Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
12 Dev Adam Çeşme’de startı verdi

12 Dev Adam Çeşme’de startı verdi

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın Çeşme kampı başladı.

  • Ege Postası
  • 21.07.2015 - 11:25
Çeşme Spor Salonu’ndaki ilk antrenman öncesi A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, geçen yıl olduğu gibi yine hazırlıklara Çeşme’de start verdiklerini hatırlatarak, “Oyuncularımız burada hem tatillerine devam edecekler, hem de fizik kondisyon ve oyun olarak daha sonra yapacağız çalışmalara hazırlanacaklar. Ciddi bir revizyona gidip kadromuzu gençleştirdik. Ama çok önemli hedeflerimiz var, çok zor bir gruptayız ancak bu gruptan çıkıp olimpiyatlara katılmak en büyük hedefimiz” dedi.

Ataman, “Geçen yıl Dünya Şampiyonası’nda ilk 8’e girdik, belki madalya alamadık ama Türkiye’de iyi bir izlenim bıraktık. Bu kez hem madalyaya ulaşmayı, hem de olimpiyat vizesini almayı hedefliyoruz. 20 kişilik aday kadromuzda Ümit Milli Takım’da olan Kartal ve Emircan yarın kampa katılacak. Türk olma işlemleri süren Bobby Dixon ile NBA’de forma giyen Furkan, Ömer ve Ersan pazar günü kampa dahil olacak. Pazartesi günü başlayacak 12 günlük İtalya kampında fizik kondisyon, taktik ve teknik ağırlıklı çalışacağız. İstanbul ve yurtdışında 11 hazırlık maçı yapacağız” diye konuştu.

A Milli Takım oyuncularından Sinan Güler, yaklaşık 1.5 aylık bir hazırlık dönemi geçireceklerini dile getirerek, “Olimpiyat yolunda dilediğimiz hedeflere ulaşmak istiyoruz. Berlin’de oynanacak zorlu grup maçlarına kadar umarım sakatlık yaşamayız. Sezon bitiminde ameliyat oldum, idmanlara başlamadım. 10 gün içinde durumumu göreceğiz” yorumu yaptı. Oğuz Savaş ise şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanacaklarını ifade ederek, “Kendimi hazır hissediyorum. Yeterince dinlendiğimize inanıyorum” dedi. 

Türkiye, 5-10 Eylül tarihleri arasında Berlin’de İtalya, İspanya, Almanya, Sırbistan ve İzlanda ile karşılaşacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.