Dolar 32,5184
%0.02
Euro 34,8467
%0.53
Altın 2.429,990
%-0.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
165 kişilik iyilik göçü

165 kişilik iyilik göçü

Otostop yaparak Hatay’a ulaşan gezginler, mülteci çocuklara oyuncak ve giyeceklerini teslim etti.

  • Ege Postası
  • 06.12.2017 - 07:32

Gezginler tarafından kurulan Gezgin Akademi üyeleri yaşadıkları şehirlerden otostop yaparak Hatay’daki mülteci kamplarına oyuncak götürdü. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından sırt çantalarına sadece oyuncak dolduran gezginler otostop yaparak Hatay’a ulaştılar. Gezgin Akademi üyesi Erdal Çoban, “Çocuklara 10 bine yakın oyuncak yani iki TIR’a yakın oyuncak ulaştırdık. Ayakkabı ve elbise de getirdik. Herhangi bir beklentiye girmeden çocukların gönüllerine ve ruhlarına dokunmak istedik” diye konuştu.

Çocuğuyla gelen var

Dünyanın ve Türkiye’nin her yerinden 165 gezgin ‘oyuncaklar yolda’ projesi ile Hatay’ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun mülteci kampına oyuncak ve giysi götürdü. Maddi bir destek beklemeden kilometrelerce yolu otostop ile giden Gezgin Akademi üyelerinden Erdal Çoban başlarından geçen olayları anlattı. Şoförlerin kendilerine destek olduğunu söyleyen Çoban, “Türkiye’de gezginin gelmediği şehir yok. En önemli özelliğimiz otostopla alana ulaşmamız. Çocuğuyla gelen gezgin arkadaşımız da var. Her kültürden, her bakış açısından, siyasi görüşten insanlar aramızda. İki arkadaşımız Fransa ve Rusya’dan geldiler. Yaklaşık 4 aylık bir hazırlık süreci oldu. Hatay’da bir gönüllü grubu hazırlık yaptı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Payas ve Samandağ belediyeleri bize araç ve yemek desteği verdi. Yaptığımız etkinlikte çekilen fotoğraflardan oluşan bir sergi açtık. Arkadaşımız Bülent Eren’in ‘Gezgin Oyuncak’ ismini verdiği sergi yapıldı” dedi.

Hatay’a ulaştıklarında yerel halkın kendilerini misafir ettiğini belirten Çoban, “Bizi tanımayan, görmeyen, bilmeyen yerel halk 165 gönüllü arkadaşımıza gönüllerini açtı. Gelen arkadaşlar Hatay’dan çok mutlu ayrıldılar. Çünkü buradaki çocukları, halkı sarıp sarmalayıp iyiliğin her şeye yetebileceğini, insanların ölmemesi gerektiğini anlatmaya çabaladılar” dedi.

Zoru başardılar

Arkadaşlarının çok zor bir işi başardığına değinen Çoban şöyle devam etti: “Otostopla 1500 kilometre gelmek her bireyin yapabileceği bir şey değil. Ayrıca belirlediğimiz köy okullarında da oyuncak ve giysi dağıttık. Aramızda okulöncesi öğretmenleri, animatörler, sokak sanatçıları ile beraber çocuklarla oyunlar oynadık, şarkılar söyledik. Çocukların dili, dini farklı olsa da sevginin dili bir... 165 kişiyi iyilik göçüne çıkarmak bizim için başarı. Bizler Hatay’da mutlu ayrıldık.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.