Dolar 32,5646
%0.16
Euro 34,9057
%0.7
Altın 2.439,790
%0.29
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
30. yılda hedef ilk 500

30. yılda hedef ilk 500

Türkiye'nin en büyük elektrikli motor üreticileri arasında bulunan Volt Motor bu yıl 30. kuruluş yılını kutlayacak.

  • Ege Postası
  • 19.01.2017 - 11:55

Bu yıl 20 milyonluk ek yatırım yapacaklarını açıklayan Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, yüzde 60 enerji tasarrufu sağlayan yeni nesil motorları üretmeye hazır olduklarını belirterek, "Dünyanın en verimli motorunu üreteceğiz. Ürettiğimiz bu motorları 40 ülkeye satacağız. Kısa sürede de Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketinden biri olacağız" dedi. 

Folkart, Pharmactive, Livamine şirketleri ile birlikte Saya Grup bünyesinde yer alan Volt Motor, bu yıl 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Volt motor, yeni yatırım planlarını ve hedeflerini basın mensuplarına anlattı. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada düzenlenen toplantı ve üretim alanına yönelik tanıtım gezisine Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, Volt Motor Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sancak ile Volt Motor Genel Müdürü İlkay Çimentepe katıldı. Saya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Sancak, 2011 yılında Saya Grup bünyesine dahil olan Volt Motor’a 5 yıl içinde 50 milyon dolarlık yeni teknoloji, kalite ve kapasite artışına yönelik yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Üretim alanımızı da yüzde 30 büyüterek 45 bin metrekareye çıkarırken, çalışan sayısını da 5 kat arttırıp 600’e çıkardık. Yatırımlarımız sonucu bugün 63 gövdelik küçük motorlardan 315 gövdelik büyük motorlara ve 200 kW güçteki ürün çeşitlerine ulaştık. Son altı yılda ciromuzu da 5 kat büyüttük" diye konuştu. Üretim kapasitesini daha da arttırmak istediklerini söyleyen Sancak, “Bu amaçla 2017 yılında 20 milyon TL’nin üzerinde ek yatırım yapacağız. Başta Avrupa olmak üzere; Afrika, Ortadoğu, Rusya ve Türki Cumhuriyetlere de yöneleceğiz. Halen 40'a yakın ülkeye ihracatımız bulunuyor. Ayrıca Amerika'ya ve Kanada'ya ürün sunabilmek için de sertifikalarımızı hazırladık. İhracatta, okyanusları aşıp Amerika ve Kanada’ya da ihracat yapmak öncelik hedeflerimiz arasında" dedi.

HEDEF YÜZDE 60 TASARRUF

Dünyanın en verimli motoru olarak tanımlanan IE4 sınıfı motorun üretimine bu yıl başlayacaklarını söyleşen Sancak, "Mayıs ayından itibaren prototiplerini üretip, 2017 Ağustos ayından itibaren yılda 85 bin adet üretebilir mıknatıslı motor üretimine tam anlamıyla geçeceğiz. Şu an en verimli motorlar, IE4 sınıfı olanlardır. Bunun üstünde sınıflama henüz yok. Yüzde 60 tasarruf hedefliyoruz. Son 6 aylık süreçte bu motora odaklanıp sonuca ulaştık. Şimdiden Almanya'dan bu yeni motorumuza siparişler aldıkö diye konuştu.

YILDA 1 MİLYON ADET MOTOR ÜRETİMİ

Volt Motorları Genel Müdürü İlkay Çimentepe ise, dünyanın en büyük pompa üreticisi olan Alman KSB firması ile iş hacmini her geçen gün büyüttüklerini söyleyerek, “KSB’nin dünya çapındaki tüm üretim tesislerine en yüksek enerji verimliliğine ve yüksek teknolojiye sahip ürünlerimizi ihraç etmekteyizö diye konuştu. 2017 yılında 1 milyon adet genel maksatlı motor üretim kapasitesine ulaşacaklarını aktaran Çimentepe, “Satış grafiklerinde de üretim hedeflerine uygun bir yükseliş izleyeceğiz. Yurt içi pazardaki büyümeye paralel olarak, yurt dışı pazarlarda da varlığımızı etkin bir şekilde arttıracağız. Bunun için hedef pazarlarda sağlam adımlar atıyoruzö ifadelerini kullandı. Turquality ve Kal-Der öncülüğündeki mükemmellik yolculuğuna devam ettiklerini belirten Çimentepe, “2017 yılı Temmuz ayında Turquality'de bir üst lige, yani Şampiyonlar Ligi'ne çıkmayı hedefliyoruz. Bunun için operasyonlarımızı sürdürüyoruz, dersimize çalışıyoruz. Sektörümüzde 'Turquality' programında yer alan şirket henüz yok. İnşallah biz ilk olacağız. Hedefimiz Türkiye’de elektrik motoru denilince akla ilk gelen marka olmak“ diye konuştu. 

LİSEYE TEKNOLOJİK LABORATUAR

Dünya ile rekabet için gençlerin iyi bir eğitimden geçmesi gerektiğini kaydeden Çimentepe sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu amaçla İzmir Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi’nde sınıf ve atölye desteğinin yanında, öğrencilere burs, staj ve istihdam garantili bir proje başlattık. Bu proje ile öğrenciler teknolojik altyapısıyla dikkat çeken bir bobinaj atölyesine kavuşurken, bilgisayarlı sınıfta eğitim görme fırsatını yakalıyor. Lise eğitimi sırasında burs alırken, staj ve iş garantisiyle eğitim hayatlarını çok daha iyi bir şekilde sürdürme imkanına sahip oluyorlar. Halen Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi’ndeki başarılı öğrencilerimize burs veriyoruz. Başarıyla mezun olanlara fabrikamızda iş garantisi var."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.