Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
180 şehit yakını memur oldu

180 şehit yakını memur oldu

Kamuda istihdam hakkı tanınan 35 bin şehit yakınından 3 bin 527'i kamu kurumlarına yerleştirildi. Başbakan Erdoğan'ın katıldığı kura töreninde en çok atama İzmir'e yapıldı

  • Ege Postası
  • 25.07.2014 - 10:03
Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen törenle, kamuda istihdam hakkı tanınan 35 bin şehit yakınından 3 bin 527'i kamu kurumlarına yerleştirildi. Türkiye genelindeki 35 bin şehit ve gazi yakınından ilk grubun atamalarının yapıldığı Vilayetler Evi'ndeki kura töreninde en çok atama yapılan il İzmir oldu. Başbakan Erdoğan'ın katıldığı kura töreninde İzmir'den 180 şehit yakını kamu kurumlarında iş sahibi oldu. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na memur olarak atanan İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatice İşbilen de Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ile birlikte kura çekimi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanında protokolde yer aldı. 

İş başı yapacaklar
Ankara'dan döndükten sonra İzmir Şehit Aileleri Derneği'nde 180 şehit yakını ile buluşarak müjdeli haberi veren Hatice İşbilen, "Bizlere bu mübarek günde bu müjdeli haberi veren başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a, Şehit ve Gaziler Daire Başkanı Gamze Ayrım'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü'nün desteği de çok büyük" dedi. İzmir'den kamu kurumlarına girmek için 400 şehit yakınının başvurduğunu ve bunlardan ilk grupta 180'inin atamalarının yapıldığını belirten İşbilen, "En geç 1 ay içinde iş başı yapacaklar. Hepsi İzmir'deki kamu kurumlarında çalışacak" diye konuştu. 

Buruk sevinç
Asker olan ağabeyini Malatya'daki uçak kazasında şehit veren Fatih Uçar, "Milli Eğitim Bakanlığı'na atandım. Yıllardır bugünü bekliyorduk. Ağabeyim bu vatan için canını verdi. Gerekirse biz de veririz" dedi. Siirt Pervari'deki çatışmada 2011 yılında şehit veren Ercan Turgay, "Liseyi bitirdikten sonra işsizdim. Devletin bize sağladığı bu imkandan yararlandığım için burukta olsa mutluyum. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na atandım" diye konuştu. Jandarma astsubay olan babası Nuh Köşker'i 1995 yılında Tunceli'deki çatışmada şehit olan Merve Köşker ise "Devletimizin sağladığı bu imkan sayesinde İçişleri Bakanlığı bünyesinde memur olarak çalışmaya başlayacağım. Bugüne kadar herhangi bir işim yoktu. Şimdi çalışarak babama layık bir evlat olmaya gayret edeceğim. O bizler için şehit oldU" dedi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne memur olarak atanan şehit kızı Özlem Güngör ise, "Devletimizin şehit yakınlarına bu imkanı sağlamasından dolayı çok memnun olduk" diye konuştu. 

Kurayla belirlendi
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na memur olarak atanan İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatice İşbilen de Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi ile birlikte kura çekimi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanında protokolde yer aldı. (YENİASIR)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.