Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
20'nci Kısa Film Festivali'ne toplam 10 bin film başvurdu

20'nci Kısa Film Festivali'ne toplam 10 bin film başvurdu

İzmir'de aralıksız 20 yıldır devam eden İzmir Kısa Film Festivali, bu yıl “Sinema Sokakta” teması ile yola çıkıyor. Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, Bayraklı Belediyesi, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Migros'un katkıları ile gerçekleşen festivalin tarihi 04-10 Kasım. Bu yıl başvurularda festival tarihinin rekoru kırıldı ve dünyanın 120 ülkesinden 10.000 kısa filmin Altın Kedi ödülleri için festivale başvuru yaptı.

  • Ege Postası
  • 30.09.2019 - 09:25

Bir kent klasiği haline gelen ve binlerce İzmirlinin sonbahar ritüeli olan İzmir Film Festivali'nin 20. kez sinemaseverler ile buluşması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Sinema duayenlerinden yabancı yönetmenlere kadar sinema dünyasının yoğun ilgisiyle karşılaşan festival için başvuru heyecanı şimdiden sosyal medyayı da sardı.

Festival tarihi 04 -10 Kasım

Bu yıl 4-10 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin gösterimleri Fransız Kültür Merkezi, İzmir Sanat, Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Konak Sineması’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca Üniversitelerin sinema salonlarında yapılacak olan gösterimlerde öğrencilerin kullanacakları oylar ile belirlenecek olan film gençlik ödülünün sahibi olacak.

Festivalde ‘İzmir Kısa Film Lab’ bölümü

 Bu yıl 7-8 Kasım tarihinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek olan İzmir Kısa Film Lab ile kısa film yapımcıları ve sektör profesyonelleri bir araya getirilecek. Ayrıca düzenlenecek olan Sinema Ekipmanları Fuarı ile yeni teknolojiler İzmirli sinemacılara tanıtılacak. Sinema kollektif bir sanattır vurgusu ile düzenlenecek olan söyleşiler hem katılımcılara film yapım konusunda dayanışma örnekleri verirken hem de bu dayanışmalara İzmir’de fırsat sağlayacak.

“Altın Kedi” için heyecanlı bekleyiş sürüyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon film kategorilerinde toplam 15 ödülün dağıtılacağı İzmir Kısa Film Festivali gösterimler, söyleşiler, ünlü konuklar ve özel seçkileri ile İzmirli sinemaseverleri Kasım ayının ilk haftasında festival salonlarına bekliyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.