Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
22 yıl sonra özgürlüğe ilk adım

22 yıl sonra özgürlüğe ilk adım

Anne karnındayken yanlış iğne tedavisi sonucu bacaklarını kaybeden Şeymanur Tekin’e protez takıldı. Ancak uyumsuz protezler nedeniyle yürümekte zorlanan 22 yaşındaki kız, sosyal medyadan yardım istedi. Yardım çığlığını şarkıcı Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP platformu duydu. Hayata dört elle sarılan örnek ‘savaşçı’ mikro işlemcili yeni bacaklarına kavuştu. İlk adımlarını da yıllardır özlem duyduğu Taksim İstiklal Caddesi’nde attı.

  • Ege Postası
  • 03.03.2019 - 06:56

Erzurumlu Şeymanur Tekin, annesine uygulanan yanlış tedaviden dolayı bacakları zarar görmüş olarak doğdu. 22 yaşındaki Şeymanur, doğar doğmaz birçok ameliyat geçirdi ama bu ameliyatlar bacakların düzeltilmesi için sonuç vermedi. 15 yaşında diz üstünden bacakları kesilen Şeymanur’a protez bacaklar da takıldı. Ancak bu protezlerle evde dahi yürümekte zorlandı.

Geçen yıl ise sosyal medyadan bir çağrı yapan Şeymanur, “Kullanışsız protezlerle evin içinde bile zor yürüyorum. İhtiyacım olan tek şey maddi manevi destek, bunun için valilik onaylı bir hesap açtırdım. Lütfen bana yardım eder misiniz” diyerek bir video paylaştı. Paylaşımı gören Haluk Levent’in kurucusu olduğu AHBAP platformu durumu Levent’e bildirdi. Haluk Levent’in olayı sosyal medya üzerinden duyurmasıyla da Şeymanur’un hesabına binlerce kişi yardımda bulundu. Yeterli para toplanınca da Şeymanur yeni protezler için Erzurum’dan İstanbul’a geldi. Bir aylık rehabilitasyondan sonra kendisine uyum sağlayan protez bacakları ile Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde yürümeye başlayan Şeymanur, “Şu an hayallerimi yaşıyorum çok mutluyum” diyerek kendisine yardım edenlere teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.