Dolar 32,5691
%0.29
Euro 34,6484
%-0.24
Altın 2.508,020
%0.95
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4 civcive yaşam veren hikaye!

4 civcive yaşam veren hikaye!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, kurtarılmış hayvanlar çiftliği Angel's Farm Sanctuary'nin sahibi Sibel Çakır, kuluçkaya yatan ve köpek tarafından öldürülen tavuğun yumurtalarındaki civcivleri, sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmelerini sağlayıp kurtardı.

  • Ege Postası
  • 01.07.2020 - 11:42

Kurtarılmış hayvanlar çiftliği Angel's Farm Sanctuary'nin sahibi Sibel Çakır, girdiği bir markette, sokak köpeği tarafından öldürülen tavuğun yumurtalarının çöpe atıldığını duydu. Yumurtaların 24'üncü günde olduğunu öğrenen Çakır, aralarında hala yaşama tutunabilecek civcivler olabileceğini söyledi. Sibel Çakır, kendisine verilen adrese gidip, 4 yumurtayı bulup, çiftliğine getirdi. Çakır, yumurtaları soyarak, civcivlerin dünyaya gelmelerini sağladı. 

'BİR GÜN DAHA KALSALARDI HAVASIZLIKTAN ÖLÜRLERDİ'

Civcivlerin dünyaya gelmelerinin normalde 19 ile 21 günlük kuluçka süresi sonrası gerçekleşmesi gerektiğini belirten Çakır, "Bu yavruların anneleri olmadığı için ne yapacaklarını bilememişler. 24'üncü günde onları kurtarmayı başardık. Bir gün daha yumurtada kalsalardı, havasızlıktan ölmüş olurlardı. Onların doğumlarını gerçekleştirdik ve yapmamız gerekenleri yaptık. Şimdi çok sağlıklılar" dedi.

Öte yandan, Çakır'ın yumurtaları soyarak civcivleri kurtardığı anlar, görenleri duygulandırdı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.