adem Nakçı: Sen il başkanı iken sürekli Aziz Kocaoğlu ile kavga etmişsin. Buna rağmen adamı her türlü eleştirmişsin. Şimdi Soyer’e sallıyorsun. Ne için salladığını sen de bilmiyorsun. Bu ego işte. Kimse seni bir yere getirmiyor işte. Baykal’ın yanında çok dolaşmışsın. Kongrede de seçilememişsin. Bir yere gelemediğin vakit senden üstte olan adama.

Mithat Umutoğulları: Çav Bella niye çalınıyor diyen adamla ne konuşacaksı? Kemal Karataş zaten bu söylediğiyle partiyle organik bağını kopardım diyor. Kemal Karataş AK Parti’den aday olursa hiç şaşırmam.

CHP’Yİ SUÇLAYACAK BİR DURUM YOK

Adem Nakçı: Bu konuyu en çok kaşıyanlar Atilla Kaya ile Hamza Dağ değil miyd? Onlar da kapatmış. Dava bitmiş, CHP’yi suçlayacak bir durum yok. Zorla zorla sineğin yağını çıkarmaya çalışıyorsun. Egon rahatladı mı yani. Sonra kalkıp diyeceksin ki ben CHP il başkanıydım. Siz CHP’yi büyütmeye mi çalışıyorsunuz küçültmeye m? AK Parti7nin içindekiler bu kadar cesaretli olabilir miydi, kedi içinde yandaşları olmasaydı. Olamazdı.

TUNÇ SOYER, KARATAŞ'A CEVAP VERMEYECEKTİR

Mithat Umutoğulları: Onu hiç tanımayan biri dinlese, konuşmasına baksa, tam bir AK Parti sempatizanı gibi konuşuyor. Ben Soyer’in ona cevap vermesini doğru bulmuyorum. Benim tanıdığım Tunç Soyer de ne derse desin Kemal Karataş, cevap vermeyecektir. Aziz Kocaoğlu ile Swiss Otel’de yaptığı kavgayı herkes biliyor.

BENCE CİDDİYE ALMASIN

Adem Nakçı: Kemal Karataş bu masa siyahtır der, seni ikna edinceye kadar konuşur, beş gün on gün konuşur seninle. Beyaz diyemezsin. Taktı mı takar. Allah Tunç Soyer’e sabır versin yani. Bence de ciddiye almasın. Beni bir partiden attılarsa ben bir daha o kapıya gitmem. Karataş’ta partiye çalışma yoktur. Ercan Tatı’yı kara listesine bir aldı. Altı ay görüşmedi onunla.

Mithat Umutoğulları: 40 50 yıl aynı kulvarda gidip. Beğenmeyebilirsiniz. Baykal döneminde partiye küsenler Karataş gibi çıkıp da partiyi yerden yere vurmadılar. 18 yıl Baykal dönemi vardı. İzmir’deki prensi de Kemal Karataş’tır. Bir sürü partiliye haksızlık yaptı.

Adem Nakçı: Kemal Karataş’a kimse solcu demiyor zaten.

İZMİR’DEKİ ADAYI DA ÇOK MERAK EDİLİYOR'

Mithat Umutoğulları: Deva Partisi İzmir ve Manisa’da bir örgütlenme çalışması başlattı. İzmir’deki adayı da çok merak ediliyor açıkçası. Stratejik olarak AK Parti’yi de ilgilendiren bir durum aslında. Deva Partisi’nin kuruluşu kritik ve önemli.

Adem Nakçı: Ankara’dan Dış İlişkiler Kurulu üyesi ile Kurucular Kurulu üyesi buradaydı. 9 tane isimle İzmir İl Başkanlığı’nı, 7 isimle de Manisa İl Başkanlığı’nı konuştular. Dün İzmir’de idiler. Eledikleri isim sayısı çok fazla. Bize talep çok fazla dediler. En son 9’a indirmişler. Bu isimler içerisinde AK Parti’de uzun yıllar görev yapmış isimler var. İzmir iş dünyasından isimler var. Benim bildiğim 9 isim var, 4’ü kadın 5’i erkek. Bazı isimler de talep etmiş, bazı sebeplerden dolayı vazgeçtiler diyorlar. İyi bir ekonomiden anlayan, siyaseten de temiz bir dili olan isim istiyoruz, o nedenle ince eleyip sık dokuyoruz. Yıl sonuna kadar teşkilatları tamamlayıp kongreye gitmek istiyoruz dediler. Görünüşe göre bayağı hızlı girecekler. Ekonomik ve parlamenter sistem üzerine hepsine soru sormuşlar. Seni atarsak ne olur, ne kadar para pul bina bunları tartışmamışlar. Bizim için önemli olan bizim fikrimiz diyorlar. Parti programımızı okudunuz mu demişler. Adamlar bu sefer daha sistemli çalışıyorlar. Hani kervan yolda dizilir mantığıyla değil. gördüğüm kadarıyla söyleyeyim, Deva Partisi ciddi güçlü geliyor. Günümüzün teknolojisini kullanıyorlar. Cüneyt Özdemir’in youtube kanalına çıktılar. Özlem Gürsel ile aynı şekilde. Armağan Çağlayan’ın programında ekonomiyi konuşabildiler. Anlattılar. Youtube’da her biri beş, iki milyon izlenmiş. Kolay değil. çok sevilen parçalar bile bir ayda bu rakamlara ulaşamıyor. Ulusal kanala çıkamayınca bu kanalları kullanıyorlar.

