Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2 ayda 2 kanseri birden yendi

2 ayda 2 kanseri birden yendi

İdrarında kanama şikayeti ile Özel Gözde İzmir Hastanesi'ne başvuran 67 yaşındaki Ercan Özkunt 2 ayda 2 kanserden birden kurtuldu. Hastanede hem mesane hem de prostat kanseri teşhisi konan ve kendini Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu’na emanet eden Özkunt yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. İki ay içinde mesane kanserinden kurtulan ardından sadece eğitim ve araştırma hastaneleri ile tam teşekküllü hastanelerde yapılabilen Radikal Prostatektomi operasyonu ile prostat kanserinden kurtulan Özkunt'un sağlık durumu gayet iyi.

  • Ege Postası
  • 13.02.2016 - 10:52
Özel Gözde İzmir Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ersin Konyalıoğlu, “Hastamız idrarında kanama şikâyetiyle polikliniğimize başvurdu. Ultrasonografi incelemesinde mesanesinde bir tümör saptadık. Aynı zamanda 50 yaş üzerinde olduğu için PSA tahlili istedik.  İlk olarak kapalı mesane ameliyatı (TUR M) ile mesanesindeki tümörü temizledik, sonraki kontrol sistoskopisinde mesanede yeni tümör oluşumuna rastlamadık. Ardından yüksek seyreden PSA değerleri sebebi ile hastaya prostat biyopsisi yaptık ve sonucunda prostat kanseri olduğunu saptadık. Radikal Prostatektomi ameliyatı ile de prostat kanserini tedavi ettik” diye konuştu.
 
Radikal Prostatektomi ameliyatı ile ilgili bilgiler veren Op. Dr Konyalıoğlu “Prostatın çevre dokuları ve komşu lenf bezleri ile birlikte vücut dışına çıkartıldığı bu ameliyat sadece tam teşekküllü hastanelerde uygulanmaktadır. Hastamızı iki ay gibi bir sürede iki kanserden de kurtarmış görünüyoruz. İki ameliyatın da ardından gelen sonuçlar oldukça başarılı. Bundan sonraki yaşantısında da kendisine sağlıklı ve uzun bir ömür dileriz” dedi.
 
ERKEN TEŞHİS ÖNEM TAŞIYOR
Hastanın iki önemli ürolojik kansere aynı anda yakalanmasının hasta için büyük şanssızlık olduğunu belirten Op. Dr Ersin Konyalıoğlu, erken teşhisin kanser tedavisinde önemine dikkat çekti.
 
Üroloji dalında 4 temel kanserin bulunduğunu ifade eden Konyalıoğlu şunları söyledi: “Bunlar prostat, mesane, böbrek ve testis kanserleri. Elli yaş üstü erkeklerde tüm kanserler içerisinde en sık görülen kanser tipi prostat kanseridir. Prostat kanseri erken dönemde belirti vermeyen bir hastalık türüdür. Hastada şikayet oluşturmaya başladığında ise genellikle cerrahi tedavi imkanı ortadan kalkar ve sağ kalım süresi düşer. Bu nedenle prostat kanserinde yıllık düzenli kontrol hayati önem taşır.  Elli yaş üzerindeki erkeklerde yılda bir kez, ailesinde (baba, dede, amca) prostat kanseri öyküsü olan erkeklerde ise 45 yaş üzerinde yılda bir kez Üroloji uzmanı muayenesi ve PSA tahlili hayati önem taşır”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.