Dolar 32,5548
%0.21
Euro 34,9228
%-0.14
Altın 2.443,030
%0.28
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
3 yıl sonra 'suikast değil' dedi

3 yıl sonra 'suikast değil' dedi

Türkiye’nin 3 yıldır tartıştığı ‘’Suikast’’ iddiasına, olayın muhatabı da inanmadığını açıkladı. Arınç, ‘’Bunun bir suikast girişimi olduğunu düşünmüyorum’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 25.12.2012 - 10:12
 ANKARA - Türkiye’nin üç yıldır tartıştığı ‘’Suikast iddiası’’, olayın muhatabı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklaması ile yeni bir boyut kazandı. Arınç, ‘’’Bunun bir suikast girişimi olduğunu düşünmüyorum’’ dedi. Savcılık ‘’Suikast planlamak, silahlı örgüt kurmak, halkı hükümete karşı isyana tahrik” iddiasıyla 3 yıldır soruşturma yapıyor.

Arınç’ın Habertürk TV’de yaptığı bu açıklama, gözleri yeniden Ankara Cumhuriyet Savcılığına çevirdi. Savcılık, 19 Aralık 2009’daki olay sonrası soruşturma açtı. Ancak üç yıldır ne dava açıldı ne de takipsizlik kararı verildi. Bugüne kadar, ‘’Ben de sonucu merakla bekliyorum’’ diyen Arınç ilk kez olayın kapsamına ilişkin açıklama yaptı ve şunları söyledi: ‘’Ben bunun bir suikast girişimi olduğunu düşünmüyorum. Bence bu bir gözetlemeydi. Evimin gözetlendiği ama sadece bununla kaldığı, arkasından ne yapılmak istendiğini bilmiyorum. 8 kişinin mahkemeye sevk edildiği, 3'ü hakkında tutuklama beşi hakkında salıverilme istendiği ama hepsinin salıverildiğini gazetelerden okudum. Aradan 3 sene geçti, dava açılmadı. Kozmik odalarda ne çıktı, çıkmadı, bu konuda hiç bir bilgi sahibi değilim.”

SONUÇ YOK
19 Aralık 2009 günü Arınç’ın Ankara Çukurambar semtindeki evi yakınlarında ihbar üzerine bir Albay ile bir Binbaşı gözaltına alınmış, Arınç’ın evinin adresi ve krokisi olan bir kağıdı da yutmak istedikleri öne sürülmüştü. Albay E.Y.B ve Binbaşı İ.G delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı. E.Y.B. bilgi sızdırdığından şüphelenilen bir Albayı izlediklerini belirterek, cebinden çıktığı öne sürülen ve Arınç’ın adresinin olduğu kağıt için, “ Üzerimde böyle bir not yoktu. Polisler bizi arabadan çıkarttığında kelepçeleyip üst araması yaptılar. Kağıdı polis cebime koydu’’ demişti.

Binbaşı İ.G. de aynı kağıt için, “Bizi araca koydular. Şoför polis araçtan inince, tutanak tutmak üzere getirilen kağıtların altına baktığımda, E. albaydan çıktığı söylenen adresin aynısının bir A 5 kağıdına yazılı olduğunu gördüm” demişti. Seferberlik Dairesi Başkanı da ‘’Bu arkadaşlarımız, bilgi sızdıran bir Albayı takip ediyorlardı. İzleme görevini ben verdim’’ açıklaması yapmıştı. Subayların izlediğini söylediği Albay ile, Arınç’ın evi arasında 400 metre mesafe bulunduğu, Arınç’ın da olay günü Manisa’da olduğu belirlenmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.