Dolar 32,4898
%-0.15
Euro 34,9653
%0.39
Altın 2.435,270
%0.5
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
18 yaşındaki kız dolandırıcılığı meslek edinmiş

18 yaşındaki kız dolandırıcılığı meslek edinmiş

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, yaklaşık bir yıl önce telefonda kendisini polis olarak tanıtıp bir kişinin 40 bin lira değerinde ziynet eşyasını dolandırdığı ileri sürülen 18 yaşındaki T.B. isimli kız, yakalandı. 18 yaşındaki suç makinası

  • Ege Postası
  • 04.05.2016 - 11:05

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde oturan 45 yaşındaki E.Ö.'yü arayıp polis olduğunu söyleyen, 'bir kuyumcudan soygun yapıldığını ve çalınan altınlarla kendisinin ziynet eşyalarının karşılaştırılacağı yalanıyla 40 bin TL tutarında altın takıyı dolandıran 18 yaşıdaki T.B. tutuklandı.

Karşıyaka'da oturan E.Ö.'yü geçen 28 Nisan'da telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtan bir kişi ilçede bir kuyumcu dükkanının soyulduğunu, olay yerinde kimliğinin bulunduğunu, evindeki altınlarla kuyumcudan çalınanların karşılaştırılacağını ve parmak izlerinin alınacağını söyledi. Evde bulunan altınları poşet içerisine koyarak, kapıya gelecek olan sivil kadın polis memuruna teslim etmesini istedi. Buna inanan E.Ö., bir süre sonra eve gelen T.b.'ye, poşet içerisine koyduğu yaklaşık 40 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan E.Ö. polise başvurarak şikayetçi oldu. 

3 KEZ DAHA DOLANDIRMIŞ 

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan teknik çalışmalar sonucu dolandırıcının T.B. olduğu ve Karabağlar ilçesi Çalıkuşu Mahallesi'nde bulunduğu saptandı. T.B. yapılan operasyonla yakalandı. Şüphelinin ayrıca Buca, Narlıdere ve Karşıyaka ilçelerinde farklı tarihlerde 122 çeyrek altın, 13 cumhuriyet altını, 14 yarım altın ve 4 ata altını ile 18 bileziği üç ayrı olayda aynı yöntemle dolandırdığı belirlendi. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen T.B. tutuklandı.

KAP-KAÇÇI POLİSTEN KAÇAMADI

İzmir'in Konak ilçesinde, bir kadının çantasını kapkaç yoluyla alıp kaçan iki kişi polise yakalandı. 

Olay, geçen 27 Nisan günü saat 10.30 sıralarında, Eşrefpaşa Caddesinde meydana geldi. Yolda yürüyen 59 yaşındaki N.H. isimli kadının arkasından gelen kimliği belirsiz 2 erkek şahıs çantayı kapkaçla alıp uzaklaştı. Şoke olan kadın kısa sürede kendini toparlayıp durumu 155 Polis İmdat Hattına bildirdi. İhbar üzerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kapkaç olayını gerçekleştiren 13 yaşındaki Ö.D. ile 19 yaşındaki M.D.'yi olaydan sonra 652 sokak üzerinde yakaladı. N.H.’ye ait çanta bulunarak polis ekiplerince sahibine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 18 yaşından küçük olan Ö.D., Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. M.D. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından 'Birden fazla kişiyle yağma' suçundan tutuklandı.

ADAM KAÇIRAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

İzmir'de, 45 yaşındaki U.D.'yi kaçırıp fidye istedikleri öne sürülen üç kişi yakalanıp, tutuklandı.

Geçen 26 Nisan'da saat 02.00 sıralarında Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek müracaatta bulunan 44 yaşındaki Z.D., kocası U.D.'nin bir gün önce saat 09.30 sıralarında iş görüşmesine gitmek için evden ayrıldığını, bir süre kendisine ulaşamadığını, sonradan 58 yaşındaki M.K. tarafından kaçırıldığını, Çandarlı bölgesinde bir evde tutulduğunu öğrendiğini söyledi. Polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlatırken, fidye istedikleri belirtilen şüphelilerden biri olan 31 yaşındaki İ.B., parayı almak için Menemen ilçesinde buluşma yerine geldiğinde yakalandı. İ.B.'nin ifadesi doğrultusunda U.D. ve şüpheli 48 yaşındaki K.A.'nın bulundukları yere operasyon düzenlendi. U.D. kurtarılırken, K.A. gözaltına alındı. Olayı azmettirdiği iddia edilen M.K. da 28 Nisan'da Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim oldu. Zanlılar İ.B., K.A. ve M.K., "Eziyet ederek kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

İZMİR'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 2 ZANLI TUTUKLANDI

İzmir'de, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 3 operasyonla uyuşturucu madde ticareti yapan 3 kişiyi yakaladı. Şüphelilerden 2'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

İzmir genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonların tespitine yönelik yapılan çalışma kapsamında; Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 3 ayrı operasyonla B.G.(42), A.K.(62) ve İ.K(37) yakalandı. B.G. ve A.K’nin evlerinde yapılan aramalarda toplam 127 gram esrar maddesi, 1 hassas terazi, İ.K.’nın yapılan üst aramasında 460 gram esrar ele geçirildi. B.G. ile ilgili yapılan incelemede 'Uyuşturucu madde ticareti ve sağlama' suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası ile arandığı tespit edildi. 

A.K. isimli şahıs çıkarıldığı mahkemede serbest kalırken, B.G. ve İ.K ise tutuklandı. Ayrıca yapılan bu operasyonla birlikte Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son 10 gün içerisinde 14’ü okul önleri ve çevresi, 9’u park ve bahçe olmak üzere 32 uygulama gerçekleştirdi.

