Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1500 kişi bir gecede buhar oldu

1500 kişi bir gecede buhar oldu

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ın en kalabalık mahalleleri arasında yer alan Kahramanlar'da eşi benzeri görülmemiş bir komedi yaşanıyor. Nüfusu gün geçtikçe katlanarak artan mahallede yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yaklaşık bin 500 vatandaş devletin resmi kayıtlarına göre buhar olurken, 6 bin kişinin ikamet ettiği bölgede fıkralara konu olacak cinsten bir skandal da gündeme geldi.

  • Ege Postası
  • 25.07.2014 - 09:10
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yerel seçimler öncesinde yaklaşık 6 bin sakine sahip İzmir'in en kalabalık mahallelerinden Kahramanlar'da yaşayan 1500 vatandaş bir gece ansızın yok oldu. Vatandaşların 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için askıya çıkan seçmen listesinde farkına vardığı skandala göre, bölgenin 4'te 1'i bir anda ortadan kaybolurken, 3 aylık süreçte 6 bin olan nüfus 4 bin 500'e geriledi.



DEVLETİN RAKAMLARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR
Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 2-9 Temmuz tarihleri arasında askıya çıkan seçmen listeleri İzmir'de trajikomik bir hikayeyi de gündeme taşıdı. Devletin iki kurumu arasında ortaya çıkan nüfus rakamları arasındaki fark, görenleri ve duyanları hayrete düşürmeye devam ediyor. 30 Mart'taki son yerel seçimler öncesinde TÜİK verilerine göre 6 bin nüfusa sahip Konak ilçesi Kahramanlar Mahallesi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir ay kala yine aynı kurumun verilerine göre 4 bin 597 kişiye düştü. Seçmen sayısında da gözle görülür gerileme yaşanan mahallede esas ilginç olan ise, yaşanan tüm bu karmaşaya gelişmelere rağmen yerleşim yerinde 100 yeni yapının inşa edilmesi ve vatandaş sayısının da giderek artması oldu.

 "BU KADAR KİŞİYİ TAŞIMAYA KALKSAN KAMYONA SIĞMAZ"
Oy kullanacak seçmen sayısının da son seçimlere göre 3705'ten 3655'e düştüğü mahallede YSK ve TÜİK gibi devletin iki ayrı kurumunun rakamları birbiriyle örtüşmezken, bölgede fiili olarak yaşayan vatandaş sayısı ise yaşanan skandalı gözler önüne serdi. Vatandaşların "Bu kadar kişiyi taşımaya kalksan kamyona sığmaz" dediği yere aksi şekilde yeni yerleşen insan sayısı da gün geçtikçe katlanarak artıyor. İZBAN ve İzmir Metro'nun Hilal İstasyonları, Akıncılar Alt Geçidi, İzmir Enternasyonal Fuarı, Ege Mahallesi ve birçok özel hastane ile sayısız işyerinin bulunduğu mahallenin artan cazibesiyle birlikte birçok yeni alan imara açılırken, 100'ü aşkın da konut inşa edildi.



MAHALLEDE HAYALET SEÇMENLER VAR
Seçmen listesine göre nüfusun giderek azaldığı mahallede bir diğer ilginç konu ise, olmayan evlerde seçmen çıkması. Eksilen onca kişiye rağmen, mahalle halkının görmediği, bilmediği ve duymadığı bir o kadar vatandaş da hayalet evlerde kayıtlı gözüküyor. 10 numaradan itibaren binaların başladığı Akıncılar Caddesi'nde 2 numaralı konutta dahi seçmen kaydı bulunurken, mahalle muhtarı Sabahattin Özoran ise, "Böylesine kilit ve merkezi bir noktada nüfusun bir anda bu derece düşmesi normal değil, hatta imkansız. Bir kere bu rakamlar doğru değil, çünkü mahallede bu kadar taşınan olmadı, olamaz da. Buna eminim, çünkü kayıtları tutan benim. Nakil isteyen kişi sayısı 10, bilemedin 15 hanedir. Semtimizde bina yıkılmadığı gibi, imarın artması sonrasında çok katlı binaların sayısında yükselme oldu. Doğduğumdan beri buradayım, böyle şey görmedim" yorumunda bulundu.

CHP DE SAHİP ÇIKMADI
Muhtar Özoran, yaşanan sıkıntının ileride daha ciddi durumlara yol açabileceğini de belirterek, siyasi parti temsilcilerine yaptığı onca müracaattan cevap alamadığını belirtti ve şöyle konuştu: "Kimse bununla ilgili gelip benden bilgi istemedi, benimle konuşan olmadı. Kimse gereken duyarlılığa sahip değil. Çıkıp da "Bu nedir'" diyen olmadı. Seçimler yaklaşıyor, seçmenler ortadan kayboluyor, mahallede nüfus bir anda eksiliyor. Bu normal m? Artık seçmen listeleri askıdan indi. Kimsenin itiraz hakkı da kalmadı. Ben bu konuyu CHP İzmir milletvekilleri, CHP Konak İlçe Yönetimi, CHP İl Başkanlığı'na ilettim. Ancak konuyu takip eden ya da ilgilenen çıkmadı. "Bugün git, yarın gel" dediler, herkes sorumluluğu birbirine attı. 2009'daki seçimlerde aynı sorunu yaşadık. Ve o zaman yaklaşık 1000 kişi söz konusuydu. Yine benzer şekilde kendilerine giderek uyarıda bulundum. Yine beni dikkate alan olmamıştı. Sonra seçimde 600 oyla bir milletvekilli koltuğu kaybedince yanıma geldiler, "Nasıl itirazda bulunuruz'" diye sordular. Ama iş işten geçmişti..."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.