Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
187 öğrenciye yuva olacak

187 öğrenciye yuva olacak

Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi'nin ortak hizmet protokolü kapsamında yaşama geçireceği Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi bu yıl sonu tamamlanacak. 5 bin 700 metrekare inşaat alanı, 4 bin metrekare yeşil alana sahip 8 katlı hizmet binası inşaatı, soğuk havaya rağmen hızla ilerliyor

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 11:49

Karabağlar Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde yapımı gerçekleşen Kız Öğrenci Misafirhanesi çalışmasında,  çam ağaçları ve yeşil alanı kapsadığı için proje tadilatına gidilmiş, Karabağlar Belediyesi’nin çevreye zarar vermemesi adına yaptığı bu girişim tüm İzmirlilerin takdirini toplamıştı. Eylül ayında bitirilmesi planlanan Kız Öğrenci Misafirhanesi için işçiler soğuk ve dondurucu havaya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürürken, inşaatta 7 kat tamamlandı.  

Misafirhane tamamlandığında Karabağlar ilçesi modern bir hizmet binasına kavuşacak. Söz konusu tesis, kız öğrenciler için de her türlü konforun sağlandığı bir yer olacak. 

187 öğrenciye yuva olacak
Karabağlar Belediyesi’nin mimarı olduğu Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde bulunan Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi  2017 yılının Eylül ayında tamamlanacak. Tamamlandığında da burada toplam 187 öğrenci konaklayacak. Ayrıca oda sayısı 94 olarak belirlenen misafirhanede spor salonu, yemekhane, kütüphane, çamaşırhane, araç otoparkı gibi faaliyet alanları da bulunacak. 

Çevreci Karabağlar Belediyesi
Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde yapımı devam eden Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi, toplam 8 kattan oluşacak. Özellikle çam ağaçlarının hakim olduğu bölgede inşaat yoğunluğu azaltılarak çok sayıda ağacın kesilmesinin önüne geçildi. Karabağlar Belediyesi’nin çevreye olan bu duyarlılığı vatandaşların da beğenisini topladı. Modern kız öğrenci misafirhanesi için gerçekleştirilecek peyzaj çalışmaları da bölgenin yeşil dokusuna ayrı bir hava verecek.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.