Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1 Mayıs eylemcilerine 16 yıl hapis isteniyor

1 Mayıs eylemcilerine 16 yıl hapis isteniyor

1 Mayıs eylemcileri hakim önünde: 16 yıl hapis isteniyor. Konya'da, geçen yıl 1 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında slogan attıkları ve polislere pankart sopasıyla vurdukları savunulan dokuz kişi hakkında 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 09:17
Konya’da, geçen yıl yapılan 1 Mayıs kutlamalarında Selçuklu Atatürk Anadolu Lisesi önünde toplanan kalabalık, Alaattin Tepesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Arama noktasına gelindiğinde, iddianameye göre grup, “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Gezi şehitleri ölümsüzdür”, “Her yer Taksim, her yer direniş” ve “Berkin’in katili AKP’nin polisi” diye slogan attı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kimi ifadeler kullanıldı. Ardından, “alev ve duman çıkaran maddeleri yakarak, ortamın dumanla dolmasını sağladı.” Ü.Ö. ve A.B.K. adlı gençler topluluğa dönerek, “Arkadaşlar, bizler Ali İsmail’in katillerine üzerimizi aratmayacağız” diye bağırdı. Bunun üzerine topluluk, “arama noktalarına hücum ederek, bariyerleri devre dışı bırakmaya” çalıştı. İddianamede göstericilerin pankart sopalarıyla polislere vurup, “şiddet uyguladıkları” iddia edildi. Bu sırada İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nasuh Arslan ve üç polisin yaralandıkları belirtildi.
Dokuz şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 265/1-3 maddesi gereğince ‘direnme’ suçu nedeniyle altı aydan yedi yıla, TCK’nın 125. ve 43. maddesine göre ‘zincirleme şekilde hakaret’ten beş aydan üç buçuk yıla, TCK’nın 87/3. maddesine göre ‘kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama’dan bir buçuk yıldan dört buçuk yıla ve ‘yaralama’ suçundan ötürü de dört aydan bir yıla kadar hapis cezası istendi. Konya 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.