Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4 mevsim turizm için adımlar atıldı:AK Partili Kaya, 'Sezon 12 ay olacak'

4 mevsim turizm için adımlar atıldı:AK Partili Kaya, 'Sezon 12 ay olacak'

Yaz turizminin önde gelen merkezlerinden Çeşme, Alaçatı'ya yapılacak havalimanıyla 12 ay turist ağırlamayı hedefliyor. AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da havalimanını Çeşme'ye kazandıracaklarını söyledi. Kaya Çeşme ve Alaçatı'nın İzmir turizminin en önemli durağı olduğunun altını çizerek, "Bu destinasyonun sadece Türkiye açısından değil, Avrupa açısından da önemli bir hale gelme ihtimali var. Özellikle otoyol yatırımı sonrası hareketlenen Çeşme'nin daha ulaşılabilir olması lazım" diye konuştu. Turizm cenneti, havalimanıyla 'uçuşa' geçecek

  • Ege Postası
  • 25.02.2018 - 11:56
 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler,  turizmin konaklama, tur operatörlüğü ve ulaşım olarak 3 sacayağı üzerine kurulu olduğunu belirterek, ilçede konaklama ve tur operatörlüğünün bulunduğunu, ulaşım eksiğinin tamamlanmasıyla dünya çapında iddialı bir merkezin yaratılacağını ifade etti.

Havalimanı projesiyle sadece turizmcilerin değil, esnafın da kazanacağını vurgulayan İşler, "Karayoluyla İzmir'i İstanbul'a bağlama çalışmaları halen devam etmekte. Bu proje ise Çeşme'yi sadece Türkiye'ye değil, dünyaya bağlayacak" dedi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan havalimanı sayesinde ilçeye kışın bile turist geldiğine işaret eden İşler, Çeşme'nin ise Bodrum'dan kış turizmi anlamında daha avantajlı olduğunu ve projeyle sezonu 3 aya değil, 1 yıla yaymak istediklerini aktardı.

İLÇEYE ÖZEL STRATEJİK PLAN

İşler, Çeşme'nin en kıymetli tarafının doğası olduğunun altını çizerek, turizmci olarak doğayı pazarladıklarını ve gelir elde ettiklerini ifade etti.

Havalimanı projesi sonrası yatırımların artacağını tahmin ettiklerini belirten İşler, doğanın korunması adına Çeşme'nin özel bir bölge olarak ele alınması ve ilçeye özel stratejik plan yapılması gerektiğini vurguladı. 

Havalimanı projesine bazı kesimlerin karşı çıktığına değinen İşler, şöyle konuştu; "Çeşme otobanı yapılırken de bazı kesimler bu yatırımın gereksiz olduğunu söylediler. Bunun müsriflik olduğunu iddia etmişlerdi. Bugün gelinen noktada otobanın bile yetmediğini görüyoruz. Çeşme'nin müthiş bir çekim gücü var. 12 ay sürdürülebilir turizm yapılacak bir yer. Havalimanı Çeşme için bir ihtiyaç." 

SABİHA GÖKÇE HAVALİMANI ÖRNEĞİ

Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel de Çeşme'nin karşısında bulunan Sakız Adası'nda havalimanı olduğunu anımsatarak, Çeşme'ye de böyle bir projenin gerekli olduğunu söyledi. 

Günden güne ilerleyen turizmde Adnan Menderes Havalimanı'na alternatif olabilecek, özellikle charter uçuşların ve özel uçakların inebileceği havalimanının ilçe için önemine değinen Öncel, "Şu anda ihtiyaç yok gibi gözükebilir ancak Sabiha Gökçen Havalimanı yapılırken 'Burası neden yapıldı'' diyenler oldu. Şimdi ise bir pist daha yapılması talep ediliyor. Çeşme'yi dünya markası yapacaksak havalimanı olmazsa olmaz." ifadelerini kullandı. 

Geleceğe dönük planlar yapılması gerektiğini kaydeden Öncel, ilçeye gelen yabancı turist sayısında havalimanının aktif olmasıyla bir artış beklediklerini belirtti. 

"SEZON 12 AY OLACAK"

AK Parti Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da havalimanını Çeşme'ye kazandıracaklarını dile getirdi. 

Çeşme ve Alaçatı'nın İzmir'in turizm noktasında en önemli durağı olduğunun altını çizen Kaya, "Bu destinasyonun sadece Türkiye açısından değil, Avrupa açısından da önemli bir hale gelme ihtimali var. Özellikle otoyol yatırımı sonrası hareketlenen Çeşme'nin daha ulaşılabilir olması lazım" diye konuştu.

İlçede faaliyet gösteren turizmcilerin ilk isteğinin havalimanı olduğunu anlatan Kaya, "11 Aralık 2017'de Kalkınma Bakanlığından ihaleye çıkma onayını aldık. 17 Şubat'ta ihale süreci başladı. Havalimanı 1 milyon 697 bin metrekare üzerine yapılacak" dedi. 

İhale sürecinin ardından havalimanını ilçeye kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Adnan Menderes Havalimanı iç hatlar terminali Türkiye'nin en büyüğü, Avrupa'da ilk 3'te. Ancak bizim beklentilerimiz çok daha fazla. Bu havalimanıyla Çeşme'yi uluslararası bir alana kaydırmış olacağız. Çeşme'de turizm sezonu maalesef sadece yaz aylarında. Bu yatırımla beraber ilçedeki turizm sezonu 12 aya çıkacak. Havalimanı ilk etapta turizm amaçlı olarak planlanıyor. Bu yatırım gerçekleştiği zaman bunun işleyişini hep birlikte göreceğiz. Çeşme, rakipleri arasında artı değer kazanacak."

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, Çeşme Alaçatı Havalimanı ihalesi 20 Nisan'da gerçekleştirilecek. AA

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.