Dolar 32,5239
%-0.07
Euro 34,8144
%-0.15
Altın 2.423,210
%-0.28
Bist-100 9.738,00
%0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
120 deve Bornova Belediyesi için kapıştı

120 deve Bornova Belediyesi için kapıştı

Bu yıl dokuzuncusu yapılan Bornova Belediyesi Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nde renkli görüntüler oluştu. Festival’de Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 120 tülünün (erkek deve) birbiriyle mücadelesinde heyecanlı anlar yaşandı. Pınarbaşı Çeşme Boğazı Mevkii’ndeki Festival’e katılıp eğlenceyi piknikle birleştiren vatandaşlar keyifli bir gün geçirdi

  • Ege Postası
  • 17.02.2013 - 17:16
İZMİR - Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde organize edilen Pınarbaşı Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nin dokuzuncusu gerçekleştirildi. Festivali, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, meclis üyeleri ve belediye bürokratlarının yanısıra çok sayıda vatandaş izledi. Başkan Sındır ve Moroğlu, güreşleri izlemeye gelenleri selamlayıp vatandaşlarla tek tek el sıkıştı.

Pınarbaşı Çeşmeboğazı mevkiinde yapılan güreşlere ilgi yoğun oldu. Alanın çevresini sabahın erken saatlerinden itibaren dolduran Bornovalılara, İzmir’in hatta Türkiye’nin çeşitli illerinden gelenler de katıldı. Tam bir festival havasında geçen organizasyon sırasında güreşlerin yapıldığı alanın çevresinde mangallar yakıldı, etler pişirildi. Eş ve çocukları ile birlikte deve güreşlerini izleyenler günün keyfini çıkardı.



Bornova Belediyesi buz gibi soğuk suları, nar bahçeleri ile ünlü Pınarbaşı’nda, dokuz yıldır bu festivali düzenliyor. Her geçen yıl coşkunun ve katılımın arttığı festivalde bu yıl İzmir’in çeşitli ilçelerinin yanısıra Aydın, Çanakkale, Manisa, Muğla ve Antalya’dan getirilen renk, renk allı pullu süslenmiş 120 erkek deve kıyasıya güreşti. Ege ve Marmara Bölgesi genelinde en büyük katılımla yapıldığı belirtilen Festival’de, develer yaşlarına göre başüstü, baş ve başaltı kategorilerinde, tek, söküp kapama, çatal bağ oyunlarıyla heyecanlı bir güreş seyri sundu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, geçmiş yıllardan daha büyük bir ilginin gösterilmesinden duyduğunu mutluluğu dile getirdi. Deve güreşlerinin Anadolu kültürünün çok önemli geleneklerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Sındır, “Bu güreşleri Bornovamızda düzenlemekten çok büyük onur ve gurur duyuyorum. Bu kültürü yaşatarak aramızdaki, sevgiyi dostluğu, birlik ve beraberliği de yüceltiyoruz. Nerede yaşıyor olursak olalım böyle festivallerde biraraya gelerek sıcak ilişkiler kurma imkanına sahip oluyoruz. Başta Pınarbaşı Deveciler Derneği olmak üzere, Trakya’da Ege’ye İç Anadolu’ya kadar pek çok ilden develeriyle Festival’e katılan deve sahiplerine ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.