Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Gün'de gündem CHP delege seçimleri... Çarpıcı tespitler

8. Gün'de gündem CHP delege seçimleri... Çarpıcı tespitler

TV 35’te yayınlanan Sekizinci Gün programında Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) tamamlanan mahalle delege seçimlerini değerlendiren TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ve Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem Nakçı, çarpıcı tespitlerde bulundu. 8.Gün'de Umutoğulları ve Nakçı’dan çarpıcı tespitler

  • Ege Postası
  • 05.12.2019 - 10:43

EGEPOSTASI - Sekizinci Gün’de tamamlanan CHP Mahalle delege seçimlerini değerlendiren Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı, Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve Bornova’daki son durumu ve sonuçları değerlendirdi.

Karşıyaka’da Adnan Alabay’ın adaylık için nabız yokladığını belirten Mithat Umutoğulları, “Bütün ilçelerde hesap şu. Mavi liste ya da diğerleri gibi delegasyonu kutuplaştırdılar. Bu isimler başka listelerde yarıştı. Adnan Alabay, Deniz Yücel’i istiyor. Ali Engin Deniz Yücel diyor. Cemil Tugay soru işareti. Olmazsa olmazı Uğur Yıldırım onun. İstediğini aldı. Kafasında bir adam var mı onu da bilmiyoruz. Serdar Koç diyorlar ama deklere etmedi. Serdar Yavaşoğlu’nun çabası var. Bugün itibariyle Adnan Alabay da ilçe başkanlığı için nabız yokluyor. O da konjoktöre bakacak. Alabay örgüt içinde o desteği yakalarsa aday olur diye düşünüyorum” dedi.

 

KARŞIYAKA’DA MAVİ LİSTE GÜÇLÜ KAZANDI ANCAK..

Karşıyaka’da mavi listenin güçlü çıktığını belirten Adem Nakçı da, “Karşıyaka’da kısa özet şu; Mavi liste güçlü kazandı. Ama içinde üç dört parça var. Bir araya gelebilir. Pazarlık payı güçlü bir liste çıktı” yorumunu yaptı.

Çiğli’de Şirin Akgül ismi öne çıkıyor çünkü…

Çiğli’de Şirin Akgül’ün ilçe başkanlığı için uygun bir isim olabileceğini kaydeden Umutoğulları ve Nakçı, Akgül’ün ilçedeki doğulu ve Alevilere soğuk bakan göçmen kesimle de iyi ilişki kurabileceğini söyledi.

 

BAYRAKLI’DA ORTALIK KARIŞIK

Bayraklı’nın karışık olduğunu kaydeden Mithat Umutoğulları, ”Bayraklı’da ortalık çok karışık. Şu aday olur ya da şu şunu çıkarır diyecek durumdayız. Tüm delegasyon çıldırmış durumda. Herkes söz  sahibi olmak istiyor. Altında yatan neden, geçen on yıl içinde delegasyonun bu kadar özgür kalmaması. O zaman iradeyi yöneten bir irade vardı. O ne derse o oluyordu” değerlendirmesini yaparken; Adem Nakçı ise eski başkan Hasan Karabağ’ın harcandığını ima etti. Nakçı, “Hasan Karabağ’ın siyasi duruşu netti. Belediyede dolaşırken herkes çekinirdi ama o gücün verdiği bir saygıydı. Belediyede her şeye hakim olduğunu herkes bilirdi. Her yerde dolaşırdı. Kapı pencereyi sökmekle olmuyor. Yeri geldiğinde sahaya inerdi. Cemalettin Alper’i kim tanıyord? Şimd? İzmir’in yarısı tanıyor. Bu adamı partiden atıyorsun” diye konuştu.

İŞTE PROGRAMIN SATIRBAŞLARI:

M.U: Artık Uğur oyun dışında artık. Alaybey Mahallesi’nde ilk seçimdi. İki listeydi. Adnan Alabay’ın listesi kazandı. İptal oldu. Son hafta da ortak liste. Oradaki dengelere göre, strateji çıkan güce belirleniyor. Ali Engin çok güçlü çıktı. İlçenin karşısındaki yapı kazandı ama 3-4 parça kazandı.

ALABAY ÖRGÜTÜN DESTEĞİNİ ALIRSA ADAY OLUR

ADEM NAKÇI:  Bu yapının içerisinde Cihan Türsen var, Serdar Yavaşoğlu var. Gençlerin bir yapısı var. Ali Engin o listenin en güçlü ismi. Beyaz listede Adnan Alabay var.

