Dolar 32,5190
%-0.09
Euro 34,7930
%-0.21
Altın 2.421,330
%-0.36
Bist-100 9.748,00
%1.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8.Gün'de çarpıcı değerlendirmeler! Umutoğulları: AK Parti’nin reçetesi Sürekli'de

8.Gün'de çarpıcı değerlendirmeler! Umutoğulları: AK Parti’nin reçetesi Sürekli'de

TV35 ekranlarının sevilen programlarından 8. Gün'de Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı İzmir siyasetinde son günlerde öne çıkan başlıkları değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundular. Umutoğulları, AK Partili vekillerin performansını değerlendirdi. Hamza Dağ’ın son açıklamaları ile partisi içinde güçlendiğini, CHP’yi ise köşeye sıkıştırdığını kaydeden Umutoğulları, AK Parti’de reçetenin mevcut İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’de olduğunu söyledi. Öte yandan Binali Yıldırım’ın partideki bazı kişi ve gruplar tarafından koltuk derdiyle yanlış yönlendirildiğini dile getiren Umutoğulları, "Mevcut ekibini gözden geçirmeli" dedi 8.Gün'de çarpıcı değerlendirmeler

  • Ege Postası
  • 28.01.2020 - 09:23

EGEPOSTASI-Sekizinci Gün programında Deniz Yücel’in il başkanlığına aday olup olmayacağı, hafta sonu yemeğe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın verdiği mesajın arka planı, AK Parti milletvekillerinin performansı, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin hamleleri ele alındı.

Adem Nakçı: Salıcı ‘Tek aday Deniz Yücel’ mesajını verdi

Gerçek Haberci Genel Yayın Yönetmeni Adem Nakçı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın hafta sonu katıldığı yemekte, ‘adayımız Deniz Yücel’ mesajını verdiğini söyledi. Nakçı, “Tunç Soyer başarılıdır ama Deniz Yücel de başarılıdır dediğin vakit, Soyer’in başarısını bir kenara koymuş oluyorsun. Salıcı ama diyor ve adresi gösteriyor. Salıcı geldi, tek aday Deniz Yücel mesajı verdi. Çankaya gibi çok başarılı olduğumuz bir yerde bile tek adayla gittiğimize göre İzmir’de de benzer olacak demek istedi. Mesajlar çok netti, tek aday, aday da Deniz Yücel dedi” diye konuştu.'

Nakçı: Oğuz’un referansı Nalbantoğlu ve Bakan

FETÖ terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Urla Belediye Başkanı Oğuz’un referansının kim olduğu tartışmasının sürdüğünü, CHP’den yanıt gelmediğini belirten Adem Nakçı, Bülent Baratalı’nın referans olmadığı şeklindeki açıklamasının ise inandırıcı olmadığını söyledi. Tutuklu başkan Oğuz’un CHP içindeki referansının Rıfat Nalbantoğlu ve Murat Bakan olduğunu savunan Adem Nakçı, “Referans Murat Bakan var, Rıfat Nalbantoğlu var. Bu işin içerisinde. Baratalı ben yokum diyor ama çarşaf çarşaf fotoğrafları var. Urla’nın gururu diye pankart açıyorlar. O fotoğrafta Baratalı ailesi var. Yusuf Baratalı da Burcu Baratalı da var. Bahri Bey ben katılmadım diyor ama aynı yürüyüşte fotoğrafı var. Kimse kaçmasın. Dik duruş diye bir şey var. Sen açmışsın Baratalı ailesinin gururu diye pankart. Ondan sonra neyin inkarındası? Seni yalancı çıkaracaklar. Onu dayatan senin bir ilçe başkanın. Üye formunda iki imza vardır, bakarsın kim getirmiş anlarsın. Mutluluk varsa acısını da yaşayacaksın. Referans belli. Belediye başkanı olsun diye çok büyük çaba sarf edenlerden biri Rıfat Nalbantoğlu. Bunu İzmir’de sağır sultan duydu. Herkes bağıra bağıra söyledi. Çık ben yapmadım dedi mi Nalbantoğl? Hamza Dağ on numara iş yapıyor. Kendi partisi zorda, kadro değişikliği var. Gündemi allak bullak etti m? Etti. Bana sorsan bin tane cevap veririm” ifadelerini kullandı.

