Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
19 Mayıs saat 19:19’da milyonlar balkonlara çıktı!

19 Mayıs saat 19:19’da milyonlar balkonlara çıktı!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, saatler 19.19'u gösterdiğinde tüm Türkiye, evlerin balkonlarından ve pencerelerinden İstiklal Marşı'nı okudu. Kutlamalar kapsamında İzmir'de de saat 19.19'da, milli sporcular Gürsel Aksel Stadı'nda, çok sayıda vatandaş da balkonlarında İstiklal Marşı okudu.

  • Ege Postası
  • 19.05.2020 - 19:59

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da kurtuluş mücadelesi için Samsun’a çıkmasının 101’inci yıl dönümünde Tüm Türkiye saat 19.19’da balkonlarından İstiklal Marşı’nı okudu.

İzmir'de, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, koronavirüs salgını nedeniyle, tedbirler altında kutlandı. Salgını nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan vatandaşlar, saat 19.19’da evlerinin balkon ve pencerelerine çıktı. Balkonlarına Türk bayrağı asan vatandaşlar, saat 19.19’da saygı duruşunda bulunarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. 

MİLLİ SPORCULAR GÜRSEL AKSEL STADI'NDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine İzmir Gençlik ve Spor Müdürlüğünün organizasyonuyla Gürsel Aksel Stadı'nda buluşan milli sporcular, sahanın ortasında Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı.

Programa katılanlar, saat 19.19'da İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okudu.

Etkinliğe Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek milli jimnastikçiler Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak ve Nazlı Savranbaşı'nın yanı sıra milli sporcular Göksu Üçtaş Şanlı, Gürkan Mutlu, Hamza Şamil Yılmaz, Sude Aydın, Yunus Emre Gündoğdu ve antrenörler Yılmaz Göktekin ve Özgür Gümüşlü katıldı.

İzmir Gençlik ve Spor Müdürü Nüammer Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl böyle bir programla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladıklarını belirterek sporculara teşekkür etti.

Geçen yıl Almanya'da düzenlenen Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda paralel aletinde ikinci olan Ahmet Önder ise böyle bir çalışmada yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'yi bundan sonra da en güzel şekilde temsil etmek istediğini bildirdi.

Pandemi hastanesinde de kutlama yapıldı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının tedavi gördüğü Bornova Türkin Özilhan Devlet Hastanesinde görevli 50 sağlık çalışanı da saatler 19.19'u gösterdiğinde hastanenin acil servisi önünde bir araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla önce bir dakikalık saygı duruşunda bulunan sağlık çalışanları ardından hep birlikte İstiklal Marşı'nı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu.

Hastane Başhekim Yardımcısı Gül Bozdemir yaptığı açıklamada 11 Mart tarihinden bu yana hastane çalışanları olarak Kovid-19 ile mücadele ettiklerini, 19 Mayıs 1919 tarihinin ülke için önemi bildikleri için görevleri başında bile olsalar mesai arkadaşlarıyla böyle bir tören yapmaya karar verdiklerini söyledi. 

Kent genelinde saatler 19.19'u gösterdiğinde balkonlara ve pencerelere çıkan vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı'nı okudu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.