Dolar 32,5573
%0.03
Euro 34,8969
%0.09
Altın 2.428,850
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
11'i çocuk 12 kişi öldü ama... Asli kusurlu yok!

11'i çocuk 12 kişi öldü ama... Asli kusurlu yok!

Adana’nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınına ilişkin davada müdür Cuma Ali Genç ile yurdun bağlı olduğu derneğin başkanı İsmail Uğur da tahliye edildi. Dosyaya giren son bilirkişi raporunda asli failin olmadığı, tüm sanıkların tali kusurlu olduğu iddia edildi.

  • Ege Postası
  • 08.09.2018 - 06:09

KOZAN Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Aladağ Davası’na dün devam edildi. Tutuklu yargılanan yurt müdürü Cuma Ali Genç ile dernek başkanı İsmail Uğur tahliye edildi. Bu kararla, davanın tutuklu sanığı kalmadı. Dava dosyasına dün üç bilirkişi raporu girdi ve Genç ile Uğur’un tahliyesini sağladı.

3 BİLİRKİŞİ RAPORU YAZILDI

Mahkemenin talebi üzerine ‘dernekler hukuku’ yönünden görüş bildiren avukat Abdurrahman Çağlar’ın hazırladığı raporda, eski Özel Yurtlar Yönetmeliği’ne 2009’dan sonra “mevzuata uygun yangın merdiveni” şartı konulduğu belirtildi. Raporda, “O tarihte modern zamana uygun nitelik aranmadığı, bugüne göre bir kısım yetersiz hususların ait olduğu zaman bakımından yeterli görüldüğü” vurgulandı. Yurdu yönetmek, bakım ve onarımını yapmak, yangından korunmak için önlem alma bakımından Genç’in sorumlu olduğu ifade edildi. Genç’in de göreve başlamadan önce yurtta elektrik tadilatı yaptırdığı için tali kusurlu olduğu kaydedildi. Ayrıca yangında can veren Fatma Canatan’ı sigortasız çalıştırdığı için de Genç tali kusurlu sayıldı. Boş yangın tüplerini alıp yenilerini bırakmayan Zeki Yılmaz da tali kusurlu kabul edildi. Başkan Uğur ve yönetim kurulu üyeleri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mahir Kılıç ve Mustafa Öztaş’ın ile yurt bekçisi Mahmut Deniz’in, itfaiyecilerin ve milli eğitim müfettişlerinin ise kusurlu olmadığı ileri sürüldü.

Bu rapora karşın Esenyurt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ulvi Avcıata ise Başkan Uğur, Müdür Genç, Aladağ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Yıldız ve Adana İl Milli Eğitim Müdürü’nün asli, diğer tüm sanıkların tali kusurlu olduğu sonucuna vardı. Çağlar ve Avcıata dışında kalan beş bilirkişinin hazırladığı üçüncü ortak raporda ise asli kusurlu gösterilmezken, Genç’in birinci derece tali, Uğur’un ikinci derece tali, milli eğitim müfettişleri, belediye başkanı ve ruhsat verenlerin tali kusurlu olduğu sonucuna varıldı. 

YÜREKLERİ DAĞLANDI

Davada hiç tutuklu sanık kalmaması üzerine, yangında ölen Sümeyye Yetim’in babası Ahmet Yetim, mahkeme heyetine tepki gösterdi. Mahkemenin dışında bekleyen aileler de kararı duyunca gözyaşlarına boğuldu. Davayı izleyen Sosyal Haklar Derneği avukatı Can Atalay da karara karşı çıktıklarını belirterek, davanın takipçisi olacaklarını bildirdi. HÜRRİYET

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.