Dolar 32,2673
%0.09
Euro 34,7967
%0.07
Altın 2.405,540
%-0.15
Bist-100 10.371,00
%1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1919 kişilik dev koro Gençlik Marşını söyleyecek

1919 kişilik dev koro Gençlik Marşını söyleyecek

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 1919 kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda koro halinde Gençlik Marşı'nı seslendirecek.

  • Ege Postası
  • 12.05.2015 - 10:30
Didim Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutlayacak. 17 Mayıs’ta başlayacak olan yöresel lezzetler festivalinden dans yarışmalarına söyleşilerden konserlere geniş bir programı içeren kutlamalar üç gün sürecek. Programın en ilginç etkinliği ise 19 Mayıs günü gerçekleştirilecek. Sunucu ve şarkıcı Hakan Doğanay - Orijin PR işbirliği ve Didim Belediyesi katkılarıyla hazırlanan projede 1919 kişi, Didim Cumhuriyet Meydanı’nda koro olarak Gençlik Marşı'nı, canlı çalınacak enstrümanlar eşliğinde seslendirecek. 

19 Mayıs günü Cumhuriyet Meydanı’nda kayıt masasına kayıt yaptıran 13 yaşından büyük, genç yaşlı herkes bu koroya dahil olabilecek. İlk 1919 kişiye rozet takılarak şapka verilecek. İsimleri bu tarihi projede kayıt altına alınarak Belediye tarafından teşekkür mektubu ve günün anısına koronun özel montajlanmış video DVD’si ile onurlandırılacak.

Saat 18.00’de Ege Orkestrası’nın konseri ile başlayacak olan etkinliği saat 20.00’de sahnede sunup hayata geçirecek olan Hakan Doğanay, koronun Gençlik Marşı’nı seslendirmesinden sonra 2 saatlik bir konser verecek. Koro’nun seslendireceği Gençlik Marşı’nın noter ve 3 gözlemci tarafınca takip edilip tutanak ile tespitinin yapılacağını belirten Doğanay, dünyada benzer çok sayıda proje olduğunu, ancak birisine eşlik etmeden koro halinde özel olarak toplanılıp canlı enstrümanlar eşliğinde yapılmış bir proje bulunmadığını söyledi. Doğanay, projeyi gerçekleştirdikten sonra tutanakları, raporları ve görüntüleri Guinness Rekorlar Kitabı'na göndereceklerini ifade etti. Amacın rekor kırmaktan çok coşkulu bir gece yaşamak olduğunu dile getiren Doğanay, herkesi 19 Mayıs’ta Didim Cumhuriyet Meydanı’na davet etti.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da 19 Mayıs’ı bu yıl çok büyük bir coşku ile üç günlük bir kutlama programı ile kutlayacaklarını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.