Umutoğulları: AK Parti’de reçete İl Başkanı Sürekli

TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları ise AK Partili vekillerin performansını değerlendirdi. Hamza Dağ’ın son açıklamaları ile partisi içinde güçlendiğini, CHP’yi ise köşeye sıkıştırdığını kaydeden Umutoğulları, AK Parti’de reçetenin mevcut il başkanı Kerem Ali Sürekli’de olduğunu söyledi.

Mithat Umutoğulları, “Eğer bu parti Kerem Ali Sürekli’ye ilçe başkanlarını, yönetim kurulunu seçme yetkisini verirse reçete Sürekli’de. Yoksa Mehmet’in adamı, Hüseyin’in adamı diye atama yapılırsa Menderes’teki ilçe başkanı gibi ilçe başkanları çıkar. AK Parti’nin bu dönemki yıldızı Özgür Hızal. Müthiş. Ben onunla konuşurken büyük keyif alıyorum. Kim getirdi Hızal’? Hamza Dağ. Reçete Sürekli’nin cebinde. Sürekli listeleri yaparsa, ilçe başkanlarını teşkilat içinden seçer ve kafasındaki kişilerle çalışırsa bu işi yapar kardeşim” değerlendirmesini yaptı.

Umutoğulları: Binali Yıldırım’ın ekibini yenilemesi lazım

İzmir Milletvekili de olan Binali Yıldırım’ın partideki bazı kişi ve gruplar tarafından koltuk derdiyle yanlış yönlendirildiğini dile getiren Umutoğulları, Yıldırım’ın en son eski il başkanı Ömer Cihat Akay’ın vefa yemeğine katılmasını eleştirdi. Umutoğulları, “Bak Kerem Ali Sürekli deneyimli siyasetçi. Bir tanesi danışma kurulunu iptal ediyor, sen vefa yemeğini iptal etmiyorsun. Edeceksin kardeşim. Bu hırs olmaz. Depremin olduğu akşam yemek. Bu hırs nedi? Milletvekili olsan ne olur olmasan ne olur. Cemaat vekili olarak görmesin artık kimse Binali Yıldırım’ı. Yıldırım’ı kim yönlendiriyorsa o da yanlış yapıyor. Binali Yıldırım ile artık şunu konuşmamız lazım, kent bu sorumluluğu vermiş Yıldırım’a. Mevcut ekibini gözden geçirmeli. Ekibin kendini yenilemesi lazım. Yıldırım’a yeni şeyler yaptırması lazım. Pof poflamak için getirme İzmir’i” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Adem Nakçı: Türkçeyi en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Şunu net söyleyebilirim, Türkçede Oğuz Kaan Salıcı’nın mesajı şu, Tunç Soyer başarılı bir yöneticimizdir, saygı duyuyoruz ama Deniz Yücel de çok başarılı bir il başkanlığı yapmıştır. Bu süreci rahat atlatmıştır. Tunç Soyer başarılıdır ama Deniz Yücel de başarılıdır dediğin vakit, Soyer’in başarısını bir kenara koymuş oluyorsun. Salıcı ama diyor ve adresi gösteriyor. Salıcı geldi, tek aday Deniz Yücel mesajı verdi. Çankaya gibi çok başarılı olduğumuz bir yerde bile tek adayla gittiğimize göre İzmir’de de benzer olacak demek istedi. Mesajlar çok netti, tek aday, aday da Deniz Yücel dedi.

