Dolar 32,4481
%0
Euro 34,8033
%0.24
Altın 2.482,910
%0.84
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
5 can daha gitti

5 can daha gitti

Geçtiğimiz hafta İstanbul Mecidiyeköy'de asansör faciası sonucu 10 işçininin ölmesinin ardından dün de Zonguldak, Konya, Kırşehir ve İstanbul'un Beylikdüzü ve Kartal semtlerinde inşaatlarda çalışan 5 işçi öldü.

  • Ege Postası
  • 15.09.2014 - 09:16
Beylikdüzü'nde yapımı devam eden bir inşaatta kalıp ustası olarak çalışan 23 yaşındaki Metin Boğmalık, 15 kattaki vince inşaat malzemelerini yüklemek isterken dengesini kaybederek düştü. Metin Boğmalık’ın en pahalısı 250 TL olan emniyet kemeri olsaydı, dengesini kaybetse bile inşaatın üst katından düşmeyecekti.

Metin Boğmalık ağabeyi Veysel Boğmalık’la birlikte Konak İnşaat’ın sahibi olduğu şantiyede çalışıyordu. İki kardeş saat 12.00 sıralarında inşaatın üst katlarına demir taşımaya başladı. Metin Boğmalık 15. kattaki demirleri vince yüklüyor, ağabeyi de üst kattan demirleri vinçle çekiyordu. Metin Boğmalık saat tam 12.15’te vince yüklediği demirleri düzeltmeye çalışırken dengesini kaybederek aşağı düştü. Metin Boğmalık sağlık ekipleri geldiğinde hayatını kaybetmişti. Ambulanstaki doktor baygınlık geçiren ağabey Veysel Boğmalık’a müdahale etti. Metin Boğmalık’ın cenazesi 3 saat süren olay yeri inceleme çalışmasının ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.
 
ÖLÜMLE BURUN BURUNA ÇALIŞIYORUZ
Kazanın ardından genç işçinin ailesi şantiye alanına geldi. İnşaata çalışan diğer işçiler ise yaklaşık 3 saat yerde kalan Metin Boğmalık’ın cenazesini izledi. Hayatını kaybeden genç işçinin akrabası Eyüp Karaman “Metin ağabeyi ile aynı inşaatta çalışıyordu. Ağabeyi yukarıdan vince talimat veriyor. Bu sırada kardeşi de aşağıda demirleri vince bağlıyor. Bu sırada Metin dengesini kaybederek yere düşmüş” dedi. İnşaatta çalışan diğer işçiler ise “Metin’in koruma kemeri olsaydı aşağıya düşmezdi. Biz de aynı şartlarda çalışıyoruz. Her an ölümle burun burunayız” dedi.    

8. KATTAN KAMYONA DÜŞTÜ
İstanbul'da ikinci işçi ölümü ise Kartal Cevizli Mahallesi Onat Sokak’ta öğle saatlerinde meydana geldi. 8 katlı inşaatın en üst katından vinç yardımıyla aşağıdaki kamyona kalas indiren 49 yaşındaki Ahmet Çakmak, bir anda dengesini kaybetti. Dengesini kaybeden işçi en üst kattan aşağıda kalasların yüklendiği kamyonun içine düştü. Olay yerine hemen sağlık ekipleri çağrıldı. Yapılan kontrollerde Ahmet Çakmak’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken, vatandaşlar gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürerek olaya tepki gösterdi. Bir mahalle sakini, "Vinçle kalasları indirirken dengesini kaybettiği aşağı düştü. Binada hiç bir önlem yok, emniyet kemeri olacak, baret olacak" dedi.
 
İş kazasının olduğu inşaatın hemen girişinde, üzerinde iş güvenliğiyle ilgili uyarı levhası olması da dikkat çekti. Yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybeden Ahmet Çakmak’ın cenazesi hastane morguna kaldırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.