Dolar 32,3747
%0.18
Euro 35,0654
%0
Altın 2.325,990
%0.24
Bist-100 9,11
%0.34

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
67 yaşında ortaokula başladı

67 yaşında ortaokula başladı

Sakarya'da yaşayan 67 yaşında 7 çocuk, 14 torun sahibi Mehmet İnan, ortaokula başladı. İnan, Memleketi Trabzon’un Of içesinden 13 yaşında Sakarya’ya gelmiş ve ailesini geçindirebilmek için çalışmak zorunda kalmış. “Okuma isteğim...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 11:58
Sakarya'da yaşayan 67 yaşında 7 çocuk, 14 torun sahibi Mehmet İnan, ortaokula başladı.

İnan, Memleketi Trabzon’un Of içesinden 13 yaşında Sakarya’ya gelmiş ve ailesini geçindirebilmek için çalışmak zorunda kalmış. “Okuma isteğim hiçbir zaman sönmedi.” diyen İnan, “Emekli olunca yarım bıraktığım tahsilimi tamamlamaya karar verdim. Liseyi dışarıdan bitirip üniversiteyi de okumayı istiyorum.” dedi.

Derslerinde de oldukça başarılı olan İnan, Açık Ortaokulu’nun ilk sınavlarında girdiği 7 dersten geçer not almış. ‘Okumanın yaşı yok’ diyen İnan, her türlü imkana rağmen okumayan gençleri gördüğünde üzüldüğünü belirtti. İnan, "Bizim zamanımızda okuyacak gazete bile bulamazdık. Köyümüzdeki 125 öğrenci tek bir öğretmende ilkokulu bitirdik. Bizim dönemimizle bugünü kıyasladığımızda çocuklarımız çok şanslılar. Okumak için her türlü imkanları var. Gençlerimizin ellerindeki bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek okumalarını ve ülkelerine faydalı birer vatandaş olarak yetişmelerini arzuluyorum.” diye konuştu.

Çocukluğundan beri içinde ukde kalan okuma hevesini yerine getirebiliyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan İnan, “67 yaşında okuma çabası içine girmemin en önemli amacı gençlerimize okumanın önemini anlatabilmektir. Gençlerimize okumanın önemini göstermek için 67 yaşında okula yeniden başlayarak, işaret fişeği gönderdim.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.