Dolar 32,5468
%0
Euro 34,8650
%0
Altın 2.438,410
%0.34
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
47 yıl sonra bir ilk; Neptün Soyer KÖY-KOOP'un yeni başkanı

47 yıl sonra bir ilk; Neptün Soyer KÖY-KOOP'un yeni başkanı

KÖY-KOOP Merkez Birliğinde olağan seçimli genel kurulla iş başına gelen yeni yönetim, görev dağılımı yaptı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi de olan İzmir'den Neptün Soyer, birliğin yeni genel başkanı oldu. Soyer, birliğin 47 yıllık tarihinde, genel başkanlığa getirilen ilk kadın unvanı da aldı. 47 yılda bir ilk gerçekleşti

  • Ege Postası
  • 13.07.2018 - 09:58

KÖY-KOOP Merkez Birliği'nin Ankara'da 30 Haziran'da yapılan Olağan Seçimli Genel Kurulu ile seçilen yeni yönetim, İzmir'den Neptün Soyer'i genel başkanlığa getirdi. 

KÖY-KOOP İzmir Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer'in genel başkanlığı üstlendiği yönetimde genel başkan yardımcılıklarına Muğla'dan Eray Çiçek, Manisa'dan Mehmet Kavas, Bursa'dan Osman Özkan, Isparta'dan Mahmut Barış Aydın seçildi. 

LOGO GERÇEK OLDU

Birliğin bir kadınla bir erkek figürünün yer aldığı logosundaki 'kadın gücü' vurgusunun ilk kez hayata geçerek birlik tarihinde bir kadının ilk kez genel başkan olduğu ifade edildi. Köykoop Merkez Birliği Genel Başkanı Neptün Soyer, yaptığı açıklamada "Öncelikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile göreve gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi  yeni görevinden  ötürü tebrik eder, hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Ülkemiz tarımının lokomotifti küçük işletmelerdir. Bu işletmelerin gelişmesi, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunabilmeleri, kooperatif, birlik çatısı altında birleşmeleri ile mümkündür" dedi. 

Çok amaçlı işlev yapan tarımsal kalkınma kooperatifleri, Köykoop birlikleri olarak çok fazla görev üstlendiklerini bilerek yola çıktıklarını belirten Soyer, "Merkez Birliği olarak 2018-2020 süresi içinde Birliğin güçlü geçmişine layık olarak, olması gereken yere taşımak için çalışacağız" diye konuştu. Soyer, şunları söyledi: 

"Ülke ekonomisinde karşılaşılan problemlerin çözümünde yasal her türlü düzenlemelerde tarım sektöründe üstümüze düşen görevleri ortaklarımızın ve kurumsal kimliğimizin menfaatleri doğrultusunda, bakanlığımızla, üniversiteler, STK'lar, Uluslararası Kooperatif Türkiye Temsilcilikleri, DGRV ile ilişkilerimizi geliştirerek eğitim, üretim, pazarlama, iletişim konularında uzlaşma kültürünü öne çıkaran, yapıcı ve çözüm üreten bir birlik anlayışıyla hareket edeceğiz.

Özetle; Köy Koop’un şanlı tarihine ve itibarına saygılı davranacağız ve kuruluşundan bugüne emek veren, içinde yer alan herkesi kucaklayarak, tüm teşkilat yapısını canlandıracağız ve bu tarihi kurumsal yapıyı, bilimin, teknolojinin yeni olanaklarıyla buluşturacağız. Hem ortaklarımızın yüzünü güldürecek hem de tüm Türkiye’nin iftihar edeceği bir yapı haline geleceğiz. Durmayacağız, yorulmayacağız, her  zamankinden daha çok çalışacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.