Dolar 32,4448
%0.39
Euro 35,1039
%0.11
Altın 2.324,340
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Sana Gelecek Olan Bana Gelsin'

'Sana Gelecek Olan Bana Gelsin'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Eskişehir'de gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırıda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın heykeline çiçek bırakıp önünde eğildi. Balbay, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun girişimlerine destek vererek, "Bu girişimi ben önemsiyorum. Metin Feyzioğlu'nun girişimi sadece cezaevlerindekileri kurtarmayacak, hukuku da tutukluluktan kurtaracak" dedi.

  • Ege Postası
  • 05.01.2014 - 21:38
İZMİR- Eskişehir'e, okurlarıyla söyleşi ve imza günü için gelen Mustafa Balbay, ilk olarak CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte Eskibağlar Mahallesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi yanında bulunan Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin olduğu yere gitti. Balbay, Ali İsmail Korkmaz'ın, kuşlar su içsin diye avuçları açık olarak yapılan heykeline çiçek bıraktı.

'SANA GELECEK OLAN BANA GELSİN' 
Kendisi cezaevindeyken Gezi olaylarını izlemeye çalıştığınıı belirten Mustafa Balbay, 38 gün yaşam mücadelesi veren Ali İsmail Korkmaz için o günlerde 'Sana gelecek olan bana gelsin' dediğini anlattı. Balbay şöyle konuştu:"Samimiyetle paylaşmam gerekirse Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük'ün yaşama tutunma mücadelesi bizi demir parmaklıkların arkasında en çok etkileyen konulardan biriydi. Ali İsmail Korkmaz 38 gün yaşama tutunma mücadelesi verdi. O gencecik, 19 yaşınki delikanlının karşı karşıya kaldığı saldırının ardından bir gün durumu ağırlaştı, bir gün iyileşmek üzere olduğu haberi gelince inanın aklımda, insan böyle çok ağır bir olay karşısında çok sevdiği bir insanın amansız bir durumla karşı karşıya kalması noktasında söylediği söz, benim de dudaklarımdan döküldü ve 'Sevgili Ali İsmail, sana gelecek olan bana gelsin' dediğimi anımsıyorum. Çünkü gençler bizim geleceğimiz değil sadece, aynı zamanda bugünümüz. Gençliği arkasına almayan hiçbir toplumsal hareket başarılı olamaz. Gezi olaylarında gençler meydanlarda haykırdılar ve tam 7 bedel ödediler. Aslında sadece onlar değil bütün toplum 7 bedel, 7 can ödedi. Ama Ali İsmail yaşama tutunmak için çok direndi. O günlerde bizim kalbimiz de onunla beraberdi. Ama şimdi bu heykeli vücuda getirenlere bir gazeteci olarak, bir milletvekili olarak teşekkür ediyorum."
'ANISI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM'
Ali İsmail Krokmaz'ın soyadı gibi yaşadığını ifade eden Mustafa Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:"Ali İsmail, hepimiz adına ölümü göze aldı, soyadı gibi yaşadı ve korku imparatorluğunu oluşturmak istenen bir ortamda korkmamak gerektiğini bir anlamda gösteren kişilerden biri oldu. Ben Namık Kemal'lerden, ben Tevfik Fikret'lerden gelirim, sadece halkın önünde eğilerek diyordum. Gerçekten Ali İsmail bizim saygı duyacağımız ve önünde eğileceğimiz bir mücadele büyüğümüzdür diyorum. Bazı mücadelelerde yaş önemli değildir, baş önemlidir ve Ali İsmail Korkmaz'ın anısı önünde saygıyla eğiliyorum."

FEYZİOĞLU'NUN GİRİŞİMİNE DESTEK
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun girişimlerini olumlu bir gelişme olarak değerlendirilen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, bu girişimin hem cezaevindekileri hem de hukuku kurtaracağını söyledi. Balbay şunları kaydetti:
"Biliyorsunuz Türkiye'de parlamenter sistem 3 ayak üzerine oturuyor. Savunma, sav ve hüküm. Yani savcı, hakim ve avukat. Şimdi sayın Metin Feyzioğlu bu 3 eşit ayaktan birinin temsilcisi. Bu girişimi ben önemsiyorum. Bu girişimin hem devlet katında, hem toplum katında kabul görmesini de çözümün başlangıcı olarak görüyorum. Metin Feyzioğlu'nun girişimi sadece cezaevlerindekileri kurtarmayacak, hukuku da tutukluluktan kurtaracak."
Balbay daha sonra CHP Tepebaşı Belediye Başkan adayı Ahmet Ataç ile CHP Odunpazarı Belediye Başkan adayı olan milletvekili Kazım Kurt'un seçim bürolarının açılış törenlerine katıldı.

(DHA - Eyüp KELEBEK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.