Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
156 kiloluk “minik bebek”

156 kiloluk “minik bebek”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın yeni maskotu yavru fil “Deniz” sağlıklı bir şekilde büyüyor. 1,5 ay önce 102 kilogram ağırlığında dünyaya gelen sevimli yavru, günde ortalama 1 kilo alarak tam 156 kilograma ulaştı. Minik yavru, tartım sırasında yaptığı yaramazlıklarla bakıcılarına zor anlar yaşatıyor.

  • Ege Postası
  • 28.11.2014 - 10:45
İZMİR - Türkiye’de doğan ilk fil İzmir’in ardından geçtiğimiz Ekim ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda aynı heyecanı yaşatarak dünyaya gelen “Deniz”, parkın maskotu haline geldi. Bakıcılarının adeta üzerine titrediği sevimli fil, düzenli olarak sağlık kontrolünden geçiriliyor. 13 Ekim tarihinde 102 kilogram ağırlığında dünyaya gelen minik yavru, sağlıklı bir şekilde gelişim sürecine devam ediyor. Halen sadece annesi Begümcan’ın sütüyle beslenen sevimli yavru, günde ortalama 1 kilogramalarak 156 kilogram ağırlığa ulaştı. Minik yavrunun tartılma sürecinde yaptığı yaramazlıklar ise renkli görüntüler oluşturuyor. Adeta köşe kapmaca oynayarak bakıcılarına zor anlar yaşatan Deniz, uzun bir maratonun ardından tartıya çıkmaya ikna oluyor.
 
Siz hala görmediniz mi'
Doğal Yaşam Parkı’nın fil ailesinin yeni üyesi, kısa sürede ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu.   Özellikle çocuk ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan minik yavru, sevimliliğiyle ablası İzmir’in bebekliğini aratmıyor. Sağlık tedbiri nedeniyle günde 1 saat açık alana çıkarılan Deniz, bu anlarda yaptığı sevimli hareketlerle ziyaretçileri kendisine hayran bırakıyor. Deniz’in doğumuyla birlikte ‘Abla’ sorumluluğu üstlenen ve hareketlerinde olgunlaşma gözlenen  İzmir ise kardeşini açık alanda bir an olsun yalnız bırakmıyor ve bakımında annesi Begümcan’a yardımcı oluyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.