Dolar 32,5826
%0.13
Euro 34,9991
%0.49
Altın 2.429,410
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2016’da davaları geri çekmişti: CHP’li Koyurga’yı affedecek mi'

2016’da davaları geri çekmişti: CHP’li Koyurga’yı affedecek mi'

CHP’nin genç meclis üyesi Dila Koyurga’nın ortalığı karıştıran gezi dönemi tweetleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz öncesi geri çektiği davaları akıllara getirdi. Hakkında yasal işlem başlatılan CHP’li Koyurga’nın hakaretleri için Erdoğan’ın nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu.

  • Ege Postası
  • 27.05.2020 - 12:51

EGEPOSTASI - CHP’nin Karabağlar Meclis Üyesi Dila Koyurga’nın Gezi döneminde attığı Erdoğan’a hakaret içeren tweetleri Ramazan Bayramı’nın son günü İzmir ve ülke gündemine bomba gibi düştü. Paylaşımların yapıldığı dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a ağza alınmayacak küfürler eden CHP’li Dila Koyurga’ya AK Parti cephesinden tepki yağarken, Koyurga’nın istifa etmesi ve CHP’den ihraç edilmesi isteniyor.
 



CHP’li Koyurga hakkında yasal süreç bugün itibariyle başlarken hakaret paylaşımlarını Temmuz 2013'te yapması akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin püskürtülmesi sonrası 29 Temmuz’da yaptığı açıklamayı getirdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası toplumla daha fazla birlik olma adına tazminat davalarını geri çeken Erdoğan’ın, kendisine Gezi döneminde hakaret ettiği ortaya çıkan CHP’li Koyurga hakkında nasıl bir tutum izleyeceği merak konusu. AK Parti cephesi CHP’nin genç meclis üyesi için en ağır cezayı beklerken Erdoğan konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Erdoğan’ın avukatlarının Koyurga hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenilirken, talimatı Erdoğan’ın verip vermediği bilinmiyor.
 



ERDOĞAN, BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU’NUNKİLER DAHİL 4 BİN DAVADAN VAZGEÇMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 Temmuz 2016’da canlı yayında yaptığı açıklamada ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunda açtığı 4 binden fazla davadan vazgeçtiğini açıklamıştı. O dönem Cumhur İttifakı kurulmamıştı MHP Lideri de Erdoğan’a sert muhalefet yapmaktaydı. Erdoğan ‘birlik ve beraberlik’ için MHP Lideri Devlet Bahçeli ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı onlarca tazminat davasından vazgeçmişti. Erdoğan bir tek HDP’lilerin aleyhine açtığı davadan vazgeçmemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.