Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitler anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitler anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün dördüncü yıl dönümü nedeniyle Kadifekale Şehitliğinde anma töreni düzenlendi. Törene katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "İnşallah ben şundan eminim ki bu topraklar bir daha darbe girişimiyle anılmayacak." dedi. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Protokol üyeleri ve şehit yakınları kabirlere karanfil bıraktı.

  • Ege Postası
  • 15.07.2020 - 14:24

15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıl dönümde şehitler unutulmadı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Kadifekale Şehitliğinde anma töreni düzenlendi. Törene Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve şehit yakınları katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için dualar edildi.

Tören, şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından son buldu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gazetecilere, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlattı.

Pakdemirli, "Demokrasimiz, genç bir demokrasi olmasına rağmen ağır bedeller ödedi ama bu bedellerin bir daha ödenmeyeceğine dair şehitlerimiz çok büyük bir ders verdi. Devletin, milletin malını çalan, onları kullanmaya kalkan, milletine karşı bombalarla silahlarla, helikopterlerle, uçaklarla darbe yapmaya çalışanlara da aziz milletimiz dünyanın en büyük dersini vermiştir. İnşallah ben şundan eminim ki bu topraklar bir daha darbe girişimiyle anılmayacak." diye konuştu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.