Dolar 32,2106
%0.15
Euro 35,0775
%-0.04
Altın 2.461,820
%-0.24
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
7 işçi'ye sevindiren haber; Karşıyaka Belediyesi'nde işe başlayacaklar

7 işçi'ye sevindiren haber; Karşıyaka Belediyesi'nde işe başlayacaklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde aydır işlerine geri dönmek için oturma eylemi yapan 7 işçi muradına erdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Karşıyaka Belediyesi’nin devreye girmesiyle 7 işçinin Karşıyaka Belediyesi’nde istihdam edilmesi imkanı doğdu. Yeni yasal düzenlemeler gereği işçilerin alınabilmesi için İzmir Valiliği’nin oluru gerektiği için İzmir Valiliği’ne işçi alım talebi için başvuruldu. Valiliğin onay vermesiyle 7 işçi Karşıyaka Belediyesi’nin henüz belli olmayan çeşitli birimlerinde işe başlayacak. Onay gelirse o belediyede işe başlayacaklar

  • Ege Postası
  • 14.05.2018 - 14:01

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Aralarında 25 yıllık işçilerin de olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yedi işçisi, İzmir Konak Meydanı’ndaki tarihi Saat Kulesi önünde yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü işe geri dönme eylemini sonlandırdı. Sonlandırmanın nedeni ise 6 aydır eylem yapan işçilere Karşıyaka Belediyesi’nin sahip çıkması oldu.

VALİLİĞE İŞÇİ ALIM TALEBİ İÇİN DİLEKÇEYLE BAŞVURULDU

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın da talebiyle işlerine geri dönmek isteyen 7 işçi İzmir Valiliği’nin de onay vermesi durumunda Karşıyaka Belediyesi’nde işe başlayacak.

SEDRETTİN COŞKUNER: BU ARKADAŞLARIMIZ VALİLİKTEN ONAY GELDİĞİ AN İŞE BAŞLAYACAKLAR

İZENERJİ Şirketi’nde çalışırken kadro istedikleri gerekçesiyle işten çıkarılan ancak işlerine geri dönmek için aylardın İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan işçileri sevindiren haberi veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner, “Yedi işçinin Karşıyaka Belediyesi’nde istihdamı için yeni yasal düzenleme gereği İzmir Valiliği’ne onaylanması için işçi alım talebi yazısı gönderdik. Talebimizin onaylanmasının hemen ardından bu arkadaşlarımızı Karşıyaka Belediyesi’nde işe yerleştirmiş olacağız” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.