UYUŞTURUCU TACİRLERİ YAKALANDI

İzmir'in Bornova ilçesinde piyasaya sürülmek istenen bin ecstasy hap ele geçirildi, yakalanan 5 zanlıdan 4'ü tutuklandı. 
İzmir genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışma kapsamında; Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Pınarbaşı semti 5. sanayi sitesi içerisinde bulunan bir sokakta yüklü miktarda uyuşturucu madde satışının yapılacağı bilgisini aldı. Polis, gece yarısında iş yerlerinin kapalı olmasına rağmen söz konusu sokak üzerinde bir aracın yanında tedirgin davranışlar sergileyen E.K.(28), E.Y.(26), N.Ç.B.(22) ve S.A.(26) isimli şahısları yakaladı. Araçta yapılan aramada bin ecstasy hap ele geçirildi. E.Y. isimli şahıs ifadesi alındıktan sonra cumhuriyet savcılığında serbest kalırken, E.K., M.Ç.B. ve S.A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

EVDE YEĞEN DEHŞETİ

İzmir'in Balçova İlçesi'nde oturan 77 yaşındaki M.D. ile 74 yaşındaki G.D.'nin evlerine zorla girip, darp ederek ve bıçak tehdidiyle otomobilin anahtarını, iki cep telefonunu ve yazlığın anahtarını gaspettiği belirtilen öz yeğenleri 41 yaşındaki M.G. tutuklandı.

İddiaya göre, geçen 18 Nisan'da saat 19.00 sıralarında, M.D. ile G.D.'nin Balçova'daki evlerine zorla giren öz yeğenleri M.G., kendilerini darp edip bıçakla tehdit ederek otomobilin anahtarı ile 2 adet cep telefonunu ve Çeşme ilçesinde bulunan yazlığın anahtarlarını aldı. Aldığı anahtarla açtığı park halindeki otomobili çalıştırıp ayrıldı. Şikayet üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Aracın plakası çevre il ve ilçelerdeki polis ve jandarma ekiplerine de bildirildi. Muğla'nın Milas İlçesi'nde polis ekipleri tarafından 25 Nisan'da yapılan yol uygulamasında, zanlı M.G., gasp ettiği öne sürülen otomobil ile yakalandı. Üzerinde ve aracın içerisinde yapılan aramalarda, olayda kullandığı belirtilen bıçak, Çeşme ilçesinde bulunan yazlığın anahtarları ile Konya'dan çalıntı olduğu tespit edilen bir motosiklete ait ruhsat ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, çalıntı motosiklet İzmir'de, Çankaya'daki katlı otoparkta bulundu. İzmir'e getirilen M.G., emniyetteki işlemlerinin ardından, "Konutta silahla yağma" suçundan sevkedildiği adliyede tutuklandı.

ESKİDEN ÇALIŞTIĞI İKİ İŞYERİNİ YAKTI 

İzmir'de, akli dengesinin yerinde olmadığı düşünülen 38 yaşındaki Ş.K. Buca ve Balçova ilçelerindeki daha önce çalıştığı iki işyerini kundakladı.

Geçen 17 Nisan'da Balçova Sandal Sokak üzerinde bulunan bir işyerinde kundakla sonucu yangın çıktı. Yangında işyerinde yaklaşık 300 bin liralık zarar meydana geldi. Buca'da da 24 Nisan'da Atatürk Mahallesi 202/17 Sokak'taki depo olarak kullanılan yerde yangın çıktı. Kundaklanan işyerinde, yaklaşık 50 bin liralık zarar oluştu. Asayiş Şube Müdürlüğü ile Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, her iki yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda iki işyerini de kundaklayan kişinin, önceden buralarda çalışan Ş.K. olduğu tespit edildi. Ş.K., geçen 28 Nisan'da Konak ilçesi Kadifekale bölgesinde yakalanarak gözaltına alındı. Akli dengesinin yerinde olmadığından şüphelenilen Ş.K., sevk edildiği adliyede nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri servisine sevk edildi.

DENİZLİ İZMİR TARİHİ ESER HATTI

Denizli'den İzmir'e çok sayıda tarihi eseri satmak için getiren iki kişi yakalandı. 
İzmir genelinde tarihi eser kaçakçılığının önlenmesine yönelik yapılan çalışma kapsamında; H.D.(32) ve A.H.(29) isimli şahısların Denizli'den çok sayıda tarihi eser getirecekleri ve İzmir'de satışını yapacakları bilgisinin alınması üzerine; Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Yapılan operasyonla İzmir-Manisa yolu üzerinde şüphelilerin İzmir'e geldiği araç durdurularak H.D. ve A.H. isimli şahıslar yakalandı, araçta yapılan aramada farklı döneme ait toplam 105 tarihi eser ele geçirildi.

POLİS YAKALADI SAVCI SERBEST BIRAKTI
Tarihi eserler ile ilgili İzmir Müze Müdürlüğü görevlilerince yapılan inceleme sonucunda; 13 adet kılasik Helenistik döneme ait bronz sikke, 21 adet Roma dönemine ait bronz sikke, Bizans dönemine ait 13 sikke, 3 adet İslami döneme ait sikke, dönemi belirlenemeyen bronz 35 sikke, 1 adet bronz ok ucu ve 1 bronz cımbızın 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu kapsamında olan orijinal tarihi eser olduğu, 18 adet bronz objenin ise etnografik eser olduğu tespit edildi. H.D. ve A.H. isimli şahıslar alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere
cumhuriyet savcılığında serbest bırakıldı. (İHA/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.