SOĞUK DENİZ YÜCEL YOK ARTIK

Deniz Yücel de zaten bugün aday olmam için özel açıklamaya gerek yok. Zaten il başkanıysam potansiyel adaydır. Lafın tamamı aptala söylenirmiş. Aday benim diyor işte adam. Aday olmayan bir il başkanı ilçeleri dolaşmaz. Yücel, soğuk görünse de gergin, soğuk Deniz Yücel yok artık. Daha samimi, sıcak artık. Bugün de güleçti, rahattı. Partinin iki numarası geldi, örgütlerden sorumlu başkan da geldi elini masaya vurdu. Tunç Soyer ismini verdikten sonra üstelik. Mavi listenin bugüne kadar ben müdahale etmiyorum dese bile hepsi sahadaydı. Mavi listenin liderine atıfta bulunarak, başarılıdır ama Deniz Yücel zor bir süreci çok başarılı atlatmıştır dedi.

Mithat Umutoğulları: O dönem Muharrem İnce 650 imza toplamıştı. Seçim üstü kurultaya gidecekti. Bunun önemli aktörlerinden biri Kocaoğlu idi. Yücel’i koltuğa oturtan Aziz Kocaoğlu idi. Vefa olabilir genel başkanın.

Adem Nakçı: Tire’de kriz bekleniyordu, Yücel Özen ile çok güzel absorbe ettiler. Canan Kaftancıoğlu adayımızdır dedi bütün örgüt. Deniz Yücel’in en büyük başarısı nedir biliyor musu? Aziz Kocaoğlu’nun son dakika aday olacakken, Kocaoğlu’nu iki gün idare edip, genel başkanın kapısına kadar götürüp toplantıda içeriye girmemesi. Hatta Aziz Bey şaşırıyor, içeri girmemesine Deniz Yücel’in. Benim görevim buraya kadardı diyor yani. Genel başkan şunu görüyor, biz Deniz Yücel’e görev veriyoruz, imza süreci, aday belirleme süreci, Aziz Kocaoğlu en büyük handikaplarıydı, bunların hepsinde çok güzel rol oynadı Deniz Yücel. Bence Urla krizinde de karşı taraf büyük darbe aldı. Deniz Yücel ketum. Ne kadar dürtersen dürt açık yapmıyor herşeyi. İşi çözüyor ondan sonra konuşuyor. Çok kamuoyuna çıkmıyor. Bence genel merkezin kararında 3 şey önemli, birincisi imza süreci. İkincisi, genel başkanın emir ve talimatlarını yerine getirmesi. Üçüncüsü aday belirleme sürecinde dik duruşu. Net tavrı ve Aziz Kocaoğlu’na tavrı. Bence Salıcı noktayı koydu.

KURULTAY İÇİN 'PAZARLIK YAPALIM' DİYOR

Umutoğulları:  Ama bir taraftan da hareketlilik var. Hafta sonu Karabağlar’da Murat Bakan ile Mehmet Türkbay’ın delegasyona bir kahvaltısı var. Orda yemekti, burada da kahvaltı var. Hatta toplantıda Murat Bakan, şöyle bir cümle kurmuş, ‘biz delegasyon olarak il yönetiminde genel merkez düzeyinde üst düzey temsil etmek istiyoruz’ ifadesi var. Ben bu ifadeden şunu çıkarıyorum, cumartesi günü yapılan yemek sonrası delegasyonda, Bakan’ın mesajından şunu anlıyorum, evet CHP Genel Merkezi tek aday konusunda ısrarcı dolayısıyla biz il delegasyonu ve kurultay delegasyonu ile ilgili pazarlık yapalım diyor. (–ki Mehmet Türkbay aday olmak için ilçe ilçe dolaştı, her ne kadar bu dillendirilmemiş olsa da-)

Nakçı: Onların planı başka bir adayla çıkmaktı, hatta kadın bir adayla çıkmaktı. Benim tahminim Devrim Barış Çelik ismi çıktığında sinmek yerine üstüne üstüne gitseydi, cesur durabilseydi, geri çekilmeseydi

Umutoğulları: Hemen bir es ver, Devrim Çelik inceden kulise başlamış kurultay delegeliği için. Böyle bir durum var.

Nakçı: Ceket olmadı gömlek verelim. Murat Bakan’ın yaptığı da o. Bakan matematiği yapmamıştır. Bu matematiği Tunç Soyer, Rıfat Nalbantoğlu ve Heval Savaş Kaya yapmıştır. Üçü yapmıştır.

