Dolar 32,3385
%-0.44
Euro 34,6609
%-0.42
Altın 2.392,020
%-1.27
Bist-100 10.161,00
%1.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
11 Ekim öncesi bilirkişi krizi

11 Ekim öncesi bilirkişi krizi

İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında aylardır konuşulan tape kayıtları, 11 Ekim’deki duruşmaya 14 gün kala avukatlara teslim edildi. Ancak mahkemenin bazı konular için hala bilirkişi bulamadığı ortaya çıktı

  • Ege Postası
  • 29.09.2012 - 09:42
 İZMİR -İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ve tutuklu sanığın kalmadığı “İzmir Büyükşehir Belediyesi” davasında savunmanın talep ettiği tape kayıtları 11 Ekim’de yapılacak duruşmaya 14 gün kala bugün 6 klasör olarak avukatlara teslim edildi. Dava kapsamındaki ESHOT durak ihalesi için ise halen bilirkişi bulunamadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun avukatı İzmir Barosu Başkan Yardımcısı Ercan Demir, mahkemenin yeni görevlendirdiği bilirkişilerin hazırladığı 6 klasör tape kaydını teslim aldıklarını söyledi.

Ortam dinlemeleri sorulacak

Ancak, ilk incelemede sadece telefon kayıtlarının yeraldığını gördüklerini belirten Demir, “Bizim daha çok önemsediğimiz böcek ile yapılan ortam dinlemeleri kayıtlarını göremedik. Örneğin Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in makam odasında yapılan ve iddianamede yeralan kayıtları biz çözememiştik. Ne konuşulduğunu anlayamamıştık. Bununla ilgili tape kayıtlarını çok önemsiyoruz” dedi. Mahkeme Başkanı’na bu ortam dinlemeleriyle ilgili kayıtları soracağını belirten Demir, öte yandan Mahkeme’nin bazı konularda bilirkişi bulamadığını söyledi.

İzmir 8. Asliye Ceza Mahkemesi heyeti, avukatların talepleri ve itirazları üzerine Temmuz ayında verdiği kararında tape kayitlarıyla ilgili teknik takip kayıtlarının dökümlerinin aynı olup olmadığının var ise farklarının tespitini istemişti. 2011 yılı Mayıs ve Kasım aylarında  polisin gerçekleştirdiği operasyonların ardından tutuksuz olan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aralarında bulunduğu, 22’si tutuklu 130 sanıklı davada Ağustos ayından itibaran tutuklu sanık kalmadı. Dava 11 Ekim’deki duruşmayla devam edecek.(Bahri Karataş-Milliyet Ege)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.