Dolar 32,3916
%-0.14
Euro 34,7964
%0.16
Altın 2.432,540
%-0.25
Bist-100 10.064,00
%1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
14 yıllık çukurda büyük hazırlık

14 yıllık çukurda büyük hazırlık

Basmane semtinde, yapımı mahkeme kararıyla durdurulunca 14 yıldır kaderine terk edilen Dünya Ticaret Merkezi temel çukurunda hummalı çalışma başlatıldı. Çukura dolan yağmur suyunun ekipler tarafından çekilmeye başlanması heyecan yaratırken, beklenen açıklama Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu’dan geldi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2014 - 16:45
İZMİR – Basmane Çukuru’na dolan yaklaşık 100 bin ton yağmur suyundan 77 bin tonu, bir aylık sürede çekildi. Sular çekilince yıllar önce, Dünya Ticaret Merkezi’nin temeline çakılan 30 metrelik dev beton kazıklar ortaya çıkmaya başladı. Su çekme işleminini Wellpoint vakumlama sistemi ile gerçekleştiren firmanın yetkilisi Temel Turan, günde yaklaşık 300 metreküp suyu dışarı başaltıklarını belirtti. Turan, "Çukurdaki suyun derinliği yaklaşık 4-5 metre arasında. Suyun dışında çukurdan başka hiçbir materyal boşaltmıyoruz. Çıkan suyu ise yağmur suyu kanallarına boşaltıyoruz" dedi.
 
Geçtiğimiz aylarda, çevredeki esnafın da şikayetçi olduğu çukur, belediye ekiplerince yüzlerce fareden temizlenmişti. Yıllardır kaderine terk edildiği için sazan balıkları ile martı, karameke, balıkçıl, yaban ördeği gibi kuş türlerinin de yaşam alanı haline gelen çukurdaki suyun boşaltılması, yıllardır buradaki projenin hayata geçirilmesini bekleyen çevredeki esnafı heyecanlandırdı.

ZORLU, “ANLAŞTIK”
Basmane’de 14 yıl önce temeli atılan ancak ardarda gelen davalar nedeniyle bir türlü hayata geçirilemeleyen Dünya Ticaret Merkezi temel çukurunda suyun boşaltılmasıyla ilgili Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, bunun çalışmalar öncesi hazırlık olduğunu söyledi. Zorlu, projeledi bazı pürüzlerin giderildiğini söyledi, “Eski projeyi yeniledik. Projede zemin kat bir kat daha aşağıya inecek. Belediye hizmet binası, ofis binası, AVM ve otel yapılacak” dedi. Zorlu ayrıntılı açıklamaya daha sonra yapacağını bildirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.