Umutoğulları: Kendinle çelişiyorsun ama. Geçen program dedin ki, Tunç Soyer elini masaya vurursa olur. Şimdi de Soyer matematiği yapmıştır diyorsun.

Nakçı: Ceket yoksa gömlek verelim mantığına dönmüştür diyorum. O gün o doğruydu.

Umutoğulları: Cumartesi toplantısından sora yarın ilçe başkanlarıyla toplantısı var.

Nakçı: Onu söylüyorum, o arayış oradan sürüyor. Ellerindeki ilçeleri saydık. En güvendikleri Karşıyaka’da dahi Ali Engin listeyi deldi. Karabağlar’da bile hala parçalı yapı var. İki tane ilçe var ellerinde.

Umutoğulları: Tunç başkan devreye girerse işin rengi değişir. Bornova Deniz Yücel’e destek vermez. Çünkü Yücel orada açık açık destek verdi başka bir adaya.

Nakçı: Karşıyaka Belediye Başkanı bir yerde açıklama yapmış, demiş ki, ben sayın Soyer ile genel başkanın uzlaşacağına inanıyorum. Tunç Başkanın yanındayız demiş. Peki genel merkez yok dediği vakit nasıl bir tavır sergileyecek'

Umutoğulları: Genel merkezin tek aday üzerine gidelim noktasında sadece mesaj veriyorlar. Aba altından sopa gösteriyorlar. CHP burası. Ben aday çıkarıyorum denebilir. Soyer, yarın akşam ilçe başkanları toplantısının ardından ne söyleyebilir'

YÜCEL SOYER'İ DESTEKLEMEDİ

Nakçı: Salıcı’nın mesajlarının aynısını verecek. Genel merkez sizin dediğiniz olsun ama Deniz olmasın. Ben Deniz ile uyumlu çalışamıyorum diyecek. Çünkü Yücel, Soyer’i desteklemedi. Onun adayı başka birisiydi. Ama Deniz Yücel olmasın diyecek Soyer. Çünkü Yücel’in bugüne kadar gelişi gidişi, desteği etkisini aşamıyorlar. Genel başkan bu sadık, başarılı diyor. Aşamıyorlar bunu. Deniz olmasın da Mithat, Adem olsun diyorlar. Zaten Devrim’i harcadılar, Devrim bir kalemde gitti. Bu saatten sonra Devrim hikaye. Herkes kendine göre plan kuruyor. Tek aday olacak. Yüksel Çakmur çıkabilir.

Umutoğulları: Çakmur olur mu y? Bir tarafta 40 yaşında gencecik bir adam, öbür tarafta 80 yaşında. Bizi kongrelerde bitirdi.

Nakçı: Kongrelere beni Nalbantoğlu davet etti dedi Yüksel Çakmur. Gezi olaylarında çıtın çıkmazken, şimdi mi Ali İsmail Korkmazlar aklına geliyo? Şimdi mi geliyor kardeşim. Bu partide büyükşehir başkanı iken 400 kişiyi işten attın. Biri ilçe başkanı şu anda. Hacer Taş. Şimdi mi devrimcilik aklına geliyor. Su bulansın diye ortalıkta birileri destekliyor. Kaliteli insanlar var etrafında ama çoğu ahde vefadan dolayı destek veriyor. Bir partiye üyesin değil mi, sosyal demokrat ya da solcusun diyelim, senin parti tüzüğün var kardeşim. Kaç kişi okumu? Aday belirleme diyor kurultayda tüzük. Genel başkana oy verenler mükerrer imza atamaz deniyor. Kurultayın bin 300 delegesi var. 135 tane adam çıkıyor herkes imza verse. İzmir’in 52 delegesi var. Bu kez doğu ve güneydoğu belirleyecek. PM’ye gireyim diye kavga yok orada.