İZMİR GİBİ BİR YERDE 9 TANE İL BAŞKAN ADAYI

Adem Nakçı: Türkiye'de konjonktürel ve ideolojik partiler vardır. CHP, MHP, HDP ideolojik. İYİ Parti konjonktürel partidir. AK Parti’dir. Refahın ideolojisinden çıkmış kendi ideolojisini kurmuş. Çok rahat görünen konjonktürel parti Ali Babacan’ın. Siyasi bir tartışmaya girmiyor. İlk yapacağımız şey düşünce özgürlüğünü savunmak dedi. MHP’nin ağır suçlamalarına ekonomiyle yanıt verdi. Siyasi cevap vermedi. AVM’lerin başındaki isim bile açılma tarihlerini bu kadar erken beklemediklerini söyledi. Sokağa çıkma yasağının iptal edilmesi de bundan. İzmir gibi bir yerde 9 tane il başkan adayı. İYİ Parti ya da Gelecek Partisi’nde yok.

BUNLAR BÜYÜKŞEHİRDE ÇALIŞMASINLAR!

Mithat Umutoğulları: AK Parti ve Soyer arasındaki tartışma ve HDP tartışması alevlendi. AK Parti’nin yine bazı şirketlerde Melek Göregenli, Ayşen Uysal’ın Grand Plaza’ya atanması güç katma olarak algılandı. AK Parti cephesi Soyer’i büyükşehiri HDP’nin arka bahçesi haline getirmekle suçladı. HDP’den 25 kişilik meclis üyesi listesi açıklamışlardı. Biz burada o kadar uyardık, bu işin akıbeti kötü. İzmirliler tarafından tepki görecek demiştik ve nitekim de öyle oldu. AK Parti’nin İzmir’deki muhalefet anlayışını bizim kadar eleştiren herhalde yok. HDP’li KHK’dan ihraç edilmiş kişiler. Ne yapacakla? Bunlar büyükşehirde çalışmasınlar. Devlet zaten bunları işinden etmiş. Bu tip eleştirileri toplumu üzen açıklamalar olarak yorumluyorum. Bunlar büyükşehir belediye başkanının yaptığı bu şeyi ben onaylıyorum. Bu insanlar tarlaya gidip tarla mı ekecek'

TULUM OLARAK GİDİP CHP’YE OY VERDİLER

Adem Nakçı: Yanlış mecrada yüzüyorsunuz demiştik. Beş tane Kürt kökenli vatandaşların çokça oturduğu ilçeler var. Birisi Menemen. Asarlık. AK Parti’nin Menemen Belediye Başkan Adayı nereliyd? Asarlıklı. Bunlar PKK’lı, terörist dedin. Tulum olarak gidip CHP’ye oy verdiler. Sen Menemen’i kaybettin. Geldik Konak’a. Konak’ta aynı muhabbeti yaptın. Orada da beklenmedik fark yedin. Ki senin ilçe başkanın Mardinli olmasına rağmen. Karabağlar’da kafa kafaya geçecek seçim dedin. Bilal Doğan’ı çıkardın ama bu söylemden dolayı 25 bin fark yedin. Sonra Torbalı’da. Daha önce seçim almışsın. Ne oldu orada da salladın salladın. Ki Mahmut Atila Kaya’nın mıntıkasıdır Torbalı. Kaybettin. Son olarak Buca’da. Buca’da aday değişti üstelik. Orada da Kürtlere lafları saydı saydın yine fark yedin 20 bin. Bu söylem yanlış. Keşke Kaya yönetmeliğe baksaydı. 700 lira aylık alacak bu atanan üç kişi. Şirketin tüzüğü var. 700 lira para çok geliyorsa. Bu adamlar HDP’Nin aktif üyeleri falan değil. HDP’ye oy verdik diyenler. Baraj altında kalmasın diyenler. HDP’li oldukları için KHK ile atılmamış bu adamlar artı. HDP bu ülkenin Anayasası’na uygun kurulmuş bir parti. Yanlış mı yapıyo? Kapatın abi. Belediye başkanlarını kayyumla görevden alıyorsun. Ki Van Belediye Başkanı olan Bekir Kaya’nın alınma sebebi olan dava düştü mesela. Şimdi adamı başkanlığa geri verebilecek misi? Veremeyeceksin. Yasa dışı faaliyet gösteriyorsa partiyi kapatın. HDP yasal bir parti. Devlet buna yardım veriyor mu abi'

Mithat Umutoğulları: CHP’liler AK Parti’liymiş gibi konuşuyorsun diyorlar. Ben de bakınca AK Parti yanlış yapıyor diye konuştuğumuzu görüyorum.

Adem Nakçı: Meral Akşener milliyetçi partiden gelmesine rağmen Kürtlere sahip çıkıyor. Kürtler marabanız ya da tapulu malınız değil diyor. İstanbul’da 13 bine kadar düşmüştü oy farkı. Oradaki Kürtleri dışladın dışladın fark 800 bin oldu.

Mithat Umutoğulları: Soyer Seferihisar belediye başkanı iken HDP’nin bir şeyine katıldı.

Adem Nakçı: HDP’nin değil, kardeş Sur Belediyesi’nin. Halkın iradesine karşı yapılan hareketi kabul etmiyoruz dedi sadece. Bu kadar basit.

Mithat Umutoğulları: AK Parti’nin güçlü olduğu dönemlerde Kürtler, Aleviler ile toplantılar yaptı. Bu ayrışmayı AK parti çözecek dedi herkes. Ama geldiğimiz nokta da her geçen gün aradaki şey derinleşiyor.

Adem Nakçı: Buca, Karabağlar, Konak’ı alma şansın var. Bu ilçeleri alırsan büyükşehiri alıyorsun. Denenmişi denemenin anlamı yok. Halen ayrıştırmayla gidiyorsan. Madem bu parti bölücü isen kapat. Hamza Dağ ve Atila Kaya desinler ki biz HDP’ye para verilmesine karşıyız, önerge versinler. HDP’yi kapatmak için dava açsın. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.