MİTHAT UMUTOGULLARI: Bütün ilçelerde hesap şu. Mavi liste ya da diğerleri gibi delegasyonu kutuplaştırdılar. Bu isimler başka listelerde yarıştı. Adnan Alabay, Deniz Yücel’i istiyor. Ali Engin Deniz Yücel diyor. Cemil Tugay soru işareti. Olmazsa olmazı Uğur Yıldırım onun. İstediğini aldı. Kafasında bir adam var mı onu da bilmiyoruz. Serdar Koç diyorlar ama deklere etmedi. Serdar Yavaşoğlu’nun çabası var. Bugün itibariyle Adnan Alabay da ilçe başkanlığı için nabız yokluyor. O da konjoktöre bakacak. Alabay örgüt içinde o desteği yakalarsa aday olur diye düşünüyorum.

ADEM NAKÇI:  Adnan Alabay, Serdar Koç ve Serdar Yavaşoğlu. Favori ki? Adnan Alabay. Ki eski ilişkileri, yıllarca emek sarfetmesi, partiyi hiçbir zaman bırakmaması.

ALABAY’A YAPILAN OPERASYONDA CHP’LİLER DE VARDI

MİTHAT UMUTOGULLARI: Adnan Alabay’ı ailesi ve akrabaları üzerinden eleştiriyorlar. Adamın öyle enteresan yapısı var ki. İlçe başkanı oluyorsunuz, bir operasyonu maruz kalıyorsunuz. Bu operasyonun içinde birçok CHP’linin olduğunu da biliyorum. Alabay’a operasyon yapıldı. Daha emniyette ifadesi alınmamıştı, Alabay görevden alındı. Toplantılar yapıldı onunla ilgili. Bu adam cezaevine girmemişti. Hemen içeriden başkan seçildi. Haksızlıktı. Bu adam cezaevine girdi çıktı beraat etti diye biliyorum. Siyasette hala var. İl başkan yardımcısı oldu.

ADEM NAKÇI:  O kadar ağır suçlamalara karşın. 8-10 tane CHP’li aleyhine çalıştı.

MİTHAT UMUTOGULLARI: Şimdi il başkan yardımcısı. Başkanım hoş geldiniz diyorlar. Adamın geldiği yere bak. Nereden nereye. Yıllardır bu partinin içinde. Başka partide hiç kimse gördü mü' Örgüt vefasına bakarsak, en ağır basan isim o. Serdar Koç da olsa. Ki iyi bir adam, kalitesi var. Geçen dönem aday oldu ama kendi arkadaşları tarafından yalnız bırakıldı. Ama Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ağırlığına rağmen iyi oy aldı.

ADEM NAKÇI:  Serdar Koç’un yapısına kimse bir şey diyemez.

MİTHAT UMUTOGULLARI:Mevcut delegasyonla en iyi iletişim kuracak isim Adnan Alabay. Belki Serdar Koç, Adnan Alabay’dan daha iyi yönetir. Uğur Yıldırım’ın ilk döneminde sorun yoktu. Ama ikinci dönem belediye başkanlığı için uğraştı. Başkan olan teyzesinin oğlunu indirmek istedi. Tuncay Özkan’ı kullanarak. İlk patlak seçim ofisi açılışında verdi. Keşke bunlar olmasaydı. Uğur Yıldırım genç bir siyasetçi. Parti içindeki hiyerarşiyi, dengeleri doğru hesaplasaydı Karşıyaka’da herkesin gösterebileceği isim olurdu. Delege seçimlerindeki tavrı onun ipini çekti. Kaybetme korkusu yanlış yaptırdı. Hata yaptı.

ADEM NAKÇI:  Karşıyaka sakindir, kavgayı sevmez diyoruz ama Bahriye Uçok mahallesinde bir anda beklenen liste kaybetti. Beyaz da almadı. O gerilim atmosferi var ya. Uğur Yıldırım kasti körükledi ama en büyük darbeyi kendine vurdu. Tuncay Özkan trenine nasıl bindi onu da bilmiyorum.

MİTHAT UMUTOGULLARI:Özkan’ın genel başkan yardımcılığı makamından güç almak istedi Uğur Yıldırım.

ADEM NAKÇI:  Karşıyaka’da kısa özet şu; Mavi liste güçlü kazandı. Ama içinde üç dört parça var. Biraraya gelebilir. Pazarlık payı güçlü bir liste çıktı.

