Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
19 ilde eş zamanlı operasyon: Gözaltılar var

19 ilde eş zamanlı operasyon: Gözaltılar var

KPSS'de kopya iddialarıyla ilgili operasyon

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 09:56
KPSS'deki kopya iddiaları ile ilgili Ankara merkezli 19 ilde operasyon başlatıldı, 44 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 44 şüpheliden şu ana kadar aralarında öğretmen ve okul idarecilerinin de olduğu 25'i gözaltına alındı. Bu arada bu sabah başlayan KPSS operasyonunu iki günce Twitter'da Fuat Avni duyurmuştu. Operasyonun UYAP'a yüklenmediği halde sosyal medyadan daha önceden duyurulmasına Emniyet içindeki sızıntının neden olduğu iddia ediliyor. Emniyet, iddialar için soruşturma başlattı.

Operasyon kapsamında İstanbul'da da gözaltılar var.

Şu ana kadar 6 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü'nün gözaltına aldığı isimler Ankara'ya gönderilecek.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla, 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin devam eden soruşturma kapsamında, 44 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
      
Ankara merkezli ve İstanbul ağırlıklı 19 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında öğretmen ve okul idarecilerinin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

      
Başkentte yakalanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirilirken, diğer illerde gözaltına alınanların da işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya sevk edilecekleri öğrenildi.
      
Gözaltına alınan şüphelilerin, ağırlıklı olarak 2010'daki KPSS'de kopya çeken ve haksız şekilde kamuya yerleştirilenler olduğu belirtildi.

 
SIZINTI İÇİN SORUŞTURMA
Bu sabah başlayan KPSS operasyonunun UYAP'a yüklenmediği halde sosyal medyadan daha önceden duyurulmasına neden olarak Emniyet içindeki sızıntının neden olduğu iddia ediliyor. Emniyet, iddialar için soruşturma başlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.