Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
5. İzmir Boyoz Festivali'nde 15 bin boyoz dağıtıldı

5. İzmir Boyoz Festivali'nde 15 bin boyoz dağıtıldı

İzmir'de 5'incisi düzenlenen Boyoz Festivali'nde, vatandaşlara 15 bin boyoz ikram edildi. 5. İzmir Boyoz Festivali'nde renkli görüntüler

  • Ege Postası
  • 06.10.2019 - 12:12

Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Gündoğdu Meydanı'nda organize edilen festivale, çok sayıda vatandaş katıldı.

Erken saatlerden itibaren festivalin yapılacağı alana gelen İzmirliler, boyozların dağıtılacağı çadırların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yaklaşık 15 bin boyozun dağıtıldığı festivalde vatandaşlara, haşlanmış yumurta, peynir ve çay da ikram edildi.

Vatandaşlardan 75 yaşındaki Müşerref Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalledeki arkadaşlarıyla toplanıp Gündoğdu Meydanı'na geldiğini belirterek, "Burada olmayı seviyorum. Ağzımda diş yok ama boyoz yemeği çok seviyorum. Kalabalığı görünce moralim yükseliyor. Hava da çok güzel. Festivale ömrüm oldukça her yıl katılmayı düşünüyorum." dedi.

Olcay Altınay da festivale çocukları ve eşiyle katıldığını anlatarak, "Buraya gelirken festivalin bu kadar dolu olacağını düşünmedim. İzmir için güzel bir organizasyon olmuş. Ailece boyoz yemeği çok seviyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Gülay Hacıoğlu da Kocaeli'de yaşadığını, tatil için arkadaşları ve ailesiyle İzmir'e geldiğini söyledi.

Festival yapılacağını dün akşam öğrendiğini belirten Hacıoğlu, "Hayatımda ilk defa boyoz yedim ve çok sevdim." ifadesini kullandı. 

5 DAKİKADA 9 BOYOZ

Düzenlenen boyoz yeme yarışması ile de eğlenceli dakikalar geçirdi. Kadınlar ve erkekler kategorisinde yapılan yarışmaya yüzlerce İzmirli rağbet gösterirken, yapılan çekilişle yarışacak 10’ar aday belirlendi. Kadın yarışmacılar 15 boyozu 5 dakika içinde bitirebilmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmada birinciliği 8 boyoz yiyen 36 yaşındaki Ayşegül Aksoy kazandı.  Erkekler kategorisinde ise rakipler oldukça iddialıydı. 20 adet boyuzu ilk bitirenin galip geleceği yarışmada birinciliği 9 boyoz yiyen 39 yaşındaki Turgay Yılmaz kazandı. Yarışmayı birinci bitirenlere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi. Festivalin organizasyonunda yer alan Radyo Romantik Türk DJ’lerinin müzikleri eşliğinde İzmirliler keyifli bir gün geçirdi.  (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.