Dolar 32,3559
%-0.39
Euro 34,7695
%-0.1
Altın 2.409,940
%-0.53
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4 ilde FETÖ operasyonu: 53 gözaltı, 38 tutuklama

4 ilde FETÖ operasyonu: 53 gözaltı, 38 tutuklama

Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Denizli'de 53 kişi gözaltına alınırken, Manisa, Uşak ile Aydın'ın Karacasu ve Nazilli ilçelerinde aralarında kaymakam ve polislerinde bulunduğu toplam 26 kişi tutuklandı

  • Ege Postası
  • 25.08.2016 - 09:22

Denizli'de Emniyet ve FETÖ okullarına operasyon

Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Denizli Emniyet Müdürlüğü'nde başlatılan ikinci dalga operasyonla aralarında müdür ve amirlerin de bulunduğu 26 polis gözaltına alındı. Kapatılan FETÖ okullarının yönetici ve öğretmenlerine yönelik operasyonda 20 kişinin gözaltına alındığı, operasyonun sürdüğü öğrenildi. Pamukkale Üniversitesi'nde ise 7 akademisyen gözaltına alındı. 

Denizli'de bu sabah saatlerinde Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal koordinatörlüğünde başlatılan Emniyet Müdürlüğü'ndeki ikinci dalga FETÖ/PDY operasyonunda aralarında müdür ve amirlerin de bulunduğu 26 polis gözaltına alındı. Operasyonun bilgisayarlarında örgütün kendi arasında iletişim sağlamak için kullandığı 'By Lock' programı kullanan polislere yönelik yapıldığı öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenilen bir polis memuru ise firar etti. Gözaltına alınan polis memurlarının evlerinde de arama yapıldığı öğrenildi.

ÖĞRETMENLER GÖZALTINDA

FETÖ/PDY'ye yönelik ikinci operasyon ise Denizli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla örgütün Denizli'deki kapatılan okullarının yönetici, öğretmen ve mütevelli heyeti üyelerine yönelik yapıldı. Belirlenen adreslere eşzamanlı yapılan operasyonlarda kapatılan okullarda görev yapan yönetici, öğretmen ve mütevelli heyeti üyelerinden 20 kişi gözaltına alındı. Okullara yönelik operasyonun sürdüğü, haklarında gözaltı kararı olan kişilerin yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

Pamukkale Üniversitesi'nde ise soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 7 akademisyen gözaltına alındı.  

Nazilli'de 6 polis FETÖ'den tutuklandı

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki emniyet amirinin de aralarında bulunduğu 6 polis tutuklandı.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında, gözaltına alınan Hürriyet Polis Merkezi amiri H.B ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri F.Ö. ve 4 polis memuru gözaltına alındı. İşlemlerini ardından bugün adliyeye sevk edilen 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Karacasu Kaymakamı FETÖ'den tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Darbe girişiminin ardından, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül, geçen 12 Ağustos'ta polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alındı. 12 gündür gözaltında tutulan Kaymakam Gül, dün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Aydın'da 12 adliye personeli tutuklandı

Aydın'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 19 adliye çalışanından 12'si tutuklandı. Diğer 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY ile ilişkisi oluduğu ileri sürülen adliye personeline yönelik, geçen 11 Ağustos'ta operasyon düzenledi. Operasyonda Aydın Adliyesi'nde görevli 19 kişi gözaltına alındı. 12 gün gözaltında tutulan şüpheliler, dün sabah adliyeye sevk edildi. Mahkemedeki ifadelerinin ardından T.K., H.D., H.A., K.T., Y.C., Y.D., M.K., F.T., O.K., M.A., B.D. ve M.P. tutuklanıp, Aydın E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Diğer 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kula'da FETÖ soruşturmasına 3 tutuklama

Manisa'nın Kula İlçesi'nde, Fetulahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2'si polis, 3 kişi tutuklandı.

Kula'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Komiser G.A., polis memuru İ.Ö. ve esnaf Ş.K. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine kondu.

16 sağlık çalışanı, FETÖ'den tutuklandı

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 22 sağlık personelinden 16'sı tutuklandı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ile bağlantılı sağlık personellerine yönelik düzenlenen ikinci dalga operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 16'sı 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne yardım' suçlarından tutuklandı. Diğer 6 şüpheli, 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.