Dolar 32,5589
%0.06
Euro 34,9528
%0.36
Altın 2.423,090
%0
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
79 yıldır dinmeyen özlem

79 yıldır dinmeyen özlem

Türk ulusunun önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümünde İzmir'de adeta hayat durdu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde yükselen siren sisleriyle birlikte sadece tören alanlarında bulunanlar değil, kentin her noktasındaki İzmirliler saygı duruşuna geçti. Sürücüler de otomobillerini durdurarak Atatürk'e olan saygısını ve bağlılığını gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları ise Konak Meydanı'nda toplanarak saygı duruşunda bulundu. İzmir'de hayat durdu

  • Ege Postası
  • 10.11.2017 - 09:37

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla İzmir'de tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. 

Anıta çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada çevre yollardaki trafik akışı durdu, vatandaşlar araçlarının kornalarını, kıyıya yakın gemiler de sirenlerini çalarak saygı duruşuna eşlik etti. Tören alanında bulunan bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Öte yandan törendeki güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Yüksek binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi. Törenden sonra eski model, üstü açık, klasik bir otomobil, üzerindeki hoparlörden çalan marşlar eşliğinde İzmir sokaklarında dolaştı. 

Atatürk'ü anma programı, Sabancı Kültür Merkezi'nde devam etti. İzmir Yüksek Teknoloji  Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden'in konuşmasından sonra TRT arşivindeki 'Tanıklardan Atatürk' belgeselinin gösterimi yapıldı. Doç. Dr. Necdet Aysal'ın, Atatürk Bilim ve Teknoloji Konferansı'nın ardından törenler, zeybek gösterisiyle sona erdi. (AA-DHA)


 

İlgili Haber
İlgili Haber
İlgili Haber

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.