MİTHAT UMUTOGULLARI: Başkan ilçeyi bana bırak diyecek. Ali Engin ne istiyorsun diyecek, ben il delegasyonunu istiyorum diyecek. Başkan Serdar Koç’u ilçe başkanı istiyorum diyecek. 4 kurultay delegesi var. Seni yazdım, ilçe başkanını yazdım, kendimi yazdım diyecek. Bundan sonraki süreç böyle işleyecek. Göreceksin. Karşıyaka’da herkes istediğini aldı. Barış Erel Ali Engin’in istediği ama Erel Alaattin Yüksel’in adamı. Engin milletvekili adayı olduğunda neden herkes ona yüklend? Her görevinde yıprandı. Engin, yedi değil altıncı çıktı. Yedi çıkmadı sekiz çıktı vekil seçimlerinde. İktidarda olanlar her zaman yıpratılır.

Mustafa Özuslu’nun Karşıyaka serüveni baştan yanlış başladı. İlçe başkanı oldu. Eşiniz çıksa grup başkanvekilliğine adayım dese ne olurd? Aile şirketi gibi olurdu. Ve olmazdı.

ADEM NAKÇI:  Karşıyaka bu kentin en politik yeri.  Çiğli’ye gelelim.

MİTHAT UMUTOGULLARI: Şu an 80-100 arası muhalefetin delegasyon yapısı var. Kongrede listeye giremeyenler, il delegasyonu yazılmak isteyenler var. Şu anda  muhalefetin 130-140 delegasyonu var. Şirin Akgül niyetli.

ADEM NAKÇI:  Şirin Akgül, Erkan Akar’dan daha güçlü. İnsanları etrafına daha rahat toplayabilecek bir isim.

MİTHAT UMUTOGULLARI: Çiğli’de şöyle sıkıntı var. Göçmen adaylar daha doğulu-Alevi kesime soğuk bakıyorlar. Kurduğu ilişkiler açısından Şirin Akgül bunun biraz dışında. O soğukluğu Şirin Akgül aşabilir. Çiğli’de herhalde gelenek devam edecek gibi görünüyor. Utku’nun birinci dönemi. Belediyeye yakın isimlerin şansı olduğunu düşünüyorum ben.

ADEM NAKÇI:  2023 dönemi var ya kongre bir dönem ertelenebilir. 2023 seçimleri olacağı için 2 sene sonra yapılacak büyük kurultayın bir sene ötelenme hakkı var. Çiğli’de olan şu; birinci dönemde belediye kazanıyor. İkinci dönemde vaatlerin tutarlılığı, yeni girmek isteyenlerin tavırları. Çiğli çok rahat görünebiliyor ama muhalifler bir mesaj verecekler. O mesajın şiddeti önemli. Ben yıllardır varım değil CHP’de öyle bir vicdan var ki. On planda görün görün sonra geri çekil. Örgüt demek ki koltuk için mücadele ediyor deyip geri çekiyor kendini.  CHP en sert ideolojiye sahip olan ve kolay kolay fikrinden vazgeçmeyen bir parti.

MİTHAT UMUTOGULLARI:  Mevcut ilçe başkanı devam etmekten yana. Uyumlu da biri. Bayraklı’ya geçelim. Bayraklı’da ortalık çok karışık. Şu aday olur ya da şu şunu çıkarır diyecek durumdayız. Tüm delegasyon çıldırmış durumda. Herkes söz  sahibi olmak istiyor. Altında yatan neden, geçen on yıl içinde delegasyonun bu kadar özgür kalmaması. O zaman iradeyi yöneten bir irade vardı. O ne derse o oluyordu.

ESKİ BAŞKANLARIN EZE EZE HAKİM OLDUĞU TEK YER VAR BAYRAKLI
ADEM NAKÇI:  Hasan Karabağ’ın siyasi duruşu netti. Belediyede dolaşırken herkes çekinirdi ama o gücün verdiği bir saygıydı. Belediyede her şeye hakim olduğunu herkes bilirdi. Her yerde dolaşırdı. Kapı pencereyi sökmekle olmuyor. Yeri geldiğinde sahaya inerdi. Cemalettin Alper’i kim tanıyord? Şimd? İzmir’in yarısı tanıyor. Bu adamı partiden atıyorsun. Karabağ var iken 3 ya da 5 aday çıkıyordu. Ne zaman aday değilim dedi, bir sürü aday çıktı, hepsi de müteahhit. Eski ve yeni başkanlar topa girdi. Bayraklı bu kentin çeperlerinden biri. Yamaçlarında evlerin olduğu bir yer. İki sınıf arasında uçurum var keskin. Dikey ve yatay. Ne old? Eski başkanları eze eze hakim olduğu tek yer var. Bayraklı. Cemalettin Alper bu toplara çok sert girmedi.

