Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Tarım Gençlerle Yükseliyor' fikir yarışması sonuçlandı

'Tarım Gençlerle Yükseliyor' fikir yarışması sonuçlandı

İzmir Ticaret Borsası (İTB) tarafından tarım alanında çalışmalar yapmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ve 'Bitkisel ve Hayvansal Üretim', 'Tarımsal Pazarlama ve Markalaşma', 'Tarımda Bilişim ve Teknoloji', 'Kırsal Kalkınma ve Kadın' konu başlıklarında açılan 'Tarım Gençlerle Yükseliyor' fikir yarışmasının kazananları belli oldu.

  • Ege Postası
  • 13.01.2018 - 12:59

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, bu yıl ikincisi düzenlenen 'Tarım Gençlerle Yükseliyor' fikir yarışmasına tarım alanında çalışma yapmak isteyen gençler tarafından gösterilen ilginin ülkemiz için stratejik öneme sahip tarımı sürdürülebilir kılmak adına oldukça önemli olduğunu söyledi. Son yıllarda yapılan araştırmaların ülkemizde tarım nüfusunun yaşlandığına işaret ettiğini söyleyen Kestelli, bir tarım ülkesi olan Türkiye için bu gelişmenin iç açıcı olmadığını vurguladı ve gençlere tarımsal alanda kendilerini gösterebilecekleri fırsatları tanımaktan, genç nüfusu tarımla ilgilenmeye teşvik etmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

15 Aralık 2017'de başvuruların tamamlanmasının ardından Borsa yönetimi, akademisyenler ve resmi kurum temsilcilerinden oluşan jüri tarafından yarışma şartnamesine uygunluk gösteren 44 projenin belirlenmesinin ardından iki etapta yapılan değerlendirmeler sonucunda birinci olan projeye 5 bin, ikinci olan projeye 3 bin, üçüncü olan projeye ise 2 bin TL para ödülü verilecek. İlk üçün yanı sıra jüri tarafından fikri uygun görülen üç kişiye de 1000'er TL mansiyon ödülü verilecek. Kazanılan ödüller hak sahiplerine yakın tarihte İzmir Ticaret Borsası'nda düzenlenecek tören ile takdim edilecek.

ÖDÜL KAZANAN PROJELER

Yarışmada birincilik ödülünü Taban Ped projesiyle Ali Kiremitçi, ikincilik ödülünü

Otomasyon Kontrollü Fide Aşılama Makinesi projesiyle Bahadır Rüstem Toğaç, üçüncülük ödülünü Hobi Bahçem projesiyle Mert Kalaycı kazandı. Yarışmada ayrıca Tuğba Okyay 'Plantin Üretimi', Murat Mülayim 'Pilsiz Algılayıcılar ile Akıllı Tarım', Oğuzhan Baş  da 'Bir Ekoloji Mucizesi Biyolojik Kömür' projeleriyle mansiyona değer görüldü. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.