CHP’de ağır bir vicdan var. Hak etmeyen adama nasıl muamele yaptığını biliyorsun. Murat Bakan sahada görünmüyor. Vatandaş kendine dokunanı görüyor. Ön seçimden çıkmadı. Musa Çam kadar oy alabildi m? Tacettin Bayır kadar oy alabildi mi'

DAĞ, CHP'Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRDI

Umutoğulları: AK Parti’de Hamza Dağ CHP’yi köşeye sıkıştırdı diye geçen gün yazı yazdım. Dikkat edersen CHP’den hala bu referans meselesine bir tık yok. Bugün Deniz Yücel de üstü kapalı, bu konuyu kapatmamız lazım dedi. Şu an yargılanıyor vesaire dedim.

Nakçı: Referans Murat Bakan var, Rıfat Nalbantoğlu var. Bu işin içerisinde. Baratalı ben yokum diyor ama çarşaf çarşaf fotoğrafları var. Urla’nın gururu diye pankart açıyorlar. O fotoğrafta Baratalı ailesi var. Yusuf Baratalı da Burcu Baratalı da var. Bahri Bey ben katılmadım diyor ama aynı yürüyüşte fotoğrafı var. Kimse kaçmasın. Dik duruş diye bir şey var. Sen açmışsın Baratalı ailesinin gururu diye pankart. Ondan sonra neyin inkarındası? Seni yalancı çıkaracaklar. Onu dayatan senin bir ilçe başkanın. Üye formunda iki imza vardır, bakarsın kim getirmiş anlarsın. Mutluluk varsa acısını da yaşayacaksın. Referans belli. Belediye başkanı olsun diye çok büyük çaba sarf edenlerden biri Rıfat Nalbantoğlu. Bunu İzmir’de sağır sultan duydu. Herkes bağıra bağıra söyledi. Çık ben yapmadım dedi mi Nalbantoğl? Hamza Dağ on numara iş yapıyor. Kendi partisi zorda, kadro değişikliği var. Gündemi allak bullak etti m? Etti. Bana sorsan bin tane cevap veririm.

AK PARTİ'DE BU DÖNEM GÜZEL İŞLER OLUYOR

Umutoğulları: AK Parti’de bu dönem güzel işler oluyor. Parti içindeki gerginlik Kerem Ali Sürekli’nin gelmesiyle birlikte tansiyon düştü. Çekişme, kavgalar minimuma indi. Sürekli aslında güzel bir iş yaptı. Küstürülmüş, kenara itilmiş, ciddiye alınmamış kurucuların evlerine gidiyor. Hamza Dağ iç siyasetten kendini çekti biraz, genel başkan yardımcısı işlerine girdi. Mahmut Atila Kaya var sürekli muhalefet eden. Tgeet atıyor. Buradan yürüyor. Binali Yıldırım’ın güzel katkıları var İzmir’e ama herkesin bir dönemi var.

AK PARTİ'NİN VEKİLLERİ NEREDE'

Nakçı: AK Parti’nin kaç milletvekili va? Sekiz tane milletvekili var. Binali Bey, Hamza Dağ, Atila Kaya’yı sayma. Ceyda Bölünmez Çankırı nered? Sadece Mardinlilerin toplantısında, sokakta yok. Alpay Özalan yok, kendi varlığından habersiz. Necip Nasır. Cemal Bekle. Bekle 400 bin Roman var İzmir genelinde. Yok abi. Yaşar Kırkpınar nered? Kemalpaşa’da da yok. Üç vekille gidiyor İzmir’de AK Parti. Herkesin gözü Babacan’ın partisi kurulursa ne olacağında.

ÖMER CİHAT AKAY'IN HESABI NE'

Umutoğulları: Necip Nasır benim için hayal kırıklığı. Çünkü İzmir Müteahhitler Derneği başkanı iken çok aktifti. O olunca AK Parti hakikaten sokakta, alanda çalışacak bir adam buldu dedim. Binali Bey gelince cemaat lideri gibi karşılanmamalı. Bu kent için önemli bir değer. 11 yıl boyunca en icracı bakanlığını yaptı. İzmir’e yaptıklarını hangimiz inkar edebiliri? Ama artık şundan vazgeçsinler. Ömer Cihat Akay vefa yemeği verdi, Binali Yıldırım’ı çağırıyor. Bir yemek yapıyorsan sen bunu sadece Binali Yıldırım’ı getirip onunla poz veriyorsan burada bir yanlışlık var. Sen genel merkeze oynuyorsun. Akay, herhalde milletvekili olacak ya da başka hedefleri var diye düşündüm.

