Dolar 32,5572
%0.05
Euro 34,9937
%0.47
Altın 2.422,850
%-0.01
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1 Eylül Barış Mitingine Kılıçdaroğlu çağrısı

1 Eylül Barış Mitingine Kılıçdaroğlu çağrısı

1 Eylül günü gerçekleşecek Barış Mitingi'ne çağrıda bulunan Barış Bloku Sözcüsü Prof. Dr. Cem Terzi "Ortadoğu halkları için de Türkiye toplumu için de barış, barış, barış diye haykırma zamanıdır" dedi. 'İzmir Barış Bloku'ndan Kılıçdaroğlu'na

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 15:19
İZMİR- İzmir Barış Bloku, 1 Eylül Dünya Barış Mitingine hazırlanıyor. 'İzmir Barış İstiyor' sloganıyla Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek miting Salı günü saat 17.00'de başlayacak. Mitingde sadece Barış Bloku'nun mavi güvercinli bayrağı açılacak ve sloganlar ortak olacak. Blok, mitingde konuşması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesi durumunda HDP Eş Başkanlarından biri de konuşmacı olarak çağrılacağı mitingde CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü bir barış annesi ve bir asker annesinin de konuşması bekleniyor. 

Mitingle ilgili Halkların Köprüsü Derneği'nde gerçekleşen basın toplantısında İzmir Barış Bloku Sekretaryası adına konuşan Sözcü Prof. Dr. Cem Terzi, savaş politikaları ile sarayın ve AKP'nin MHP'den yüzde 2'lik oy kaydırması ile yeniden tek başına iktidar olmasını planladığını belirterek "Bu nedenle şiddet ve çatışma politikalarına dönüldü. Barıştan yana olan herkesin bu oyunu bozmak için tek şansı var: Ateşkes ve barış talebi. Türk'le Kürt'ün ölmemek, öldürmemek üzere dayanışması dayanışmaların en hakikisi olacaktır" dedi. 

'BARIŞ İÇİN HAYKIRMA ZAMANI'

2003 yılındaki tezkere eylemlerinde ortaya çıkan halk muhalefetinin AKP'li vekillere geri adım attırdığını da hatırlatan Terzi şunları dedi,

"Tıpkı tezkerenin engellendiği günlerdeki gibi bugün de Türkiye'nin Ortadoğu'da emperyalistlerin yürüttüğü kirli savaşa girmesini engelleme zamanıdır. Ortadoğu halkları için de Türkiye toplumu için de barış, barış, barış diye haykırma zamanıdır. Barıştan yana bütün toplumsal kesimleri, siyasi oluşumları mitingimize bekliyoruz. Özellikle CHP'ye ve CHP'lilere sesleniyoruz. Bu kentte bir barış sesi yükselteceksek bu ses mutlaka sizin sesiniz de olmalı."  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.