MİTHAT UMUTOGULLARI: Kazanamayacağı bir seçime niye girsin'

ADEM NAKÇI:  Manavkuyu Osmangazi Mansuroğlu. Pınar Susmuş. Her yerde ben adayım dedi. Ben Serdar Sandal’In adayıyım diye konuşuyor. Bir kişi yalanlamadı henüz. Manavkuyu’da Songül.

NALBANTOĞLU SUSMUŞ İSMİNE SICAK BAKMIYOR
MİTHAT UMUTOGULLARI: Tek başına çıkacağım. Adayım demiş. Pınar Susmuş. Pınar Susmuş meclis üyesi olduktan sonra istifa etti, milletvekili adayı oldu. Bu hanımefendi. Bir rüzgar gelir kimse önünde duramaz. En güzel örnek. İmamoğlu’nun elinden mazbatasını aldılar daha büyük güçle  geldi. Dön bu tarafa. Bu hanımefendi bir rüzgar yakalasa önünde kimse duramaz. Kendi seçildiği mahalledekiler ‘senden olmaz’ diyor ama. Bu kadar eleştirilen bir ismi nasıl ilçe başkanı olarak gösteririz diyorlar. Siz olmazsanız ben tek başıma yürürüm diyor hanımefendi. 2014’te başka bir siyasi partinin adayına destek veriyorsunuz. Serdar Sandal’ın on yıllık siyasi hareketini çok iyi bilenlerden biriyim. Yakın arkadaşıyım. Pınar Susmuş ile çok hukuku olan bir isim değil. Rıfat Nalbantoğlu ile konuştum. Pınar Susmuş diyorlar dedim. Olmaz dedi. Adaylığı açıklandığı günden beri olmaz bu denilen bir isim. Belediye başkanının ısrarı niye'

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DSP ADAYI İLE BİRLİKTE ÇALIŞTI
ADEM NAKÇI:  Berk Ulusal gençlik kolları başkanıydı. Özel kalem oldu. Serdar Başkan ile siyasi yapısı asla uzlaşmaz. Berk Ulusal DSP’ye çalıştı deniyor.  Ve bu adam özel kalem müdürü bunun üzerine söylenebilir. Serdar Sandal için handikap değil Pınar Susmuş’un DSP’ye gidip gelmesi. İddialı bir şey söylüyorum. Bayraklı’da muhalefetin son hamlesini bekliyorum. Bahattin Özdemir Cemal Eroğlu gibi aklı başında isimler var. Hatice Tatlı gibi bir akil var.

Serdar Sandal SHP’den gelmedi m? Sosyal demokrat ve sol partiler için SHP önemli. Sen bu çizgiden gelmişsin. Gereklerinden biri eleştiri ve öz eleştiri.

ALPER RAJONU KESTİ!
MİTHAT UMUTOGULLARI: Bayraklı 21 Aralık’ta. Mevcut belediye başkanının önünde yeterli zaman olmasın, delegasyonla istişare etmesin, ısınma turlarına çıkmadan kongre olsun diye, Cemalettin Alper aslında raconu kesti. Stratejik hamle yaptı. Sandal seçimi Manavkuyu’da kaybetti. Karabağ’ı il delegesi yazdı. İl başkan adayı oldu. Sonra il başkan yardımcısı oldu. İstifa etti, milletvekili adayı oldu. Adamın siyasi hayatında istikrar yok. Hep bir yere aday olmuş. Hoca’nın ya tutarsa olayı gibi. Bozuk saat bile iki kez doğruyu söyler. Ben de bundan sonra her yere aday olacağım.

Karabağlar’ı konuşalım. Seçimleri sakin geçti. Barış Mahallesi’nde Nahide Demir  başkan yardımcısı. Sondaj yaptım, bu kavga niye çıktı. Dört delegesi var, bir tanesi de kendisi. Orada oturup gelen gideni kameraya çekiyor. Vatandaş da niye çekiyorsun diyor. Sen ilçe başkan yardımcısı olarak, magazin muhabiri misin ilçe başkan yardımcısı mısı? Bir ciddiyet olur m? Bir ağırlığın olmalı. Üstelik sen listedesin. Doğru değil. Disipline bu tip isimleri versinler. Ceyhan Kayhan mesela. Seninle kavga eder m? Binali Gül ya da. Kavga eder mi'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.