Dolar 32,3795
%-0.18
Euro 34,7136
%-0.08
Altın 2.421,920
%-0.69
Bist-100 10.004,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4 maddede Dört Ayaklı Minare saldırısı

4 maddede Dört Ayaklı Minare saldırısı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü, bir polisin şehit edildiği silahlı saldırı nerede, nasıl gerçekleşt? Saldırganlar ki? Hedef Tahir Elçi miyd? İşte tarihi Dört Ayaklı Minare önünde gerçekleşen hain saldırı hakkında şu ana dek bildiklerimiz:

  • Ege Postası
  • 28.11.2015 - 16:12

1) Saldırı nerede gerçekleşti'

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Yenikapı Sokak’ta bulunan Şeyh Mutahhar Camii’nin 515 yıllık Dört Ayaklı Minare’si, 26 Kasım PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada hasar görmüştü. Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve bir grup avukat, 28 Kasım saat 10.30’da minare önünde basın açıklaması yaparken grubun üstüne ateş açıldı.

 2) Saldırı nasıl gerçekleşti'

MOBESE kameraları, iki saldırganın taksiyle olay yerine geldiğini gösteriyor. Bu saldırganlar ilk olarak onları durdurmaya çalışan bir polis memurunu şehit edip diğerini yaraladıktan sonra, minarenin bulunduğu Yenikapı Sokak’a giriyor ve çatışma sürerken Elçi minarenin hemen önünde vuruluyor. Bu görüntülerden edinilen ilk izlenim, iki saldırganın minare yakınlarında önceden pusu kurmadığı yönünde.

3) Saldırganlar kim'

Saldırganların kimliği henüz belirlenemedi. CNNTürk’e konuşan DHA muhabiri, görgü tanıklarının sakallı bir saldırgan gördüğünü belirtti. Anadolu Ajansı, saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini yazdı. İçişleri Bakanı Efkan Ala “teröristler” dedi ve olayı aydınlatmak için dört müfettişin görevlendirildiğini açıkladı.

4) Hedef Tahir Elçi miydi'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş saldırının Elçi'ye yönelik “hunharca bir suikast” olduğunu söyledi. Diyarbakır Barosu saldırıyı “Elçi’ye yönelik bir suikast” diye niteledi. Bakan Ala, Elçi’nin “çatışmalar sırasında olay yerinde bulunduğunu” belirtti. Saldırganların taksiyle gelmesi, polisin şehit olmayı göze alarak derhal müdahale etmesine karşın minarenin olduğu sokağa girmeleri sosyal medyada farklı iddialara yol açtı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medyadaki “kirli ve yanlış bilgilerin” hatalı değerlendirmelere neden olabileceğini belirtti. Bozdağ, olay yeri inceleme ve otopsi işlemlerinin sürdüğünü vurgulayıp olayın bütün boyutlarıyla en kısa sürede aydınlatılacağı sözünü verdi. (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.