Dolar 32,5883
%0.35
Euro 34,8412
%0.31
Altın 2.499,210
%0.59
Bist-100 9.662,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4. kez güne ‘Tiyatro ile uyandılar’

4. kez güne ‘Tiyatro ile uyandılar’

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği 4.kez tiyatrocuları ‘Tiyatro Kampı’nda bir araya getirdi. Güne tiyatro ile ‘merhaba’ diyen, günü yine tiyatro ile noktalayan ekipler, orman yangınlarına ve 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ile Devlet Konservatuvarı’nın eğitim yerlerinin Narlıdere'den Tınaztepe kampusuna taşınmasına da yine tiyatro ile dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 04.09.2019 - 14:28

Tiyatro sanatına yaptığı sanatsal çalışmalarla ve dayanışma örnekleriyle tiyatro sanatının bileşenlerinden biri haline gelen Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri İzmir Urla’da 4. kez ‘Tiyatro Kampı’nda buluştu. Yurdun dört bir yanından tiyatro ekiplerinin, tiyatro sanatçılarının ve tiyatro emekçilerinin katıldığı kampta 21 atölye çalışmasının yanı sıra söyleşi, oyunlar, müzik, mim, büyüklere masallar ve şiir gibi 12 farklı etkinlik de gerçekleştirildi. Beş gün süren kampa geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok sayıda akademisyen ve usta tiyatro sanatçısı da katıldı. Kamp alanına kurulan sahnede ise ekipler gece gündüz oyunlarını sahneledi.

Mesleki vefa duygusu ülkeye yayılacak

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı ve Kamp Koordinatörü Metin Güler her geçen yıl Tiyatro Kampı ile hedefledikleri noktaya daha yakınlaştıklarını söyledi. Güler, “Buradaki o paylaşım ruhunu, mesleki vefa duygusunu dalga dalga bütün ülkeye yaymak istiyoruz. Tiyatro ile yatıp, tiyatro ile tiyatroya uyanmak kavramını tam anlamı ile yaşıyoruz. Çünkü kamplar başlığının altını dolduran eylemlerdir. Başlığımız ‘Tiyatro’ ise ‘Tiyatro ile Uyanmak’ mottomuz oldu” diyerek kamp alanına sahne kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de verdiği destek için teşekkür etti.

Sanat, yine küllerinden doğdu

Metin Güler, kampın bu yıl farkındalık etkinlikleriyle başladığını da sözlerine ekleyerek, “Yanan - yakılan ormanların külleri arasında başlayan kampta yok edilen doğanın yanı sıra uzun zaman gündemde yer bulan 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ile Devlet Konservatuvarı’nın eğitim yerlerinin Narlıdere'den Tınaztepe kampusuna taşınmasıyla ilgili farkındalık etkinlikleri de düzenledik. İstanbul’daki ‘Su Gösteri Sanatları Merkezi’nin de yanması kampın daha da acılı başlamasına neden oldu ancak sanat, her zaman ki gibi küllerinden yine doğdu” dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.