Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
7 yaşındaki Davut üçüncü yaşamına merhaba dedi

7 yaşındaki Davut üçüncü yaşamına merhaba dedi

Mantardan zehirlenen 7 yaşındaki Davut, iki nakille, üçüncü yaşamına merhaba dedi

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 13:58
BALIKESİR'in Bigadiç İlçesi'nde, yolda bulduğu mantarı yedikten sonra zehirlenip karaciğeri iflas eden 7 yaşındaki Davut Ünal, iki kez yapılan karaciğer nakliyle üçüncü yaşamına merhaba dedi.

Bigadiç'in Kozpınar Köyü'nde oturan 7 yaşındaki Davut Ünal, geçen 18 Ekim'de, arkadaşları ile dolaştığı sırada yol kenarında bulduğu mantarı, bir süre çakmağın ateşine tuttuktan sonra piştiğini düşünerek yedi. Eve gittikten bir süre sonra kusmaya başlayan Davut'un ailece yedikleri balıktan zehirlendiğini düşünen yakınları, onu ilk olarak Balıkesir Atatürk Devlet, ardından da Bursa Nilüfer Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Burada sorun çözülmeyince Davut, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne gönderildi.

Mantardan zehirlenen ve tetkikler sonrasında karaciğerinin iflas ettiği belirlenen Davut'un tek yaşama şansının organ nakli olduğu açıklandı. Uygun donör bulmak için harekete geçen ailenin, çevrelerinden yaptıkları araştırmalardan bir sonuç alınamadı. Müjdeli haber aileye son dakikada Konya'dan geldi. Burada ölen 23 yaşındaki bir kişiden alınan karaciğer, sağlık ekiplerinin yoğun çabaları ardından İzmir'e getirildi ve hastaneye yattıktan bir hafta sonra Davut Ünal'a nakledildi. 

UMUT HÜZNE DÖNDÜ

Karaciğerin vücuda uyum sağlamaya başlamasının ardından küçük Davut da, normal servise alındı. Yatağında oyuncaklarıyla oynamanın yanı sıra yürümeye de başlayan Davut'tan, her şey iyiye gittiği anda üzücü haber geldi. Nakil karaciğer ile vücudu arasında uyumsuzluk görüldü. Bunun üzerine de Davut'un sağlık durumu kötüleşti. Tekrar yoğun bakım ünitesine alınan Davut Ünal'ın yaşaması için, bir kez daha karaciğer nakline ihtiyacının olduğu açıklandı. Ancak bu kez yaşama tutunması için, kendi yaşlarındaki bir çocuktan nakil yapılması gerektiği bilgisi aileye de verildi. 


İKİNCİ MUCİZE

Sadece kendi yaşlarındaki çocuk donörden yapılacak karaciğer nakliyle hayatta kalacağı açıklanan Davut'un sağlık durumu günden günü bozulmaya başladı. Davut, yoğun bakım servisinde, yaşam destek ünitesine bağlı olarak hayatını sürdürmeye başladı. Artık diğer organları da iflas etmeye başlayan doktorların da umutlarını kesecekleri anda, mucize gibi haber, Denizli'den geldi. Trafik kazasında yaralandıktan sonra beyin ölümünün gerçekleşmesiyle, yakınlarını büyük üzüntüye boğan 8 yaşındaki Ali Yalçın Başer'in organları, bağışlandı. Bu andan itibaren de 'acil' koduyla organ nakil derecelendirmesinin birinci sırasında bulunan Davut Ünal, için tekrar yaşama bağlanmanın çabası başladı.

Ali Yalçın Başer'den alınan karaciğer, geçen 16 Mart'ta Ege Üniversitesi Hastanesi'nde, Prof. Dr. Murat Sözbilen ve ekibi tarafından başarılı geçer bir operasyon sonrasında, Davut Ünal'a nakledildi. Davut Ünal, iki nakille, üçüncü yaşamına başladı. halen yoğun bakım ünitesinde bulunan Davut Ünal'ın, sağlık durumunun da iyiye gittiği açıklandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.