Dolar 32,5883
%0.23
Euro 34,8248
%0.47
Altın 2.412,550
%-0.83
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Seçimlerin Efendisi' Ege Postası'na konuştu

'Seçimlerin Efendisi' Ege Postası'na konuştu

2011 Genel Seçimlerinde İstanbul’dan İzmir’e 10 kişilik ekibiyle gelen ve AK Parti’nin yüzde 37’lik bir oy oranı almasında kilit rol oynayan Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Koordinatörü İsmail Hakkı Turunç, Ege Postası’na 2014 süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

  • Ege Postası
  • 10.09.2013 - 13:57
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 2011 Genel Seçimlerinde İstanbul’dan İzmir’e 10 kişilik ekibiyle gelen ve  AK Parti’nin İzmir’de oy oranının artmasında büyük katkısı olan Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Koordinatörü İsmail Hakkı Turunç, Ege Postası’na önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan’ın Siirt seçiminde, Kutbettin Arzu’nun Diyarbakır’daki yerel seçiminde, Antalya’da Mehmet Ali Şahin‘in seçim kampanyasında ve İstanbul’da önemli görevler alan SKM Koordinatörü Turunç’u İzmir’de teşkilatlar 2014 için dört gözle beklerken, Turunç’tan yaklaşan yerel seçimler öncesi başarı reçetesi geldi.

İZMİR’İN DOKUSUNU VE SEÇMEN PROFİLİNİ BİLMEM BİR AVANTAJ

2014 yerel seçimleri sürecinde görev alıp almayacağının henüz netlik kazanmadığını belirten Turunç, “ Bana Genel Merkezin verdiği görevler oluyor. 2011’de İzmir’de görevlendirildim.2014 sürecinde  Genel Merkez nerede görevlendirecek açıkçası bilmiyorum. Bana ihtiyaç duyulur duyulmaz bunu da bilmiyorum. Benim bir arzum olmadı hiçbir zaman. Şimdide olmayacak. Genel Merkezin yine bir yerde görevlendireceğini tahmin ediyorum. İzmir olursa tanıdığımız bildiğimiz geçmişte çalıştığımız teşkilat mensupları var.Sosyal dokusunu, seçmen profilini bilmem bir avantajdır ama Genel Merkezin takdiridir” dedi.

GÜVENİLEN VE TABANI OLAN ADAYLAR

2011 Genel Seçimlerinde İzmir’de saha çalışmasını merkezî hükümetin yapabilecekleri üzerinden kurgulayan ve yüzde 37’lik bir oy oranının alınmasında büyük rol oynayan Turunç, 2014 yerel seçimlerinde adayların önemine dikkat çekti. Partilerin performanslarının yanında adayların doğru isimlerin olmasının seçimleri etkileyeceğini belirten Turunç, “ Yerel seçimlerde adaylar çok önemli. Hem başkan adayları hem meclis üyeleri...Halkın yakinen tanıdığı, bildiği, güvendiği, vatandaşla sosyal ilişkilerde bulunmuş siyasi tabanı olan isimler aday gösterilirse başarı yakalanır” ifadelerini kullandı.

İDEOLOJİLER TARTIŞILMAMALI

Adayların kamuoyuna sunulmasının da önemine dikkat çeken Turunç, sahada adayların ne yapması konusunda önemli ipuçları vererek şunları söyledi;”İzmir’de bir Büyükşehir ve 30 ilçe var. Her ilçe belediyesinin yerel hizmetlerle ilgili artıları eksileri var. Projeleri var ortaya koyduğu başaramadığı projeler... Proje bazında adaylar iyi tespit yapmalı. Yapılamayan çalışmaları kamuoyuyla paylaşmalı. Adaylar  yerel hizmetlerin  ve sosyal projelerin arttırılmasına yönelik strateji izlemeli. Bir ilçenin geldiği nokta vardır hizmetlerle... Kimi ilçede gelemez. Adaylar, ideolojilerini anlatıp tartışmak  yerine ‘şunlar yapılmadı ben bunları yapacağım’ demeli…İdeolojiler tartışılmamalı. Kamplaşma olur. İnsanlar hizmet almadığı halde ideolojik değerlendirme yapar. 5 yıl daha hizmet alamaz sonra… İstanbul bunu kırdı. Yıllar önce İstanbul çöp yığınlarıyla doluydu. Sular günlerce akmazdı. Projeler gerçekleşmediği için şehirde yaşamak zorlaşmıştı.Şuanda İstanbul oy verdiğine pişman değil. İdeolojik kalıplar bir şey kazandırmaz kente…Adaylar projeleriyle ortaya çıkmalı. Yerel ve sosyal projelerini anlatıp vatandaşın takdirine bırakmalı…”



TEŞKİLATLAR ADAYLARLA KAPI KAPI DOLAŞMALI

Adayların kendilerini sadece basın yoluyla tanıtmaması gerektiğine dikkat çeken Turunç, “ Mükemmel projeleriniz olsa dahi insanlar sizi tanımıyorsa yalnızca basından görüyorsa şık olmaz. İnsanlara değer vermek lazım. Sarılmak lazım. Tebessüm göstermek lazım. İnsanlar adam yerine konulmak ister. Teşkilatlar adaylarla birlikte sahada olmalı. Adayları kapı kapı dolaştırmalı. Yorucu bir çalışma ancak netice alacağınız bir çalışma olur” dedi.

AK PARTİ İZMİR’DE İYİ NETİCE ALACAK AMA…

Turunç , AK Parti’nin  yerel seçimlerde birinci parti olarak çıkacağını, elinde olmayan büyükşehirleri de alacağını söylerken, “  İzmir’de de iyi netice alınacağı düşünüyorum ama altını çizerek söylüyorum aday çok önemli” ifadelerini kullandı. 

2009’DA DİYARBAKIR’DA GÖREV YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde görev yapan Turunç, 10 kişilik ekibiyle geldiği İzmir’de 2011 Genel seçimlerinde AK Parti’nin oylarını yükseltmesinde etkili olmuştu.Turunç, 2009 yerel seçimlerinde Diyarbakır’da görev almıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.