Dolar 32,5773
%0.32
Euro 34,7956
%0.18
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2013 Yılı SODES projelerinin tanıtım toplantısı yapıldı

2013 Yılı SODES projelerinin tanıtım toplantısı yapıldı

Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Tunceli Valiliği koordinasyonunda yürütülen 2013 Yılı Sosyal Destekleme Programı (SODES) projelerinin tanıtım toplantısı yapıldı.    Valilik toplantı salonunda yapılan...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 12:01
Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen ve Tunceli Valiliği koordinasyonunda yürütülen 2013 Yılı Sosyal Destekleme Programı (SODES) projelerinin tanıtım toplantısı yapıldı.

    Valilik toplantı salonunda yapılan SODES tanıtım toplantısına, Vali Hakan Yusuf Güner, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, belediye başkanları, kurum müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim görevlileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

    Vali Hakan Yusuf Güner, SODES projelerinin ekonomik kalkınmasının gerçekleştirilmesi, bölgenin beşeri sermayesinin güçlendirilmesi, spor faaliyetlerinin artırılması, işsizlik, yoksulluk, göç gibi sorunların azaltılması, sosyal ve kültürel gelişmesinin sağlanması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi konularında açıklama yaptı.

    Vali Güner, "SODES ülkemizde Kalkınma Bakanlığımız tarafından desteklenen toplumun; sosyal ve kültürel özelliklerini geliştirmeye, bölgenin beşeri sermayesinin, ekonomik kalkınmasının gerçekleştirilmesine dayalı proje çalışmalarıdır. Bu proje çalışmaları Valiliğimiz SODES proje koordinasyon ofisimiz tarafından yapılmakta ve sizler Valiliğimiz koordinesinde bu projeleri yürütmektesiniz, bizim amacımız bu projelerin bütün kesimlere yansıması ve yansıtılmasıdır. Devletimiz 2013 yılı hariç yaklaşık 118 projeye 13 milyonluk bir destek sağlamıştır ve bu projelere yapılan yatırımlara kurumlarımız ve katılımcılarımız paydaş olmuşlardır. Biz özellikle projelerde yöreye katkı sağlayacak, yörenin tanıtımını sağlayacak, çalışmaların geniş kitlelere ulaştıracak projelerin yer alması için çaba sarf etmekteyiz, Bizler bu anlamda SODES projelerine daha önce katılımı gerçekleşmeyen mahalli idarelerinde yer almasını sağlayarak, yörenin böylece daha çok sosyal ve kültürel yönden tanıtılmasını mahalli idarelerin bu çalışmaların içinde yer alarak, ilimize faydalı olmaları konusunda gerekli katkılarımızı yaptık. Yine 2013 yılı itibariyle Kalkınma Bakanlığımız tarafından 35 projemiz onaylanarak bu projelere 4 milyonluk bir destek sağlanmıştır. Bizler Valilik olarak ilimizin kalkınması ve tanıtılması konusunda SODES proje koordinasyon ofisimiz ile siz proje koordinatörleriyle birlikte işbirliği içinde ilimize hizmet vermeye durmaksızın devam edeceğiz.” dedi.

Vali Güner’in konuşmasının ardından, Valilik SODES Proje Koordinasyon Ofisi çalışanları SODES projeleri hakkında bilgi verdi ve yapılan projelerin slayt gösterimi sunuldu.

2013 yılı SODES projeleri kapsamında kabul edilen projeler adına KAMER Vakfı Tunceli Şubesi Başkanı Haskar Erdoğan ve Bedensel Engelliler Derneği Tunceli Şubesi Başkanı Hüsniye Karatağ ile temsili olarak proje finansman sözleşmesi imzalandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.