Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1 numara Fethullah Gülen

1 numara Fethullah Gülen

7 i 'Silahlı terör örgütü" soruşturmasında bir numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu ortaya çıktı. İlk bilgiler 32 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı yönündeydi. Başsavcılık 31 olarak revize etti. Gülen. Pensilvanya'da yaşadığı için hakkında gözaltı kararı çıkarılmadı.Başsavcılığın, Kırmızı Bülten çıkarılması için dosyayı Adalet Bakanlığı'na göndereceği belirtiliyor.

  • Ege Postası
  • 15.12.2014 - 10:13
 Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da gözaltına alındığı silahlı terör örgütü soruşturmasının 1 numaralı sanığının Fetullahj Gülen olduğu ortaya çıktı. ABD’de yaşadığı için hakkında yakalama kararı verilmeyen Gülen’in dosyası Kırmızı Bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na gönderilecek. 

KIRMIZI BÜLTEN'LE İSTENECEK

Başsavcılık kaynaklarına göre soruşturma kapsamında 37 kişiye işlem uygulandı. Bu sayının 5’i çeşitli soruşturmalar kapsamında cezaevinde bulunuyor. 31 kişi hakkında ise gözaltı kararı verildi. Geriye kalan diğer ismin ise “Silahlı Terör Örgütü” soruşturmasının 1 numaralı sanığı Fethullah Gülen olduğu öğrenildi. Gülen, ABD’nin Pensilvanya kentinde ikamet ettiği için hakkında arama veya gözaltı kararı çıkarılmadı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkındaki dosyayı kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na gönderecek. Adalet Bakanlığı dosyayı inceledikten sonra İnterpol’den Gülen’in yakalanması için Kırmızı Bülten talep edecek. ( MİLLİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.