Dolar 32,5626
%0.07
Euro 34,9865
%0.45
Altın 2.425,080
%0.08
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4 bin 700 personelin gözü kulağı bu haberde

4 bin 700 personelin gözü kulağı bu haberde

​İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 1170 işçiyi mağduriyete sürükleyen taşeron krizinin gölgesinde yeni bir ihale süreci start aldı. Belediyenin farklı birimlerinde çalışan yaklaşık 7 bin personeli yakından ilgilendiren ve 1 ile 3 yıl arasında değişen süreleri kapsayan kritik hizmet alımlarının ilkinde sürpriz yaşanmadı. Toplam 4726 sözleşmeli personelin kaderini çizecek ihalede tek teklif belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’den geldi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2014 - 11:30
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son dönemde Kamu İhale Yasası'nda gerçekleştirilen değişikliklerle art arda krizlerin yaşandığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde, idarenin birçok birimini kapsayan toplu hizmet alımına çıkıldı. 1 yıl ile 3 yıl arasında süreleri kapsayan ve İşçi Personel Şube Müdürlüğü tarafından açılan ilk büyük ihalede isteklilerden gelen teklifler alınırken, sürpriz yaşanmadı. Tek firmanın teklif dosyası sunduğu hizmet alım ihalesinde en avantajlı teklif de mevcut hizmetleri yürüten belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’den geldi.
 
 
İHALE ÖNCESİNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Değişen ihale mevzuatı ile birlikte personelin işsiz kalma ya da taşerona geçme tehlikesiyle karşı karşıya kalması sebebiyle art arda yaşanan ihale krizleri ile gündeme gelen Büyükşehir Belediyesi'nde yeni bir süreç daha start aldı. Özellikle yaz aylarının ardından belediyenin 1170 Park ve Bahçeler işçisinin yaşadığı taşeron kriziyle birlikte başlayan gergin süreç yeni ihalelere de taşındı. İhale oturumu öncesinde belediye binasında yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlenirken, resmi ve sivil polislerin yanı sıra belediyede görevli güvenlik personeli de koridorlarda nöbet tuttu.
 
TEK FİRMA TEKLİF VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan yaklaşık 5 bin personelin sonucunu merakla beklediği kritik hizmet alım ihalesinde isteklilerden gelen teklifler alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçi Personel Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen büyük ihalede, mevcut personeli istihdam eden belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. katılım gösterdi. Açık ihale usulüyle gerçekleştirilen oturumda, belediye şirketinin sunduğu teklif dosyası komisyon tarafından mevzuata uygun bulunarak değerlendirilmeye alındı.
 
EN DÜŞÜK TEKLİF İZENERJİ A.Ş.’DEN
Yaklaşık bedelin toplam 469 milyon 380 bin 694 TL olarak açıklandığı ihalede, mevcut personeli istihdam eden belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. 469 milyon 88 bin 251 TL ile en düşük teklifi verirken, 2 firmanın başvuru dosyası aldığı öğrenilen ihaleye katılan başka firma olmadı. İhale komisyonunun yapacağı değerlendirme sonrasında 15 gün içerisinde resmi sonucu açıklaması bekleniyor. Yapılacak olan değerlendirmenin ardından 1 Ocak 2015'in ardından iki yıl ve üç yıl süreyle geçerli olacak ve toplamda 4726 personeli kapsayan hizmet alım ihalesi kapsamında, en uygun teklifi veren firma ile belediye arasında sözleşme imzalanacak ve kazanan şirket yılbaşından itibaren resmen iş başı yapacak.
 
4726 PERSONELİN KADERİ ÇİZİLECEK
Belediyenin toplam 22 biriminde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım ihalesi, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen destek hizmetleri, teknik işler, kültür sanat faaliyetleri, cenaze ve defin hizmetleri, yeşil alanların bakımı ve sulanması, tamir, bakım, onarım, büro ve temizlik hizmetleri, sosyal hizmetler, altyapı, gençlik ve spor hizmetleri, huzurevleri aşevleri, depo hizmetleri, ulaşım, zabıta, katı atık yönetimi, çevre, sağlık ve tedavi, trafik gibi temel hizmetleri de yakından ilgilendiriyor.
 
BELEDİYENİN TEMEL HİZMETLERİNİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
4 ayrı grupta 4726 sözleşmeli personeli kapsayan ihale şartnamesindeki Sosyal Hizmetler Dairesi, Mezarlıklar Dairesi, Sebze Halleri Şube Müdürlüğü, Su Ürünleri Hali Şube Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Dairesi, Ulaşım Dairesi, Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, Sosyal Projeler Dairesi, Atık Yönetimi Dairesi, Altyapı Hizmetleri Dairesi, Park ve Bahçeler Dairesi, Zabıta Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimliği, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Şube Müdürlüğü, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi, Taşınır Mal Kayıt Takip Şube Müdürlüğü, Mezbaha Şube Müdürlüğü gibi bölümlerde mevcut personeli belediye şirketleri İZELMAN A.Ş. ve İZENERJİ A.Ş. istihdam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.