Dolar 32,5166
%0.21
Euro 34,7470
%0.07
Altın 2.490,620
%1.15
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Semt pazarı AVM'ye kurban: Üçkuyular'da tahliye şoku!

Semt pazarı AVM'ye kurban: Üçkuyular'da tahliye şoku!

Üçkuyular'da Türkiye'nin en büyük AVM'si İstinye Park projesiyle gündeme gelen mevcut semt pazarının bulunduğu alanda yeni bir kriz kapıya dayandı. 20 yıldır pazarda tezgah açan esnaf gönderilen tahliye emri sonrasında şoka uğrarken, 14 ayrı mahalleye hizmet eden semt pazarının önümüzdeki haftalarda kapanması bekleniyor. Semt pazarı AVM'ye kurban

  • Ege Postası
  • 13.01.2016 - 13:37
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Üçkuyular semtinde geçtiğimiz yıllarda üç belediyenin hissedarı olduğu dev arazinin satışıyla başlayan sürecin ardından başlayan tartışmalar yeniden alevlendi. Doğuş Holding'in İzmir Üçkuyular'da semt pazarı, aktarma istasyonu, semt garajı, vergi dairesinin de yer aldığı 43 dönümlük arazide hayata geçireceği İstinye Park Projesi öncesinde pazar krizi patlak verdi.

ESNAF KAPI DIŞARI!
AVM, otel ve rezidans yapılacak alanda pazaryerinin kapatılması için resmi işlemler başlarken, yeni bir mağduriyet kapıya dayandı. Gelişmeler sonrasında 20 yıllık semt pazarının kaldırılması kesinlik kazandı. Türkiye'nin en büyük AVM projelerinden bir tanesinin hayata geçirileceği alanda kurulan semt pazarının kaldırılması ile birlikte hem semt pazarından alışveriş yapan binlerce vatandaş, hem de burada tezgah açan 750 esnaf mağdur olacak.
 


SEMT PAZARI OCAK SONUNDA TAHLİYE EDİLECEK
Balçova Belediyesi, Konak Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'nden araziyi satın alan yeni mülk sahibi Doğuş Holding, pazarcı esnafına gönderdiği tahliye emrinde söz konusu arazinin Ocak ayı sonuna kadar boşaltılmasını istedi. Yakın zamanda proje için inşaata başlaması beklenen ve ruhsat işlemlerini tamamlayan holdingden gelen tahliye yazısını alan pazarcılar şoka uğrarken, Pazar günleri kurdukları tezgahlarda iki hafta daha iş yapacak. Ardından İzmir'in tarihi semt pazarı kepenk kapatacak.
 
ÇÖZÜM ÖNERİLERİ DE HAVADA KALDI
Öte yandan, yaşanan krizin gölgesinde esnafın geçmişte çeşitli seferler dile getirdiği "Semt pazarını taşıyalım" önerileri de yetkili makamlar tarafından kabul görmedi. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden Balçova girişinde yer alan viyadüklerin altında otopark olarak kullanılan alanı isteyen esnaf odasının talebine ret yanıtı gelirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden talep ettikleri şantiye arazisi de tramvay inşaatı nedeniyle kabul görmedi. Son olarak belediyenin sağlayacağı yer tahsisi karşılığında kendi imkanları ile yeni pazaryeri inşa etme önerisi de kabul görmeyen İzmir Pazarcılar Esnafı Odası girişimlerine sonuç alamadığından ötürü çözümsüzlüğe mahkum edildi.
 
OTOBÜS GARAJI TAŞINIYOR
Semt pazarında yaşanan kriz hızla devam ederken, alanın bitişiğinde yer alan belediye otobüslerine ait aktarma istasyonunda da yeni düzenlemeye gidildi. Buna göre, Üçkuyular Aktarma Merkezi'ni kullanan bazı belediye otobüslerinin güzergahında değişiklik yapılırken, yeni düzenleme ile son durakların bir kısmı Üçkuyular Vapur İskelesi'ne taşınmaya başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.