Bak Kerem Ali Sürekli deneyimli siyasetçi. Bir tanesi danışma kurulunu iptal ediyor, sen vefa yemeğini iptal etmiyorsun. Edeceksin kardeşim. Bu hırs olmaz. Depremin olduğu akşam yemek. Bu hırs nedi? Milletvekili olsan ne olur olmasan ne olur. Cemaat vekili olarak görmesin artık kimse Binali Yıldırım’ı. Yıldırım’ı kim yönlendiriyorsa o da yanlış yapıyor. Binali Yıldırım ile artık şunu konuşmamız lazım, kent bu sorumluluğu vermiş Yıldırım’a. Mevcut ekibini gözden geçirmeli. Ekibin kendini yenilemesi lazım. Yıldırım’a yeni şeyler yaptırması lazım. Pof poflamak için getirme İzmir’i. Efsane başbakan. Çöp sorunu için getir Binali Yıldırım’ı. Metro mu yapılacak, izin mi çıkmıyor, çıkarsın. Yıldırım’ı bunun için kullan. Yıldırım’ı buraya zırt pırt getirenlerin hepsi koltuğunu korumak için uğraşıyor. Bu kentin bakanı var. Bekir Pakdemirli. Getir bakanı. Çöp şeyi için izin vermiş bakan. Çöp meselesini o kadar çok iç siyasete malzeme yaptı ki. Adam açıklama yapmak zorunda kaldı, ben ön izin verdim dedi. Hükümet destek vermeyecek bu kentte. Özerk bir yer mi İzmi? Bunu yapacak olan kişi, bu kente katkı koyacak, bir şey yap kardeşim bir şey. Binali Yıldırım geldi sağında solunda fotoğraf verenler belli. Binali Yıldırım’ı vefa yemeği için, danışma kurulu için, ilçe ziyareti için çağırma. Binali Bey patron. Patrona iş yaptıracaksın. Biz bunu hazırladık bize malzeme lazım. Patrona elini kazmayı küreği verip çukur kazdırmaya kalkarsan kusura bakma o zaman beş sene sonra aynı sonucu yine alırsın. Binali Yıldırım bu kente birileri istedi diye gelmesin. Bu kentte sıkıntı mı var, Cumhurbaşkanına en yakın isim o, kaç ricasını reddeder Cumhurbaşkanı. Hiçbirini. Çöp sorunun halledilmesi için kaç tane AK Partili vekil hareket etti.

CHP yapmak istemedikleri konuda AK Partilileri şikayet ediyor. AK Partililer de CHP’ye aynı şeyi yapıyorlar. Yapma kardeşim yapma. Herkes bu durumdan memnun. Atila Kaya, Soyer bir şey söylese de, ona bir yürüsem. Öbürü bekliyor şöyle yapsam böyle yapsam diye. Bu kent hala aynı. Hala trafikte 45 dakikada gidiyorum eve. Bana başka birşey anlat. Harmandalı’daki insanlar perişan. AK Parti’nin önerisi n? Menderes’te katı atık tesisine hayır dedi, o zaman bir öneri ver. Neresi olsu? Var m? Yok. AK Parti’de şu an ayağı yere sağlam basan iki kişi var. Biri Kerem Ali Sürekli. Biri de Hamza Dağ. Dağ’ın 6 ayda yaptıklarına bak, partiye en az 3-5 puan kazandırmış mıdı? Öbür tartışmalara bak, kayda değer bir şey yok. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli teşkilatların üzerindeki enkazları kaldırıyor. Aydın Şengül dönemindeki tek yetkili benim şeyinden kalkıyor, bütün il başkan yardımcılarına yetki vermiş. Çalışıyor, hesap soruyor, koşturuyor. Dünya kadar insanı çalıştırıyor. Bunu yapan bir il başkanı var. Arkadan iş çevirip Sürekli başkan olmasın diye uğraşanlar var.

