Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
40 kontenjanlı projeye rekor başvuru

40 kontenjanlı projeye rekor başvuru

Ege İhracatçı Birlikleri, dış ticaret uzmanı ve üretim, kalite mühendislerinin mesleki bilgilerini, ihracatçı firmaların ihtiyaçları doğrultusunda güncellemeleri amacıyla 'Uzman mesleki personel yetiştirme ve istihdam sağlama' projesini hayata geçirdi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2019 - 10:49

'Uzman mesleki personel yetiştirme ve istihdam sağlama' projesinin 40 kişilik kontenjanı olan eğitim programına bin 800 kişi başvurdu. Projeyi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile yürüttüklerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi,  başvurular arasından ihracatçı firmaların belirttikleri kriterler doğrultusunda seçilen, 40 dış ticaret uzmanı ve üretim-kalite mühendisinin toplamda 2 ay sürecek eğitim programına başladıklarını kaydetti.

İş hayatına yeni atılmış gençlerin sektörün gerektirdiği operasyonel ve teknik yetkinlikle donatılmasının çok elzem olduğunun altını çizen Eskinazi, "Katma değerli ürün üretimi için üretim-kalite mühendislerinin dünyadaki teknolojik gelişmeleri biliyor ve uyguluyor olmaları gerekiyor. Dış ticaret uzmanlarının ise, katma değerli üretilen ürünleri hak ettiği değerde pazarlamaları şart. Bu zincirin bozulmaması adına, bu iki meslek grubunun firmalarda yapılan işe ilişkin bilgilerini arttırmalarına ve uygulamaları görmelerine yarayacak periyodik işbaşı mentorluk görüşmeleri de eğitim programında yer alıyor" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.