Dolar 32,5995
%0.38
Euro 34,7997
%0.19
Altın 2.505,390
%0.84
Bist-100 9.431,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
15 Temmuz'un sembolü, Denizli'de anıt oldu

15 Temmuz'un sembolü, Denizli'de anıt oldu

Denizli'nin Merkezefendi Belediyesi tarafından, darbe girişimi sırasında bir tankı durdurarak geçişine izin vermeyen vatandaşların temsil edildiği '15 Temmuz Şehitler Anıtı' yaptırıldı. Anıtın açılışı darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.

  • Ege Postası
  • 13.07.2017 - 20:37

Merkezefendi Belediyesi tarafından, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında vatandaşların bir tankın önüne geçerek ilerlemesine izin vermemesini konu alan anıt yapıldı. Selçukbey Mahallesi'nde yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı, 6 ayda tamamlandı. Anıtta, 15 Temmuz gecesi bir tankı durdurup, Türk Bayrağı açan insanlar tasvir edildi. Anıtın açılışını darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz Cumartesi günü saat 19.30'da yapılacağı duyuruldu.

AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, anıtın darbeye ve işgale karşı direniş ruhunu hep canlı tutacağını söyledi. Subaşıoğlu, 15 Temmuz gecesinde FETÖ'nün Türk milletinin imkanlarıyla, ordunun tanklarıyla darbe girişiminde bulunduğunu belirterek, Türk milletinin o gece darbeye karşı gösterdiği direnişin bir destan olarak kayıtlara geçtiğini kaydetti. Milletin darbe girişiminde tankların önüne kendini siper ettiğini belirten Subaşıoğlu, "Merkezefendi Belediyesi olarak bizde o gecede sembol haline gelen bir resmi anıt haline getirdik. Vatandaşlarımızın tanka siper olması hepimizin hafızasında yer etti. Burada yaptığımız anıtta da milletimizin o gece yaşadıklarının bir hatırasını ortaya çıkarmış olduk. Bu anıt, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığını, vatanın bölünmez bütünlüğünü temsil edecektir" dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.