Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeniden yapsalar şimdiye biterdi: 3 aydır tek şerit

Yeniden yapsalar şimdiye biterdi: 3 aydır tek şerit

İzmir'de hükümetin çılgın projesi olarak duyurulan ve tüm eksiklerine karşın seçimlerden önce apar topar hizmete açılan Konak Tünelleri'nde yürütülen bakım çalışmaları açılışın üzerinden üç ayı aşkın süre geçmesine rağmen halen tamamlanamadı. 300 milyon lira harcanan tüneller tek şeritli olarak çalışırken, haberleşme tertibatı, yangın ve acil durum önlemleri, tünel içi anons sistemi ile kaçış yolları gibi eksikler bir türlü giderilemedi. Yeniden yapsalar şimdiye biterdi

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 16:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- AK Parti'nin 35 projesi arasında yer alan Konak Tünelleri'nde yaşanan sıkıntılar bir türlü bitmek bilmiyor. Uluslararası standartlara aykırı olmasına karşın, haberleşme tertibatı, tünel içi anons sistemi ile kaçış yolları gibi gerekli önlemler alınmaksızın açılan dev ulaşım projesinde eksiklerin giderilmesi için başlayan bakım çalışmaları üçüncü ayı da geride bıraktı. Seçimler öncesinde kurdelesini Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kestiği ve ilk olarak bizzat kendi aracı ile geçiş yaptığı tünellerin açılışının hemen ardından tek şeridi araç geçişine kapatılan tüneller halen yarı kapasite ile çalışıyor.
 

ÖNCE AÇILDI, SONRA BAKIMA ALINDI
7 Haziran'daki genel seçimler öncesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı görkemli törenle hizmete açılan ve İzmirlilerin kullanımına sunulan tüneldeki eksiklerin giderilmesi için harekete geçen Karayolları Bölge Müdürlüğü, tünelde araç geçişini kısmen kapattı. Apar topar tamamlanan ve seçimler öncesine yetiştirilmesi amacı ile hayati öneme sahip eksiklerine rağmen hizmete sunulan tünel güzergahı üzerinde başlayan bakım faaliyetleri bir türlü bitirilemedi.
 

İZMİRLİLER TÜNELİN HAYRINI GÖREMEDİ
Günde binlerce aracın kullandığı tünelin Konak ve Yeşildere'deki giriş istikametinden itibaren araç geçişi tek şeride indirilirken, yolun kalan kısmı ise tabelalar ve uyarı levhaları ile kapatılmıştı. Yol üzerinde yürütülen çalışmalar kapsamında iş makineleri ve görevli personelin faaliyetleri geceli gündüzlü devam ederken, tek şeride düşürülen ekspres yolun giriş ve çıkış istikametlerinde de akşam saatlerinde yer yer sıkışıklık yaşanmaya başladı.
 

YARISI AÇIK YARISI KAPALI
Yaklaşık üç aydır tek şerit olarak çalışan tünellerde çalışmaların ne zaman tamamlanacağı ise henüz bilinmiyor. Yaşanan duruma isyan eden sürücüler ise çalışmaların bir an önce bitirilmesi için yetkililere çağrıda bulunurken, yürütülen faaliyetler ise İzmirliler arasında adeta alay konusu oldu.
 
"SEÇİMDEN ÖNCE TEKRAR MI AÇILIŞ YAPILACAK'"
Tünelin Konak çıkılında aylardır yapımına bir türlü başlanamayan üst geçidin eksikliği nedeniyle zorlu günler geçiren vatandaşlar, "Ya halkın zekasını test ediyorlar, ya da sabrımızı sınıyorlar. Madem tüneli açtınız, bari tam açın. Böyle taksit taksit iş mi olu? Tünel bu hali ile kazalara davetiye çıkartıyor. Bu kadar ciddi çalışma yürütüldüğüne göre, yine seçimlerden önce tüneli törenle açmaya kalkacaklar diye tahmin ediyoruz. Tüneli sıfırdan yapsalar şimdiye kadar biterdi" diyerek tepkisini dile getirdi.  
 
NEDEN KAPATILDI'
Toplam bin 674 metrelik tünel içerisindeki acil yardım ceplerinde yer alan acil haberleşme telefonları açılışın üstünden haftalar geçtikten sonra yerleştirilmeye başlandı. Olası kaza, yangın, afet ve acil durumlarda haberleşmeyi sağlayacak telefonların kabinlerdeki bağlantı hatları dahi kurulmazken, tabelaların ise sadece görüntü amacı ile yerleştirildiği dikkat çekmişti. Tünel girişi ve içerisinde yer alan ve sürücülere hız uyarılarının yapıldığı bilgi ekranları da çalışmazken, bin 500 metreden uzun çift tüplü tünellerde her 500 metrede bir bulunması gereken enine geçişleri ise, beton duvarlarla kapatılmış, ya da iş makineleri ve bariyerlerle engellenmiş halde hizmet vermişti. Tünellerde bulunması gereken bir diğer önemli unsur olan kamu anons sistemi de gerekli altyapısı hazır olmasına rağmen işler hale getirilememişti. Şirinyer- Konak arasını 10 dakikaya düşüren ve günde ortalama 30 bin aracın geçtiği duyurulan Konak Tüneli'nin Yeşildere çıkışında da Konak'takine benzer bir trafik sıkıntısı açılışla birlikte baş göstermeye başlamıştı. Tünelin Buca Homeros Bulvarı'na bağlanan aksındaki 200 metre genişliğe sahip döner kavşakta sinyalizasyon ve yönlendirme eksikliği kazalara davetiye çıkartırken, binlerce aracın kullandığı yolda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından sıkıntının giderilmesi için ayrıca çalışma başlatılmıştı.
 
BELEDİYE YOLU YENİDEN YAPTI, KARAYOLLARI EKSİKLERİ GİDEREMEDİ
Öte yandan, tüneli Yeşildere'den Buca'ya bağlayan Homeros Bulvarı üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yol bakım ve onarım çalışmaları ise tamamlanma aşamasına geldi. Asfaltlama çalışmaları nedeniyle yer yer sıkıntıların yaşandığı yoldaki faaliyetler yaz bitmeden bitirildi ve tünelde yaşanan problemlerin aksine jet hızıyla çözüm getirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.