Nakçı: Bunlardan bir tanesi de Binali Yıldırım’ın ekibine yamanmaya çalışan biri. İsim de zikredeyim. Arif Uğurlu. 4 BİN 400 oy fark yemişsin. Uğurlu Erzurumlu, Kemalpaşa’nın yüzde 60’ı Erzurumlu ama sana oy vermiyor. Sen kaybetmişsin gelmişsin il başkanlığına oynuyorsun, Yıldırım’ın ekibine yakın olmaya çalışıyorsun.

Umutoğulları: Arif Uğurlu iyi hatiptir ama il başkanlığındaki o ağırlık yok. O yaşta birini AK Parti yapmaz. Aydın Şengül’ün bir açıklaması var. Ben çok anlam veremedim. Konuştuğu gazete, yaptığı açıklamalar, çok makul değil.

Nakçı: Düğün değil bayram değil niye konuştun Aydın Şengü? Hani siyaseti bırakmıştın. Beş sayfa haber mi olur kardeşim. Dönüp dolaşıp aynı şeyi söylüyorsun. İnandırıcı olmadığını biliyor. Röportaj verdikleri gün Binali Yıldırım’ın kente geldiği gün.

Umutoğulları: Eğer bu parti Kerem Ali Sürekli’ye ilçe başkanlarını, yönetim kurulunu seçme yetkisini verirse reçete Sürekli’de. Yoksa Mehmet’in adamı, Hüseyin’in adamı diye atama yapılırsa Menderes’teki ilçe başkanı gibi ilçe başkanları çıkar. AK Parti’nin bu dönemki yıldızı Özgür Hızal. Müthiş. Ben onunla konuşurken büyük keyif alıyorum. Kim getirdi Hızal’? Hamza Dağ. Reçete Sürekli’nin cebinde. Sürekli listeleri yaparsa, ilçe başkanlarını teşkilat içinden seçer ve kafasındaki kişilerle çalışırsa bu işi yapar kardeşim.

Nakçı: Karşıyaka gibi zorlu bir yerde yıllarca ilçe  başkanlığı yaptı ve kendini İzmirli hissediyor. Diğerleri değil. Diğerleri biz ve İzmirliler diye bir şey çizmiş.

Umutoğulları: Alpay Özalan Karşıyakalı. Bu kentin sevdiği AK Parti neden kaybetti. Sürekli Kocaoğlu üzerinden siyaset yaptığı için. Şimdi Tunç Soyer. İzmirli bu adamı seviyor kardeşim. Tüm siyasi stratejini Soyer üzerine yaparsan o kent sana sandıkta oy vermez. Binali Yıldırım neden çok oy ald? Rakibi Kocaoğlu ile ilgili polemiğe girmedi, AK Parti tarihinin en yüksek oyunu aldı. Melek Eroğlu Konak’tan aday olduğunda saçma şeyler yaptı. Gitti klip çekti. Zaten modern görünümlüsün. Evinde nasıl  yaşıyorsan öyle konuş. Sait Başdaş, İzmirli Konak İlçe Başkanı. Aslında Mardinli ama İzmirli olmayı başarmış bir adam. Konak İlçe Başkanı olmuş. Abdül Batur ile kavga ediyor m? Etmiyor. Sessiz ama zaman zaman meclis grubu içinde yaptığı stratejilerle Konak’taki yüzde 65’lik oya saldırmıyor.

Nakçı: Sürekli İzmir’i içselleştirmiş. Muhafazakar yerden gelmesine rağmen daha liberal takınıyor. Tunç Soyer arkasında korumalarla dolaşmıyor, metroya biniyor, bisiklete biniyor. AK Parti’den hangisini gördü? İçselleştirmeyen İzmir’i kaybeder. Ama maalesef tırpan elinde bekleyen var. Kerem Ali Sürekli giderse CHP kazanır, kalırsa

Umutoğulları: AK Parti’de parti içi iktidarı daha içselleştirmiş insanlar var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.