Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
12 Nisan'da açılacaktı, Çeşme yine susuz kaldı

12 Nisan'da açılacaktı, Çeşme yine susuz kaldı

Çeşme gerek altyapı imkanlarının yetersizliği, gerekse vaat edilen baraj projelerinin vaktinde tamamlanamaması nedeniyle susuzluk çekmeye devam ediyor. 12 Nisan'da açılacaktı, Çeşme yine susuz kaldı

  • Ege Postası
  • 19.07.2017 - 11:39

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Devlet Su İşleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ortaklığında yürütülen, hem Çeşme’ye hem de Yarımada bölgesinde yaşanan su çilesine kökten çözüm getirecek Karareis Barajı projesi vaat edilen tarihte tamamlanarak hizmete açılamadı.

BELEDİYENİN ALTYAPISI YETMİYOR, BAKANLIK PROJELERİ BİTMİYOR!

Çeşme ilçesine can suyu katacak baraj projesi söz verilen tarihe yetişmeyince turizm merkezi bir yaz mevsiminde daha susuzlukla karşı karşıya kaldı. Günlerdir sıkıntı yaşanan ilçede “Çeşmelerden memba suyu akacak” sloganıyla hayata geçirilen Karareis Barajı’nda beklenen olmayınca Çeşmeliler yine hayal kırıklığına uğradı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılında yetkiyi devraldığı ilçede mevcut su ve kanal altyapısı yaz aylarında katlanarak artan nüfusa ve yoğunluğa yanıt vermezken, halkın baraj hayalleri de yine yine suya düştü.  

BAKAN SÖZ VERDİ AMA BARAJ HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ

13 Mayıs 2015 tarihinde Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Çeşme Karareis Barajı'nın temel atma töreninde söz alan Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çeşmelilerin ve İzmirlilerin yüreğine adeta su serpmişti. Sözleşme süresi 3 yıl olan barajın 23 ayda bitirilmesi için yüklenici firmayla pazarlık yapan Bakan Eroğlu, 12 Nisan 2017 saat 10:59'da barajı hizmete açacaklarını duyurmuştu. Çeşme’den Türkiye’ye seslenen Bakan Veysel Eroğlu, baraj projesi yetişmediği takdirde ilçeye 12 adet derslik yapacaklarının sözünü de verirken, gözler 35 milyon liralık dev yatırıma çevrilmişti. 12 Nisan 2017’den bu yana 3 ay geride kalırken, beklenen duyuru da geçtiğimiz günlerde geldi.

ÇEŞME’YE BU YAZ DA SU YOK!

DSİ 2’inci Bölge Müdürlüğü’nde geçtiğimiz  ay yaşanan bayrak değişiminin ardından görevi devralan yeni Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, ayağının tozuyla gittiği Karaburun’daki baraj inşaatını yerinde inceleyerek şantiyede gelinen son noktayla ilgili bilgi aldı. Bakan Eroğlu’nun “Nisan 2017’de açılacak” dediği Karareis Barajı’yla ilgili yapılan son resmi açıklamada bu sefer tesisin hizmete giriş tarihinin 2017 sonuna ertelendiği duyuruldu. Bir dönem kamulaştırma sıkıntılarıyla gündeme gelen ve inşaatına temel atıldıktan ancak aylar sonra başlanabilen 10 milyon metreküp kapasiteli baraj projesi de böylece gelecek yaza kalmış oldu. Yazlık ilçeye yılda ortalama 2,84 milyon metreküp su sağlayacak baraj yıl sonunda tamamlansa dahi su tutması ve tam kapasiteyle hizmet verebilmesi en erken gelecek yazı bulacak.

“VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLSİN”

Çeşmeliler gelişmelerin ardından büyük hayal kırıklığına uğrarken, susuzlukla mücadele eden yazlık ilçe sakinleri hem belediyenin, hem de merkezi hükümetin turizm cennetine verdikleri sözleri yerine getirmesini bekliyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan su sıkıntısı, yazlık konutların yanı sıra turistik tesisleri dahi vurmuş, Çeşme’deki 5 yıldızlı otellerin bazıları 4 günü aşan su kesintileriyle yüz yüze kalmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.